Rozpočet, jak nastavit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kolik vás je? Určitě jde osekat dovolená, dárky, jídlo. Potřebujete dvě auta? Vážně nejde jezdit vlakem, busem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsem rozčarovaná, už se začínám bát. Máme příjmy poněkud vysoké, ale našetřeno asi jen 100tis. A muž osvč. A docela dost dluhu.
naše náklady pravidelné:
náklady bydlení 6000
tmobile 3700 (jsou v tom 3 čísla, tv, net, splátky za 4 mobily…nejde snížit)
hypo za rekonstrukci 5000 úvěry další 9000
zdravotní, sociální muž 5500
alimenty od muže 5000
pojistky 2500
obědy ve škole 600
stavebko dítě 600sumasumárum 38000
příjme máme asi 80000. Ano vím hodně. Měli bychom vyjít v pohodě… ale asi to neumíme. Zkusila jsem si teď od záři nastavit „obálky“ a tím se řídit.
jídlo, drogerka, benzín 23000
oblečení, obutí 3000 (kupujeme i dětem muže)
dárky 2500
dovolená 4500
auta 4500 (pojistky, gumy, opravy, dálničky…)
domácnost 2000 (maličkosti domu, levné opravy apod.)
kolo, sport 1500 škola 500sumasumárum 41500
plus pevné náklady a je to celých 80tis.
Na spořící pak nejde nic… třeba teď za srpen půjde 25tis… muž vydělává ruzně. Teď ano příjde jen jemu 83tis,… ale minulý měsíc třeba jen 35tis. a předtím 55tis. Já nevím jak to rozdělit. Jak se ovládat asi… kde ubrat, přidat…jak to nastavit. Průměrně od ledna do dneška máme ten příjem 80tis.
Bojím se zdražování, bojím se elektříny, plynu, benzínu…jídla…
tak dovolená 4500,– je samo o sobě šetření, ne? Když budou ty peníze potřeba jinde, tak nepojedete na dovolenou, ale udáte je tam
Ty nemáš příjem žádný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Kolik vás je? Určitě jde osekat dovolená, dárky, jídlo. Potřebujete dvě auta? Vážně nejde jezdit vlakem, busem?
tak zrovna v položce „jídlo, drogerka, benzin“ 23k moc prostoru na osekání nevidím. Ta je spíš na hraně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nejvíc by mohlo jít osekat to jídlo, drogerka a benzín. Nevim kolik vás je a jestli je nutné třeba denně jezdit autem
na tom jídle se teď dá ušetřit asi nejvíc, jen člověk musí přemýšlet co kupuje. Ten zbytek jako hypo, půjčky, telefony apod neosekas no. Možná ještě kupovat levnější dárky (2000kc měsíčně na dárky mi přijde dost), dávat bokem min na dovolenou, holt se třeba jeden rok nepojede na drahou dovolenou k moři no, oblečení kupovat přes bazar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
tak zrovna v položce „jídlo, drogerka, benzin“ 23k moc prostoru na osekání nevidím. Ta je spíš na hraně…
No, já ho tam vidím, záleží, kolik jich je. Jinde moc ubrat nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakože ono dávat i 600 stovek na stavebko komukoli je absolutní nesmysl. Myslela jsem, že si to lidi umí spočítat, že se to vůbec nevyplatí, ale zřejmě jsem se spletla. Je lepší peníze investovat a spořit jinam, ale když vidím, že s tím máte problémy, tak je to pořád lepší konzerva než něco jiného.
Co poradit? Víc plánovat jídla, jakože neutrácet 2 litry za dárky měsíčně (vážně kdo kupuje tolik dárků každý měsíc) a psát si každý výdaj alespoň po dobu jednoho měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
No, já ho tam vidím, záleží, kolik jich je. Jinde moc ubrat nejde.
pochopila jsem, že jsou tři + možná víkendově manželovy děti, ovšem nevím kolik, zda dvě nebo víc
Reálně na to jídlo padne odhadem 17-18k? To opravdu není moc… Já bych to spíš viděla na konsolidování úvěrů, zrušení stavebka (600 je příliš málo, aby tato položka nemohla posloužit jinde), osekat položky „dovolená“, „dárky“… V době, kdy musím škrtit mi tyto položky, které dohromady sežerou 7 tisíc měsíčně přijdou jako naprostý nesmysl. Takže bych je nějak rozumně seškrtala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hovadina je mít mobily na splátky. Ty další úvěry jsou na co?
Pokud máte výkyvy v příjmech, protože miž není zaměstnanec, tak je potřeba v době, kdy vydělá víc všechno „nad průměr“ hned odklonit na spořák.
Dávat 600 dítěti na stavebko nemá moc význam. Ale když ho už máte, tak je asi blbost tp rušit. Ale do budoucna zvolte jiný produkt nebo spořte alespoň částku na maximální státní podporu (dokud to neutnou).
Možná spořit méně na dovolenou a omezit dárky, popřemýšlet, kam jezdítě autem a zda je to vždy nutné. Musíte mít internetovou TV?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Doma jedno dítě, školní. A muž dvě další.
Auta je třeba dvě, já pracují od místa bydliště 15km, a chodím brzo ráno do práce. A pak do školy pro dítě..nákupy a vše…domácnost je na mě celá. Muž má práci 25km od domu, a pracuje denně 10-12hodin denně. Projedeme cca 6tis měsíčně. Dovolenou bychom si asi mohli odepřít…ale to moře je jediný týden v roce kdy jsme dokupy, spočné i muž ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Auta je třeba dvě, já pracují od místa bydliště 15km, a chodím brzo ráno do práce. A pak do školy pro dítě..nákupy a vše…domácnost je na mě celá. Muž má práci 25km od domu, a pracuje denně 10-12hodin denně. Projedeme cca 6tis měsíčně. Dovolenou bychom si asi mohli odepřít…ale to moře je jediný týden v roce kdy jsme dokupy, spočné i muž
takže z těch 23 tisíc vydáte cca 6k za benzín?? V tom případě jídlo opravdu už moc neosekáte… Chápu, že dovolená je světlý bod, ale pokud na ní nebude, tak se prostě musí buď oželet nebo vymyslet tak, aby vyšla levněji. Sousedi jezdí do kempu do Chorvatska, krásné místo a týden je vyjde max na 30k i s jídlem a všemi výdaji kolem
Třeba by to byla i pro vás cesta, jak v případě nouze řešit dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Auta je třeba dvě, já pracují od místa bydliště 15km, a chodím brzo ráno do práce. A pak do školy pro dítě..nákupy a vše…domácnost je na mě celá. Muž má práci 25km od domu, a pracuje denně 10-12hodin denně. Projedeme cca 6tis měsíčně. Dovolenou bychom si asi mohli odepřít…ale to moře je jediný týden v roce kdy jsme dokupy, spočné i muž
Spolu můžete byt i jinde než u moře ne? Tohle je zrovna položka, kterou já bych převedla na spoření a podle aktuální situace se pak rozhodla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě hlavne zarazilo, že platí jen 5 tisíc alimenty na 2 děti. Na jeho příjem.
Tam bych čekala, že se ex může v brzké době přihlásit o vyšší alimenty.
Ale k dotazu. Máte nasetreno málo, na to kolik berete. Takže se podívej na účet za co zbytečně utracite.
Jde ušetřit na jídle a nafl drogerii. Dárky. Než abych si dávala peníze bokem, kupují pravidelně věci během roku v akci, kde vím, že to můžu dát jako dárek a komu. Takže kosmetika, šperky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Aha. No, někde ubrat potřebujete. Případně navýšit příjem. Co ty a jiná práce? Co zkonsolidovat tu hypo a úvěr?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak dlouho budete ještě platit ty splátky za mobily? To musí být aspoň 2 tisíce ne? Z těch 3700
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem rozčarovaná, už se začínám bát. Máme příjmy poněkud vysoké, ale našetřeno asi jen 100tis. A muž osvč. A docela dost dluhu.
naše náklady pravidelné:
náklady bydlení 6000
tmobile 3700 (jsou v tom 3 čísla, tv, net, splátky za 4 mobily…nejde snížit)
hypo za rekonstrukci 5000 úvěry další 9000
zdravotní, sociální muž 5500
alimenty od muže 5000
pojistky 2500
obědy ve škole 600
stavebko dítě 600
sumasumárum 38000
příjme máme asi 80000. Ano vím hodně. Měli bychom vyjít v pohodě… ale asi to neumíme. Zkusila jsem si teď od záři nastavit „obálky“ a tím se řídit.
jídlo, drogerka, benzín 23000
oblečení, obutí 3000 (kupujeme i dětem muže)
dárky 2500
dovolená 4500
auta 4500 (pojistky, gumy, opravy, dálničky…)
domácnost 2000 (maličkosti domu, levné opravy apod.)
kolo, sport 1500 škola 500
sumasumárum 41500
plus pevné náklady a je to celých 80tis.
jak to nastavit. Průměrně od ledna do dneška máme ten příjem 80tis.
Na spořící pak nejde nic… třeba teď za srpen půjde 25tis… muž vydělává ruzně. Teď ano příjde jen jemu 83tis,… ale minulý měsíc třeba jen 35tis. a předtím 55tis. Já nevím jak to rozdělit. Jak se ovládat asi… kde ubrat, přidat…
Bojím se zdražování, bojím se elektříny, plynu, benzínu…jídla…