Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jsme 4 rodiny v bytovce. Střídání úklidu zatím nějak nefunguje. Chtěla bych dát na nástěnku rozpis úklidu. Nemáte tip nebo odkaz? Aby šlo ke každému týdnu připsat jméno, kdo má uklidit.
(Zatím jsou na nástěnce cedulky. Já tam dám prvního sebe, týden uklízím, pak přehodím na sousedku a ta zřejmě uklízí do konce měsíce, kdy to přehodím zase na sebe.)
@lenk Obávám se, že to není o papírkách, rozpisu atd., ale o neochotě některých se na úklidu podílet. Rozpis tam samozřejmě můžeš dát, ale základem je dohoda partají + lépe než rozpis funguje notýsek, do kterého se vždy zapíše datum, kdo a co udělal. A na další týden se hodí do schránky toho, kdo je na řadě.
Klasicke detske papirove hodiny na uceni. Ve 12, 3, 6 a 9 se nalepi jmeno a rucicka se posunuje ![]()
Já dávám kalendář týdenní trhací a na konkrétní týden napíši vždy příjmení daného bytu, po týdnu utrhnu a je tam jméno dalšího bytu…
Dělala jsem ho pravdidelně rodičům na bytovku. Prostě se dají jména po sebe a k nim do tabulky ručně dopisuji přesný datum, kdy kdo uklízí. Je to pracnější, ale jasné.
Dá se říct, že trochu podobně, jako tady: http://spd-ticha525-6tu.webnode.cz/…chod+526.jpg
Bydlí tam starší lidi, tak už mají úklidovou firmu.
Odkaz mi nějak nejde, tak obrázek.
Jinak je to, jak píšou ostatní, hlavně o dohodě. Určitě máte nějakého mluvčího nebo jak se tomu říká, tak udělat schůzku a říct: bude se uklízet tak a tak a pokud to nebude, tak se zaplatí firma a bude to stát tolik a tolik.
Jak píší ostatní je to o ochotě uklízet, u nás to skončilo tak, že uklízí firma ( jsme tedy větší bytový dům). Ne každému se chce uklízet, někdo už ze zdravotních důvodů úklid nezvládal.
Díky za tipy. Domluva u nás opravdu vázne, tak já nechci nikoho buzerovat, když neuklidí, bydlím hned u vchodových dveří, ten kousek klidně uklidím, spíš mám dojem, že někteří by uklízeli, ale vlastně ani neví kdy…