Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Umíš to správně natáhnout do stříkačky a aplikovat? Odstraníš vždycky přebytečný vzduch a vzduchové bubliny? Na množství je toho v té injekci docela dost, občas mě to taky po aplikaci bolelo, ale velice mírně, občas byly v místě aplikace taková tvrdá místa, ale určitě ne takové problémy, co popisuješ.
A prolutex ti napsali jen kvůli špinění? Nedělali ti testy na hladinu progesteronu?
Pichala jsem ho od zacatku az do konce 12. týdne, teda manzel mi ho pichal. 3 krat tehotna, pichala jsem pokazdy. Takze nejaka praxe v tom byla. Taky me to dost bolelo. Nejlepsi je to pichnout rychle, hodne rychle. Cim dyl clovek picha, tim vic mi prislo, ze to boli, protoze se delaly tvrdy mista s neslo to do nich moc pichat. Nebudu lhat, obcas to bylo se slzama. Bolelo me to i od sestry, kdyzt mi to pichla. Za me byl prolutex nejhorsi injekce ze vsech pri ivf.
@Enitka
Myslím, že s aplikací problém není, bohužel už máme za proces ivf bohaté zkušenosti ![]()
Hladinu progesteronu jsem měla na vsech kontrolách v pořádku a tohle mi napsali když jsem přijela kvůli špinění, takže předpokládám, že ano ![]()
@DandátkoP
Ty jo, pokaždé, to je teda radost. No taky mi to přijde asi nejhorší, a to už s tím člověk nějakou zkušenost má.
Děkuji za tip k aplikaci, zkusíme to teda píchat rychleji.
A ještě se zeptám, ty jsi to měla preventivně od začátku, nebo jsi měla nějaký problém?
Ještě mě napadlo, jaké k tomu používáš jehly? Nejsou třeba moc velké? Já k tomu dostala takové malé jehličky, velice dobře se to pichalo, právě bezbolestně. A aplikovala jsem to naopak velice zvolna, pomalu, chviličku přestávku, myslím jako ve stlačení pístu a vstříknutí toho léku.
@Enitka píše: Více
Ja mela koupeny ty nejmensi jehly a timhle stylem pichani jsme to delali strasne dlouho a bricho jsem mela plny modrin. ![]()
Trena to bude kazda kuze snaset jinak. Ja cetla dost holek, ze na prolutex nadava.
@Anny9 pichala jsem preventivne, protoze se nam roky nedarilo. S prolutexem to vzdycky nakonec vyslo. ![]()
@DandátkoP
Děkuji, tak aspoň nějaká motivace pokračovat. Ale stejně jsem doufala, že doba injekci už je za mnou ![]()
@Enitka
Já taky picham hodně pomalu vsechno, ale asi záleží jak to kdo vnímá. Jehla mi přijde standardní, jako vždy. Mně ta aplikace celkove přijde ok, boli to až potom
ale slušně, pichala jsem včera v poledne a i teď mě to místo i jen při doteku bolí. Snad jsem jen napichla nějaký nerv, jinak to bude horor ![]()
@Anny9 Ta bolestivost v místě vpichu je zmiňována i v nežádoucích účincích, asi nezbývá, než vydržet
.
Ahoj holky, píchate / pichala některá prolutex? Jsem v 8tt po KET a dostala jsem ho předepsaný kvůli opakovanému špinění. Kromě toho beru od začátku amelgen 1-0-1.
A teď k dotazu, jak dlouho jste ho pichaly a jaká byla zkušenost? Překvapily mě opravdu velké bolesti v místě vpichu po aplikaci, které mi zůstávají celý den, mam problém např. i sedět, drepnout si… Mám aktuálně balení na 14 dní, ale mám strach, že to píchat nevydržím. Zkoušeli jste ho případně aplikovat jinam než do břicha, třeba do stehna? A měly jste bolestivou reakci, nebo něco dělám špatně? Děkuji