Rozmazané vidění u syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
389
11.5.25 12:23

Rozmazane videni u syna

Zdravím všechny,
Prosim mate nekdo zkusenost s rozmazanym videnim u pubertaku? Synovi se obcas stava. Vetsinou je to po namaze, ale stalo se i treba ve vedru pri dlouhym stani- to se i pozvracel a na chvilku jako omdlel. Vetsinou se mu jen mota hlava a ma rozmazane videni, pozvraci se. Byli jsme na krvi, ultrazvuku bricha. Tlak u doktorky mel ted naposledy 120/80. Je mu 13 let. Trochu me to desi. Dekuji za zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
11.5.25 12:42

Asi by to zřejmě chtělo neurologa a oční, aby se vyloučila nějaká patologie, jinak takové věci bývají v pubertě normální. Tělo se prudce vyvíjí a reaguje různě. Mě se spustily hrůzostrašný migrény s aurou, po pubertě to přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
11.5.25 13:19

U puberťáka to může být tuna věcí, takže doporučuji zkusit různá vyšetření, jak píše Janli, ale může to být i banální věc.

Něco podobného se mi stávalo na výšce o zkouškovém. Začala mi brnět ruka, točila se mi hlava a bylo mi zle. Hlava třeštila příšerně. Občas jsem o zvracela, ale pomohlo mi jenom usnout.

Když jsem s tím šla k doktorce s podezřením na migrénu, tak mi řekla, že migrénu bych poznala. Prý jestli se náhodou neučím na zkoušky a nekoukám moc do skript. Dlouhé koukání dolů může zablokovat krční páteř a jsou z toho pak tyto nechutné stavy. Od té doby si dávám pozor a nevrátilo se mi to.

Tedy mě napadá, jestli tvůj syn při té námaze nedělá něco špatně. Předpokládám, že se jedná převážně o sport. Kontroluje mu někdo správnou techniku?

Jestli to ale mívá i z vedra, tak v tom může hrát roli i nedostatek tekutin nebo jiných látek.

Na tvém místě bych ještě nepanikařila. Existuje ještě řada banálních vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí