Rozpočet studenta - jak se naučit finanční gramotnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Bydlím od 17 s přítelem v domě. Založila jsem si živnost a podnikám oficiálně v účetnictví. Neoficiálně dělám partnerovi sekretářku, vytvářím weby a dělám návrhy na FVE. Jsem od mala vychovávána k tomu si šetřit peníze a neutrácet za zbytečné věci. Když si chci něco pořídit, většinou si to někam napíšu a když mě to přestane zajímat, tak vím, že to k životu nepotřebuji. Myslím si, že pokus-omyl se toho naučíš nejvíce. Taky jsem investovala do něčeho, co nemělo cenu a od té doby jsme chybu neudělala. Člověk dokáže žít bez toho, aby jezdil do drahých destinací na dovolenou nebo chodil denně do restaurací. Začátky jsou těžké, ale je dobré si najít stabilní příjem a neutrácet za hovadiny a nepůjčovat si na zbytné věci.
- Citovat
- Upravit
S výkyvy počítám. Nějaké malé investice ve fondech mám, takže úplně nezkušena nejsem. A s prodejem je to tak. Po uvedené době je můžeme obchodovat, ale není to povinnost. Alespoň teď je to tak prezentované. Asi kdyby se schůze usnesla, že se budou vykupovat, tak asi bude bude nutné- dobré je prodat.