Rozkojení po třech týdnech

Anonymní
27.7.20 18:42

Rozkojeni po trech týdnech

Ahoj všem!

Rada bych poprosila o radu či zkušenosti, možná i o povzbuzení…

Jsem tři týdny od porodu a nemám mleko. Téměř vůbec, jen par kapek. Vím to jak podle miminka, které je stále hladové, tak podle jeho váhy, i podle odsavacky, kterou pravidelně používám a do které jsem investovala nemalé tisíce. Měla jsem doma už dvě laktacni poradkyně a také bez úspěchu. První týden jsem se snažila jen kojit, ale dcera byla hladová, proti jsme postupně přidali příkrm a jeho množství zvyšovali.

Já to už pomalu začínám vzdávat, nevidím žádnou změnu k lepšímu. Je vůbec reálné, aby se to ještě zlepšilo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2640
27.7.20 18:50

Já jsem se rozkojila po pár týdnech, ale částečně a jen do tří měsíců. Celou dobu jsem odsavala, taky málo, za den 90 ml, ale nakonec trochu šlo. Mně se laktace nerozjela, dceru jsem po porodu neměla ani na bonding a pak jsme spolu byly až pátý den. V nemocnici, kde jsme spolu byly, se mě snažila rozkojit sestra na jedné směně, ale nešlo to. Až pak doma, v klidu. Kojící čaj, hodně pít, jíst vývary, nestrasovat se - takové obecné rady. A hlavně, když to nepůjde, tak se nehroutit, na kojení svět nestojí a dobrá máma se nepozná podle toho, jestli kojí nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.20 19:06

@Mediula
Moc dekuju za reakci! Chápu, ze po tehle situaci je to s laktaci složitější. Mne zase první den porodu nikdo neřekl, ze mám přikládat. A já sama to nevěděla. Teď bych si nafackovala za to, ze jsem to nezjistovala dopředu. A na predporodnim kurzu jsem tuhle informaci také nedostala.

Já vůbec netušila, ze mě to až tak dostane, ze nebudu schopna kojit. Vlastne jsem o tom nikdy nepřemýšlela. Brala jsem jako hotovou věc to, ze to zkratka půjde. Proto jsem teď možná taková rozčarovaná. Kez bych dala dohromady za den aspoň těch 90. Já dam za den dohromady dávku, která mi po slití ukazuje kolem 15 ml.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
27.7.20 19:20

Kojení není spása světa, někdo to mlíko prostě nemá, a může se stavět na hlavu..

• Citovat
  • Upravit
3353
27.7.20 19:32

Oni ti v porodnici neřekli, že máš zkoušet první den co nejvíc přikládat? To je pěkně blbý, no. Zkoušet to můžeš pořád. Co nejvíc přikládat. Nejen během dne. Ale pokud ti to za to stojí, tak třeba vydržet dvě noci co 2h, vzít si malou do postele, aby se jí moc nenarušil spánek. Chce to vypít ty 3l denně. A pokud se to za pár dní nenastartuje, tak se nedá nic dělat. Každý nemůže kojit, i kdyby chtěl. Ona z UM dostane, co potřebuje. Chápu, že tě to mrzí, když jsi s tím počítala. Mě se první dceru podařilo kojit bez dokrmu někdy po týdnu. Byla o den „nedonošená“, tak mi ji hned dali na UM, takže nám to chvíli trvalo. Druhá dcera si vytáhla mlíko už pár hodin po porodu. Držím palce a neves hlavu, když to nepůjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
27.7.20 19:53
@Anonymní píše:
@Mediula
Moc dekuju za reakci! Chápu, ze po tehle situaci je to s laktaci složitější. Mne zase první den porodu nikdo neřekl, ze mám přikládat. A já sama to nevěděla. Teď bych si nafackovala za to, ze jsem to nezjistovala dopředu. A na predporodnim kurzu jsem tuhle informaci také nedostala.Já vůbec netušila, ze mě to až tak dostane, ze nebudu schopna kojit. Vlastne jsem o tom nikdy nepřemýšlela. Brala jsem jako hotovou věc to, ze to zkratka půjde. Proto jsem teď možná taková rozčarovaná. Kez bych dala dohromady za den aspoň těch 90. Já dam za den dohromady dávku, která mi po slití ukazuje kolem 15 ml.

Me to taky sebralo, vůbec jsem nepočítala s tím, že bych nekojila. Přitom vím, že na tom nic špatného není a šlo to aspoň trochu, ale třeba včera jsem to obrecela. A to Josh dceři čtyři měsíce. A přístup v porodnici je tedy bez komentáře. Já na kurzu nebyla, ale předpokládala bych, že to tam řeknou. Tak uvidíte. Jsou důležitější věci, než kojení. Ale rozumím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 07:33

Já jsem se bála že nebudu kojit. Pila jsem hodně meltu jedla vývary a to pomohlo. Teď už nepotřebuji žádný vývar ani meltu, kojím, ale řešíme zase bolavé bříško, krev ve stolici z alergie a další problémy spojené s kojením. Taky jsem se stresovala a možná zbytečně, někdy je lepší nekojit, pokud jsi na tom finančně dobře. Vše má své pro a proti :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová