Rozmazlenost otcových dětí nezná mezí

Anonymní
6.1.15 21:24

rozmazlenost..už nevím co dělat

Ahoj potřebuju se vykecat, protože už si nevím rady. máme dvou měsíčního chlapečka..a můj problém je takový, že otec se před několika lety znovu oženil a se současnou manželkou mají dvě děti ve věku 4 a 6 let. no a prostě jakmile s mimčem k nim příjdu mám co dělat abych se udržela. prostě jejich děti můžou vše a nic se jim neřekne. teda otcova manželka. malý leží na posteli, skáčou kolem něho a už se několikrát stalo, že chyběl centimetr a bylo neštěstí na světě, berou mu dudlíka a strkaj si ho do pusy, válí se v jeho postýlce, kterou mu k nim koupili, když krmím (už bohužel nekojím) řvou, že chtějí to co má on a vrcholem bylo když malý spinkal a měl u sebe v postýlce flašku s čajem tak mu ho vypili. a prostě nikdo jim na to nic neřekne a ještě se tomu smějí. a já můžu puknout vzteky. protzatím se držím a ještě nic neříkám, protože s otcovou manželkou mám hezký vztah a navíc malého úplně zbožňuje, ale cítím, že za chvíli vybouchnu. chápu, že jsou ještě malí, ale přece se jim nemůže dovolit všechno a já nebudu čekat na to kdy proto, že je rozmazluje a můžou každému skákat po hlavě mi malého zmrzačí. otec je hodně pracovně vytížený takže u toho ani moc není a s ním to nemá cenu řešit. otcova manželka si chce malého brát na hlídání, ale já jí ho prostě dávat nechci když vidím jak vychovává svoje děti a nic jim na toto neřekne, protože kdyby malému ublížili tak bych je asi s prominutím střískala oba. a když vidím že je nechá ať kolem něj skáčou jak střelení a ještě mu vypijou čaj a ona se směje tak jen můžu čekat kdy mu vytrhnout flašku s mlíkem od pusy…už nevím co s tím…nechci se hádat, ale co je moc je moc… :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3739
6.1.15 21:31

Nehádej se a napomeň je sama. Pokud se máma ohradí, tak jí řekni, že se ti to nelíbí, že malého ohrožují a že si to nepřeješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
6.1.15 21:32

Já už bych dávno něco řekla. Prostě takto ne a hotovo. Synek je maličký, sám se bránit neumí, od toho má tebe. Tak to paní vysvětli a řekni, že toto už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
6.1.15 21:35

Tak já si myslím, že pokud to neřekneš teď, zaděláš si na obrovské problémy. Ty budeš podrážděná, budeš se bát každé návštěvy. A hlavně, ty jsi máma a nemůžeš dopustit, aby se mu něco stalo jen proto, že má někdo nevychované děti. 4 a 6 let není tak málo, aby nepochopili. Já bych to řekla na rovinu, slušně a pokud by se nic nedělo, nechodila bych k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
6.1.15 21:37

Já jsem typ člověka že bych už dávno vybouchla a dětí okřikla a kdyby se nezklidnili tak si promluv s jejich matkou. Dokud si nesrovna děcka tak nedostane na hlídaní vaše dítě a já bych k ní i přestala jezdit než k ní jezdít se strachem kdy ublíží malému tak radší nejedzít vůbec

• Citovat
  • Upravit
6463
6.1.15 21:38

Proc bys mela bouchnout nebo puknout? Tak to v sobe nedus, jestli k ni mas a nadale chces mit hezky vztah, tak ji ti taky hezky rekni, co bys nerada, aby deti delaly, to je mezi dospelaky normalni, ze komunikuji :nevim:

Sama mam deti ve stejnem veku, tak chapu, ze to uz clovek je otupely a leccos neresi anebo se i zasmeje, nez aby resil prkotiny - tak je asi potreba rict, ze pro tebe to prkotiny nejsou /ja bych treba valeni se v postylce taky neresila, vypity caj taky ne - tak se udela novy, no - ale zariven bych respektovala, ze jinemu to vadit muze a moc - ALE! je potreba to vedet! Pokud se ze slusnosti taky smejes nebo mlcis, tak tezko poznat, ze to v tobe bubla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.1.15 21:39

Nezakročí-li rodiče, budeš muset svému synovi pomoct ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.15 21:42

Tak chodit tam přestat nechci. ke mě se chovají moc hezky, malého milují, ale prostě fakt tam pěním jak hrom. a manžel který je neuvěřitelný kliďas už taky. chtějí si malého brát na hlídání, ale já prostě nechci protože se o malého bojím. kdybych viděla, že je nějak napomene nebo usměrní, ale prostě nic oni můžou všechno a ještě se tomu blbě směje. a kdybych je okřikla tak si vyslechnu zase jaká jsem megera. stačilo mi jak jsem přišla z porodnice domů, přijeli za mnou i s děckama, mimčo mi spalo a ty jejich děcka dělali kravál tak jsem je napomenula at se ztiší a to jsem to řekla normálně klidným hlasem tak už jsem byla megera a mimino at si zvyká. nebo je normálka že do malého vrtají jak krmím nebo mi skáčou po kočárku. ale přece je nebudou napomínat nebo jim něco zakazovat. však co at si mimino zvyká :/ ale jako jinak musím říct, že o malého se fakt stará dobře. sama od sebe nakrmí, přebalí nebo ho chce hlídat…už prostě nevím co s tím. mluvit se s něma o tom nedá

• Citovat
  • Upravit
4099
6.1.15 21:44

Mám čtyřleťáka doma a na malou ségru se nesmí ani křivě podívat. a to má ségra 1 rok. když byla tak malá jak píšeš, tak kolem ní chodil po špičkách a mohl ji hladit a pusinkovat, žádné skákání nepřicházelo absolutně v úvahu!

nenechala bych si to líbit, jestli je máma nenapomene, bránila bych si svoje dítě sama. Jestli tam chceš chodit i dál, tak raději ať si zvykají, jak se mají u mimina chovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.1.15 21:45

Zakazovat a napomínat budeš muset ty, protože tobě to vadí - jim ne. Sama sobě si ujasni, jaké vztahy vlastně chceš. Prootže jestli tam chceš chodit dál, tak holt budeš megera nebo si možná necháš zmrzačit dítě. Oni ty dva usměrňovat nebudou, je jejich chování nijak neobtěžuje.

a jen dovětek: říct mi někdo, že jsem megera a ať si mimino zvyká spát v kraválu, silně bych s takovým člověkem omezila kontakt.

Příspěvek upraven 06.01.15 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
6.1.15 21:46
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuju se vykecat, protože už si nevím rady. máme dvou měsíčního chlapečka..a můj problém je takový, že otec se před několika lety znovu oženil a se současnou manželkou mají dvě děti ve věku 4 a 6 let. no a prostě jakmile s mimčem k nim příjdu mám co dělat abych se udržela. prostě jejich děti můžou vše a nic se jim neřekne. teda otcova manželka. malý leží na posteli, skáčou kolem něho a už se několikrát stalo, že chyběl centimetr a bylo neštěstí na světě, berou mu dudlíka a strkaj si ho do pusy, válí se v jeho postýlce, kterou mu k nim koupili, když krmím (už bohužel nekojím) řvou, že chtějí to co má on a vrcholem bylo když malý spinkal a měl u sebe v postýlce flašku s čajem tak mu ho vypili. a prostě nikdo jim na to nic neřekne a ještě se tomu smějí. a já můžu puknout vzteky. protzatím se držím a ještě nic neříkám, protože s otcovou manželkou mám hezký vztah a navíc malého úplně zbožňuje, ale cítím, že za chvíli vybouchnu. chápu, že jsou ještě malí, ale přece se jim nemůže dovolit všechno a já nebudu čekat na to kdy proto, že je rozmazluje a můžou každému skákat po hlavě mi malého zmrzačí. otec je hodně pracovně vytížený takže u toho ani moc není a s ním to nemá cenu řešit. otcova manželka si chce malého brát na hlídání, ale já jí ho prostě dávat nechci když vidím jak vychovává svoje děti a nic jim na toto neřekne, protože kdyby malému ublížili tak bych je asi s prominutím střískala oba. a když vidím že je nechá ať kolem něj skáčou jak střelení a ještě mu vypijou čaj a ona se směje tak jen můžu čekat kdy mu vytrhnout flašku s mlíkem od pusy…už nevím co s tím…nechci se hádat, ale co je moc je moc… :zed: :zed:
Řekni jim to sama, často rodiče své děti nenapomenou a nebude to jen teď, ale později třeba na hřišti, tam by syn přišel nejvíc k úhoně, kdybych občas některé cizí děti trošku nesrovnala nebo vůbec na procházce třeba psy, kteří jsou větší než dítko a skáčou na něj a majitel se diví, proč ho beru do náruče, když ho mám od jejich psa zašpiněného, vyděšeného. Jinak píšeš, že máš dvoumesíčního, takže pokud to není životně nutné, nevidím důvod, proč ho dávat hlídat, ale to zase záleží na okolnostech a tvém životě.
  • Citovat
  • Upravit
IvetJas
6.1.15 21:49
@Anonymní píše:
Tak chodit tam přestat nechci. ke mě se chovají moc hezky, malého milují, ale prostě fakt tam pěním jak hrom. a manžel který je neuvěřitelný kliďas už taky. chtějí si malého brát na hlídání, ale já prostě nechci protože se o malého bojím. kdybych viděla, že je nějak napomene nebo usměrní, ale prostě nic oni můžou všechno a ještě se tomu blbě směje. a kdybych je okřikla tak si vyslechnu zase jaká jsem megera. stačilo mi jak jsem přišla z porodnice domů, přijeli za mnou i s děckama, mimčo mi spalo a ty jejich děcka dělali kravál tak jsem je napomenula at se ztiší a to jsem to řekla normálně klidným hlasem tak už jsem byla megera a mimino at si zvyká. nebo je normálka že do malého vrtají jak krmím nebo mi skáčou po kočárku. ale přece je nebudou napomínat nebo jim něco zakazovat. však co at si mimino zvyká :/ ale jako jinak musím říct, že o malého se fakt stará dobře. sama od sebe nakrmí, přebalí nebo ho chce hlídat…už prostě nevím co s tím. mluvit se s něma o tom nedá

Tak to s tou megerou a ať si mimino zvyká by mi řekli jen jednou. Je to tvoje dítě, ty máš právo určit, co si myslíš, že je moc.

• Citovat
  • Upravit
1142
6.1.15 21:50

Mas dite a za nej zodpovednost, musis se ozvat prcka branit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
6.1.15 21:52

Teď vůbec nechápu, že jsi s nimi nevyběhla, už když ti řekli, že jsi megera a ať si dítě zvyká. To máte hezké vztahy, jo? No tak ty by letěli, já jsem klidná povaha, ale mám půlroční holčičku, takže si ješě dobře pamatuju na šestinedělí. A strach o dítě je pořád. Rozhodně bych nedopustila, aby bylo mé dítě omezené jinými jen, proto že mají jinou výchovu a můžou vše. Jsi máma a ten malý drobek se nedokáže sám bránit, to musíš ty sama. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
6.1.15 21:54

Zakladatelko,

ohledně nabídky hlídání bych slušně poděkovala a řekla, že v případě potřeby jim řeknu.

Chodila bych k nim míň a stanovila jasné mantinely. Bude to ale těžké, když jsi jim doteď nic neřekla. Mně děti cucat dudlíka děcka, nebo pít z lahve, slušně ale jasně bych jima dala najevo, že tohle tedy ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová