Rozšíření pánve

115
2.2.12 08:54

rozšíření pánve

Vcera jsem byla na kontrole a doktor rikal,ze pokud se mi behem tehu nerozsiri panev a nebo nebude mimi hooodne moc malinke tak mam uz ted pocitat s planovanym cisarem.Nemate s tim nekdo zkusenost?rozsirila se vam panev nebo ste opravdu sli pod nuz? :) jeste je brzy 19+6 ale mam spis pocitat s cisarem pac sem hooodne malinka uzoucka deloha hodne vzadu a uzkou panev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
2.2.12 08:56

Mě pro jistotu nikdo neměřil…
Ale po porodu jsem měla přes boky min. 10cm navíc. Pak se to zas smrsklo na původní rozměry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
2.2.12 09:00

mně se pánev rozšířila u obou těhu o dost a pak se zase smrskla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.2.12 09:02

Teda já ji nemám nějak extra úzkou, ale po obou porodech jsem se nemohla dostat do gatí ne kvůli špekům - ty skoro nebyly, ale právě kvůli šířce pánve. Pánev by se správně měla měřit až před porodem! Takhle to nemá moc vypovídající hodnotu. V těle se v těhotenství postupně uvolňují různé hormony a některé jsou zodpovědné za uvolňování svalů a povolování chrupavek (stydká spona).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
2.2.12 09:04

Přesně toto mi dr řekl taky… Mě se pánev rozšířila do porodu dobře :palec:
Taky jsem maličká mám 155cm :mrgreen: Porod jsem zmákla krásně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
2.2.12 09:05

Měla jsem ji hodně úzkou, nerozšířila se…všichni předpovídali císaře a nakonec jsem to zvládla levou zadní a dítě vytlačila ani nevím jak. :lol: Ale šla jsem na vyvolání na termín, nikdo nechtěl riskovat, že bych přenášela a dítě ještě vyrostlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
2.2.12 09:12

Mne nikdo panev ani nemeril. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24798
2.2.12 09:16

Tak ono se měří vnější rozměry pánve, které ale nemusí souhlasit s tím, jak velká je ve skutečnosti ta ďoura mezi kostmi, kterou pak leze mimčo. To leda na rentgenu, který se samozřejmě nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
2.2.12 09:19
Pipet píše:
Tak ono se měří vnější rozměry pánve, které ale nemusí souhlasit s tím, jak velká je ve skutečnosti ta ďoura mezi kostmi, kterou pak leze mimčo. To leda na rentgenu, který se samozřejmě nedělá…

suhlasim s pipet. merat vonkajsie rozmery panvy je prezitok, lebo vnutorne s tym nesuvisia.
mne povedali pred porodom, ze panva siroka a opak bol pravdou. maleho (3850g) som takmer nevytlacila a este si pri tom zlomil aj klucnu kost :roll:

a riesit to v 20tt to je uz uplny ulet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
2.2.12 09:39

Měřili mi pánev kolem toho 20tt a pak před porodem. Rozšířila se mi dost, ale nevrací se a nevrací :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.2.12 09:40

Ja to nersim a nehrotim jen se ptam zda nektera z maminek byla v teze situaci a jak to dopadlo…je to spis zvedavost nez reseni… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
2.2.12 10:04
Monny píše:
Měřili mi pánev kolem toho 20tt a pak před porodem. Rozšířila se mi dost, ale nevrací se a nevrací :cert: :mrgreen:

Mne se taky nevraci. :cert: :lol:

• Citovat
  • Upravit
29436
2.2.12 11:52

Jak psaly už holky, měření pánve je jakýsi zastaralý přežitek. Já boky neměla nikdy, dělala jsem sportovní gymnastiku, takže typická postava ala písmeno Y, ale během těhotenství se mi pánev myslím rozjela dobře. :lol: Pánev mi nikdo nikdy neměřil a rodila jsem v termínu po vyvolání 4,5kg dítě s velikou hlavou a širokýma ramenama. Po porodu jsem taky na sebe nic neoblékla, musela jsem si koupit o číslo větší kalhoty, které mi jsou teď pro změnu zase velké a už na mě pěkně visí. Teď mám přes boky 83cm, před těhotenstvím jsem měla 81cm a před porodem to bylo 94cm. V 19tt. bych tohle rozhodně neřešila, do porodu spousta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.2.12 16:00

mě řekl doktor teď to samé - že mám úzkou pánev a ještě navíc prý se neumím uvolnit a mám stažené svaly, prý cvičit na uvolnění porodních cest.. ale kde sehnat nějaké cviky na uvolnění ???????????????? když všude jsou jen cviky na ,,posílení,, ..NECHÁPU :) nedáte někdo nám ,,úzkopánvičkám,, nějaký tip ? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.2.12 16:05

jj pravda taky se neumim uvolnit-s tim mam problem uz od prvni navstevy :lol: vcera me doktor vysetroval spodem a rika uvolnete se a hups malem sem mu kolenma skripla ruku :lol: prej zenska jak vy budete rodit?rikam joo to je mi tez zahadou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí