Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
nidace, cevka, potrat
nikdy nevis. Ja u zamlkleho nemela jediny naznak 4 tydny, kdy jsem myslela, ze je vse ok. pokud je to jen jedna kapka a ob den, tak to muze byt z nidace. pokud nemas nejaky vazny duvod na kontrolu, tak bych ji posunula o dva tydny kvuli srdicku.
@hospodki takto si mě pozvala doktorka, nebudu narušovat jejich postupy ![]()
Někdo prý už srdíčko měl, znovu pak prý půjdu 9tt. Nechám to na nich ![]()
Jsem z té kapky vyklepaná, nechci abych začala krvácet ![]()
s tim nic neudelas a nemuzes za to at to dopadne jakkoliv. vyvoj cloveka je tak strasne komplikovany a narocny proces, ze me prekvapuje, ze je tolik zdravych a normalnich lidi. Hodne stesti
@hospodki já samozřejmě vím, že pokud má miminko odejít, odejde, i kdybych se stavěla na hlavu ![]()
Ale i tak bych dala cokoli za to, aby s námi zůstalo. Je to opravdu krásný pocit, vědět, že ve mne roste život, ač ještě malinký ![]()
Děkuji, snad to vše dobře dopadne.
Ahoj, s kapkou krve bych si hlavu nedělala, hlavně pokud má tmavší barvu dohněda. Problém bývá jasně červená krev, většinou. Pokud se to nezhorsi, tak bych ten týden do kontroly vydržela. Případně zkus zavolat doktorovi, jestli můžeš brát ascorutin, ten se na to většinou dává (volně prodejny, v podstatě vitamín).
Jinak 5+5 jsme už mini srdíčko měli, tak držím palce ![]()
Ahoj, ráda bych přispěla do diskuze (kdybych před pár měsíci našla takový příspěvěk tak by mi to ušetřilo hodně nervů)
Prošpinila jsem prakticky od 7. týdne do 13. týdne. Obden, převážne stará hnědá krev sem tam i růžové špinění, ale vždy jenom na toaletním papíře. Bylo důležité sledovat např. na intimce, nebo na papíře, zda se špinění nezhoršuje, nebo jestli to není jasně červená krev - v mém případě se to nestalo. Na pohotovost jsem nejela, můj gynekolog mi jenom doporučil ascorutin, ale na špinění to nemělo vliv, prohlídky navíc jsem taky neměla. Kolem 13tt těsně po prvním screeningu jsem si na toaletě všimla docela hodně růžové krve - byla to prasklá cévka, stalo se mi to pak ještě jednou po těhotenském plavání. Vždy jsem pak dodržela klidový režim a pozorovala jsem, zda se to nezhoršuje - naštěstí to bylo ok. Po 13. týdnu jak když utne, přestala jsem špinit, miminko je v pohodě, včera jsem měla druhý screening. Držím palce!
@adka91 děkuju moc, přesně takovou dobrou zkušenost jsem potřebovala 😊 u mě taky obden, ale pouze růžová kapka jednou denně
četla jsem, že ten ascorutin je vlastně vitamin C, tak ten, ještě než půjdu k dr., beru dvojnásobnou dávku.
Klidový režim jsem si nastolila sama, ležím, maximálně se jdu projít a dělám věci doma (prádlo, myčka
)…
Děkuju za pozitivní zkušenost, dává mi to naději se nestresovat, protože to může být v pořádku
zatím je to jedna kapka ob den, tak se budu sledovat, aby to nesílilo ![]()
@Anny9 je teda úplně růžová, k hnědé to má daleko, ale pokusím se nedělat si z toho hlavu
vitamin C beru, tedy jiný, ale nyní větší dávku
děkuju, já doufám, že srdíčko by mohlo být, když vím ovulaci přesně ![]()
Pokud bereš vit. C v tabletkách, tak si ho můžeš vzít klidně milion a stejně si tělo vezme jen trochu a nadbytek vyčůráš….. nejlepší forma je lipozomální C (lepší vstrebatelnost) a to stačí užívat dle návodu a nemusíš zbytečně brát víc, pač de vstřebá vše potřebné.
Každopádně držím palce, ať vše dobře dopadne ![]()
Zdravím

Jsem 5+1tt, čili začínám 6. týden těhotenství, kdy byla ovulace vím přesně.
Už 3× jsem měla vždy po spánku kapku krve na toaletním papíru. Podbrišek mě občas bolí, ale nijak výrazně.
Kapky krve vždy byly ob den
Myslíte, že je to roztahování dělohy, nějaká cévka, nebo mám jít k doktorovi dřív? (Mám jít přesně 6+0tt, tedy za týden).
Nebo nemám plašit, když je to jen kapka? Beru více vitaminu C.
Měl to někdo stejně a bylo to opravdu v pořádku?