Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moje rada, ted na miru nedelejte nic, kupte mu tam nejaky detsky nabytek klidne z ikey (a klidne z druhy ruky) a poradnou skrin udelejte treba az mu bude 10. Dite poroste, sem tam zmaluje nejaky ten nabytek, sem tam si tam lipne nejaky nalepovacky apod a nakonec budete radi, kdyz ten nabytek pred pubertou poleti a vy mu tam pak udelate neco uz trosku dospelejsiho.
@Anonymní píše:
Ahoj, víc hlav víc ví.
Nechám dělat do nového bytu vestavěné skříně a nevim si rady s dětským pokojem. Pokoj je malý, 260×400 a nevim, zda dát k oknu tu skříň nebo posteldítě je ještě malé, nepotřebuje psací stůl, ale do budoucna určitě bude. A ta skříň nestojí zrovna málo na míru a stěhovat to pak nepůjde
nebo jít dát ke dveřím, ale to by musela být nějakých 150cm široká jen.
Nech ji udělat za dveře a nech udělat takovou tu jak je skříňka i nad rámem dveří a nech otočit dveře, získáš místo, když se nebudou otvírat dovnitř.
K oknu nikdy, postel bude „ve stinu“.
Ale po zkusenostech bych nikdy uz nedelala nic vestaveneho, co nejde posunout nebo prendat.
Poskladala bych to ze skrinek z Ikei.
Osobně bych tedy nechtěla mít postel u dveří.
Postel bych dala k oknu.
A zcela se ztotožňuju s holkama výše - vestavěnou skříň bych teď nedělala, pokud vůbec někdy. Dokud je dítě zatím malé, velkou skříň nepotřebuje. Naskládala bych komody / skříňky z ikey. V tuto chvíli je to zbytečná investice, ušetřené peníze lépe užijete jinde. A časem uvidíte, zda a jakou skříň a kam.
Záleží na věku dítěte. Tomu bych tu investici přizpůsobila. Zatím bych udělala provizorní dětský pokoj, jestli jde o hodně malé dítě. Teď půjde dítěti hlavně o hraní, přespání. Pak později udělejte rostoucí pokoj a klidně na míru.
Naše děti mají 9r., 10r., 13r. a teprve teď při předělávání pokojů mají každý nábytek na míru, vestavěné skříně, 140/200 postel měli i před. To mají znovu. To byla moje podmínka. Že jim každému chci dětem dopřát prostor, ať se můžou rozvalovat. Nebo si pozvat návštěvu i na přespání. Už mají takový školácký/ studentský pokoj.
Ubylo hraček. Dřív byl každý pokoj samá hračka.
Ještě dodám - dobře rozmyslete umístění zásuvek - ať je to variabilní pro obě varianty.
Nejsem si jistá, jestli je to úplně vhodný pokoj pro dětský pokojíček, každopádně místo pod oknem bych nechala volné - do budoucna na psací stůl - potřebuje světlo. Asi bych nedělala vestavěné skříně, koupila provizorně skříň, kterou jde posunovat a taktéž postel. Potřeby batolete jsou jiné, než školáka. Je fajn mít možnost s nábytkem hýbat.
@Whitedog píše:
Ještě dodám - dobře rozmyslete umístění zásuvek - ať je to variabilní pro obě varianty.
Zásuvky už jsou a tím se už nic udělat nedá. Za dva měsíce se máme stěhovat.
Skříně z IKEA nechci, jsou mu dva roky, ale oblečení bude potřebovat stejně
děti máme dvě každý má svůj pokoj a viny že si tam stejně zatím moc hrát nebude. Postel už bude mít velkou
@Anonymní píše:
Zásuvky už jsou a tím se už nic udělat nedá. Za dva měsíce se máme stěhovat.
Skříně z IKEA nechci, jsou mu dva roky, ale oblečení bude potřebovat stejněděti máme dvě každý má svůj pokoj a viny že si tam stejně zatím moc hrát nebude. Postel už bude mít velkou
A skříň z Ikei není vhodná na oblečení, nebo jak to myslíš? Však může být stejně velká, jako bys dělala tu vestavěnou, jen máš možnost s ní hýbat. A nemusí to být IKEA
Hele, já mám děti dvě v jednom pokoji, oblečení až hrůza, přesto se v klidu vejdou do klasické skříně se dvěma dveřma
Sezónní věci (bundy, oteplovačky) mají ve vestavěnce u nás.
@unuděná tak chtěla jsem to mít z krku
budu dělat ty skříně do celého bytu, tak i dětem. U druhého pokoje je to jasný, ale tady právě nevím. Měl mít skříň 180 širokou kde bude místo otevřené i na hračky.
K oknu postel, skříň by tam stinila/vadila. A souhlasím s holkama, za vestavěnou skříň dáš XX tisíc a prcek ti ji pak pomaluje centrofixem 😃 do toho bych nešla
@Anonymní píše:
@unuděná tak chtěla jsem to mít z krkubudu dělat ty skříně do celého bytu, tak i dětem. U druhého pokoje je to jasný, ale tady právě nevím. Měl mít skříň 180 širokou kde bude místo otevřené i na hračky.
V tom případě bych dala skříň ke dveřím, pak postel a pod okno rovnou udělala stůl.
Ano, dítě potřebuje oblečení hodně. Ale oblečení je malé, zabírá málo místa.
Mám 2 školkové děti - každý má jednu komodu o 4 zásuvkách a vlezou se s přehledem.
U batolete bych skutečně upřednostnila variabilitu prostoru než fixní skříň, kterou teď nepotřebuje a můžeš ji nechat udělat kdykoli. Navíc - malé dítě si oblečení z horních poliček samo nevytáhne.
Množstevní slevu stejně nedostaneš, není to ve stejném pokoji, takže ani nepotřebuješ mít odstín z jedné výroby, tudíž bych to nehrotila a tuhle skříň bych prostě udělala později. Ale tak je to samozřejmě tvoje věc.
Co je za problém u skříní IKEA? Měla jsem je pro děti x let. Konkrétně skříně Pax, posuvné dveře a šuplíky. Žádný problém nebyl. Byly pěkné, funkční. Každé dítě se zvládlo pak obsloužit ve skříni samo.
Ahoj, víc hlav víc ví.
dítě je ještě malé, nepotřebuje psací stůl, ale do budoucna určitě bude. A ta skříň nestojí zrovna málo na míru a stěhovat to pak nepůjde
nebo jít dát ke dveřím, ale to by musela být nějakých 150cm široká jen.
Nechám dělat do nového bytu vestavěné skříně a nevim si rady s dětským pokojem. Pokoj je malý, 260×400 a nevim, zda dát k oknu tu skříň nebo postel