Rozjíždím prodejnu potravin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reakce:
@renč
Než se do něčeho pustíš, pročti si potřebné zákony.
Promiň, mám pcoit, že si to představuješ jako Hurvínek válku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
@renč
Než se do něčeho pustíš, pročti si potřebné zákony.Promiň, mám pcoit, že si to představuješ jako Hurvínek válku.
Mám úplně stejný názor ![]()
- Citovat
- Upravit
@renč píše:
no díky, to je rada k pohledání, to by mě samotnou fakt nenapadlo.
To je vidět ![]()
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
@renč Děláš si legraci nebo ten dotaz myslíš vážně?
Nebuď nepřejícná
![]()
- Citovat
- Upravit
@renč píše:
myslím ho vážně
Takže ty za pár dní otvíráš prodejnu, ale nevíš nic o tom, jaké náležitosti musí prodejna splňovat ani o tom, jak takové podnikání v této oblasti probíhá. Promiň, ale abych se tě nedotkla - to mi připadá poněkud nepromyšlené. A spíše jsem ochotná věřit tomu, že z nudy založíš bláznivou diskuzi, než že je to opravdu pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme na vesnici roky prosperující obchod - mívá levnější věci než v Kauflandu, lepší uzeniny než kdekoliv jinde apod. Ale ta dřina, co je za tím. Každé ráno se hádá s dodavateli - od zeleniny, přes salámy až po pivo. Každý den přepírá, převažuje ovoce, zeleninu, vyhazuje shnilé věci (které odmítá zaplatit), pokoušejí se vozit prošlé potraviny, méně pečiva atd. Takže to hlídá jako ras. Chodím ráno nakupovat, tudíž to vidím. Všude v lednicích i mrazácích má teploměry, označení suchého skladu, drogérka zvlášť, místo pro vratné láhve, nápisy, že mladistvým do 18 let neprodávají alkohol a cigarety…Ona má úspěch těžce vydřený a nezávidím jí jedinou vydělanou korunu. Ale nakoupím tam všechno, má i levné dětské pleny jako nouzovku (už není pro mě aktuální, ale návštěva ocenila). Opravdu to není sranda, přečti si vyhlášku, zajdi na hygienu - poradí ti. Určitě tam, jako v každém provozu, platí i protipožární předpisy (takže to vzít přes firmy, které se tím zabývají) apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renč píše: Řeknu to takhle, naskytla se příležitost a je na to kvalt, chodím ještě do práce, mám rodinu, stavíme a máme se stěhovat a k tomu rozjíždím podnikání. Sháním informace za běhu, tak mě napadalo, asi blbě, že by se třeba někdo mohl podělit o zkušenosti. Ale koukám, že tady není to správné místo. Tady asi nikdy nikdo s ničím nezačínal, všichni jsou zkušení už od plenek.
to asi ne, ale pochybuju, ze by nekdo, kdo ma vsech pet pohromade, do toho sel takhle bezhlave… toto neni sranda, problem s hygienou, problem se zivnostakem a je prusvih…
nejspis bych zasla na mistni pobocku Hospodarske komory a pozadala o pomoc..a nebo na zivnostensky urad, byvaji napomocni (kdyz ma clovek stesti na lidi)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vesnická prodejna??? no a vesnice blízko velkého města a nákupních středisek??? nebo je to vesnice kde je daleko do města??? nebojíš se konkurence?? no pokud lidi dojíždí do města za prací, tak nakoupí i tam, a supermarketech v akcí levněji. Ty nebudeš moc se rovnat prodejním řetězcům cenou. Jinak pokud nevíš kolik % si můžeš dát na zboží, jaké náležitosti tam máš mít, nezlob se na mě nezávidím ti to, a nejsem nepřející, ale přijde mi, že o tom nic nevíš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, ale pokud jsi vše prostudovala, neptala by ses na náležitosti provozovny, podmínky označení zboží atd… btw. kontrola by ti měla přijít ještě před tím, než vůbec otevřeš.. máš ŽL? Jsi nahlášená na FÚ, na pojišťovně..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renč píše: Řeknu to takhle, naskytla se příležitost a je na to kvalt, chodím ještě do práce, mám rodinu, stavíme a máme se stěhovat a k tomu rozjíždím podnikání. Sháním informace za běhu, tak mě napadalo, asi blbě, že by se třeba někdo mohl podělit o zkušenosti. Ale koukám, že tady není to správné místo. Tady asi nikdy nikdo s ničím nezačínal, všichni jsou zkušení už od plenek.Řeknu to takhle - pokud chce člověk dělat něco, co vyžaduje odborné vědomosti, znalosti práva a předpisů a nechce k takové činnosti přistoupit jako diletant, informace bude hledat úplně jinde, než na veřejné diskuzi maminek. Tvůj sarkasmus není na místě - otevřít prodejnu opravdu není totéž jako prodávat Avon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renč píše:
)plně blbá fakt nejsem, kupu věcí už vím, jen je toho tolik, že jsem právě chtěla poradit, abych na něco nezapomněla
Pročti si svůj dotaz - máš pocit, že z něj nevyplývá, že o té činnosti nevíš vlastně skoro vůbec nic?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, myslím si, že konkurence ti zrovna radit nebude…

A přeju ti, aby jsi nezkrachovala. Známá taky otevřela večerku na vesnici. Nevydělala nic, jen prodělávala.
Máš docela odvahu, do takového kšeftu bych nešla…
Ať se daří