Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jednou jedinkrát se mi opar špatně hojil a roznesl se mi snad do půl tváře. Měla jsem ho téměř k uchu. To mi bylo cca 23, od té doby (10let) a ani předtím nikdy nikam nic. A že ho mívám velmi často.
Edit: ale podle mě jsem si ho neroznesla. Prostě jen byla slabší imunita a on se postupně rozšiřoval.
@tevl to rada slysim ja jsem to nikdy neresila myslela jsem ze je to banalita a dokonce jsem si do toho rypala ![]()
Ale tedka se mi udelal v tehotenstvi a jsem z toho na prasky abych to neroznesla kam nemam
Taky se mi nestalo, že bys si opar roznesla a to na ne docela trpím. Z toho jednou se mi na rtu udělal opravdu nepříjemný, bolestivý.. nebyly tam puchýřky, ale bylo to dost nateklé.. tehdy jsem s tím šla k lékaři, dostala jsem prášky a za 3 dny to bylo pryč
tak kdyby se to horšilo, klidně šup k dr., ať se tím netrápíš dlouho ![]()
@Oli123 me posledne hodne pomohly ty compeed náplasti. Hlavne pres noc jak je to chráněné a muze se v klidu hojit
@hospodki píše: Více
mně zase ty compeed náplasti to hojení zpomalují, já si to dávám, jen pokud musím mezi lidi a opar je hnusný - já léčím drasticky, na vatu alpu a připlácnout na opar, nejlépe když není nikdo doma, protože skučím i nahlas, bolí to příšerně, ale opar je za pár dní pryč
@Oli123 píše: Více
Stát se to samozřejmě může, ale pokud víš, že máš opar, byť jen na rtu, tak už jsi natolik dospělá, aby sis byla vědoma toho, že si nemáš sahat do očí, nosu a raději ani nikam jinam nebo někomu jinýmu.
A ano, myslím tím i genitálie…
Tzn., že by sis měla na nějakou tu dobu, odpustit i takový orální sex.
Opary jsou velmi nebezpecne. Jak citim, ze se mi dela, tak si okamzite davam antivirotika. Obycejny Herpesin v tabletach muze predepsat i obvodak, ale netusim, zda se mohou i v tehotenstvi. Ja mam jeste nejaky vetsi driak primo od imunoga, ktery opary rozhodne nepodcenuje. Ja uz teda taky ne. Radsi to tu ani tehotne psat nebudu.
@hospodki mně třeba nezabírá nic. Mamka vždy vtipkovala, že u mě trvá léčený opar 7 dní a neléčený týden ![]()
Každopádně teď jsem těhotná podruhé, opary jsem měla v obou případech a spíš to byl vždy lehčí průběh.
I teď po mně dvouletá kolikrát různě leze a i když si ho raději kvůli ní lepím, tak to určitě není 100% a neměla nikdy nic. ![]()
Mě se neroznesl nikdy nikam a to je mívám často. Jako už jsem měla případy, kdy se mi udělaly najednou 2-3 na puse, ale to nebylo roznesením… Nikdy jsem ani nenakazila nikoho líbáním nebo od skleničky atd.
Ano, roznesl se mi po tváři. Opakovaně.
Taky jsem z ručníku, do kterého si utřel tvář někdo s oparem, dostala opar do oka (utřela jsem si ruce do ručníku a pak nasazovala čočky).
Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat stalo se vam nebo mate nekoho znameho co by si sam roznesl opar? Treba do oka?
Mam opar na rtu (vim ze kdyz uz jsem opary mela pred tehu tak to neni nic hroznyho) ale jsem na prasky z toho abych si omylem nesahla do oka nebo tak.