Prolutex - bolesti po aplikaci

Anny9
2.12.24 17:51

Prolutex - bolesti po aplikaci

Ahoj holky, píchate / pichala některá prolutex? Jsem v 8tt po KET a dostala jsem ho předepsaný kvůli opakovanému špinění. Kromě toho beru od začátku amelgen 1-0-1.
A teď k dotazu, jak dlouho jste ho pichaly a jaká byla zkušenost? Překvapily mě opravdu velké bolesti v místě vpichu po aplikaci, které mi zůstávají celý den, mam problém např. i sedět, drepnout si… Mám aktuálně balení na 14 dní, ale mám strach, že to píchat nevydržím. Zkoušeli jste ho případně aplikovat jinam než do břicha, třeba do stehna? A měly jste bolestivou reakci, nebo něco dělám špatně? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1179
2.12.24 21:57

Umíš to správně natáhnout do stříkačky a aplikovat? Odstraníš vždycky přebytečný vzduch a vzduchové bubliny? Na množství je toho v té injekci docela dost, občas mě to taky po aplikaci bolelo, ale velice mírně, občas byly v místě aplikace taková tvrdá místa, ale určitě ne takové problémy, co popisuješ.
A prolutex ti napsali jen kvůli špinění? Nedělali ti testy na hladinu progesteronu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.12.24 22:04

Pichala jsem ho od zacatku az do konce 12. týdne, teda manzel mi ho pichal. 3 krat tehotna, pichala jsem pokazdy. Takze nejaka praxe v tom byla. Taky me to dost bolelo. Nejlepsi je to pichnout rychle, hodne rychle. Cim dyl clovek picha, tim vic mi prislo, ze to boli, protoze se delaly tvrdy mista s neslo to do nich moc pichat. Nebudu lhat, obcas to bylo se slzama. Bolelo me to i od sestry, kdyzt mi to pichla. Za me byl prolutex nejhorsi injekce ze vsech pri ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
3.12.24 06:58

@Enitka
Myslím, že s aplikací problém není, bohužel už máme za proces ivf bohaté zkušenosti :lol:
Hladinu progesteronu jsem měla na vsech kontrolách v pořádku a tohle mi napsali když jsem přijela kvůli špinění, takže předpokládám, že ano :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anny9
3.12.24 07:01

@DandátkoP
Ty jo, pokaždé, to je teda radost. No taky mi to přijde asi nejhorší, a to už s tím člověk nějakou zkušenost má.
Děkuji za tip k aplikaci, zkusíme to teda píchat rychleji.
A ještě se zeptám, ty jsi to měla preventivně od začátku, nebo jsi měla nějaký problém?

• Citovat
  • Upravit
1179
3.12.24 07:57

Ještě mě napadlo, jaké k tomu používáš jehly? Nejsou třeba moc velké? Já k tomu dostala takové malé jehličky, velice dobře se to pichalo, právě bezbolestně. A aplikovala jsem to naopak velice zvolna, pomalu, chviličku přestávku, myslím jako ve stlačení pístu a vstříknutí toho léku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
3.12.24 08:50
@Enitka píše: Více

Ja mela koupeny ty nejmensi jehly a timhle stylem pichani jsme to delali strasne dlouho a bricho jsem mela plny modrin. :zed:

Trena to bude kazda kuze snaset jinak. Ja cetla dost holek, ze na prolutex nadava.

@Anny9 pichala jsem preventivne, protoze se nam roky nedarilo. S prolutexem to vzdycky nakonec vyslo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
3.12.24 09:48

@DandátkoP
Děkuji, tak aspoň nějaká motivace pokračovat. Ale stejně jsem doufala, že doba injekci už je za mnou :D

• Citovat
  • Upravit
Anny9
3.12.24 09:50

@Enitka
Já taky picham hodně pomalu vsechno, ale asi záleží jak to kdo vnímá. Jehla mi přijde standardní, jako vždy. Mně ta aplikace celkove přijde ok, boli to až potom :nevim: ale slušně, pichala jsem včera v poledne a i teď mě to místo i jen při doteku bolí. Snad jsem jen napichla nějaký nerv, jinak to bude horor :D

• Citovat
  • Upravit
1179
3.12.24 13:07

@Anny9 Ta bolestivost v místě vpichu je zmiňována i v nežádoucích účincích, asi nezbývá, než vydržet :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí