Roztříštěný zub

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2429
3.6.14 11:10

Roztříštěný zub

Ahoy emaminy,
tak si tak svačím a najednou zjistím, že koušu i kus zubu. Roztříštila se mi skoro půlka stoličky, nebolí to, ale teď mám celkem strach že mi zubařka ten zub vyškubne :,( nestalo se to někomu z vás? jak to vyřešil váš zubař??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3733
3.6.14 11:12

@syselinka stalo a dvakrát…byl to plombovaný zub, že?…buď to spraví, nebo obrousí, navrhne korunku…neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
3.6.14 11:16

@Vermion jojo byl plombovan.. no bojím, bojím, bo moje zubařka je stará sadistka a už mi hrozila kdysi, že mi ten zub vytrhne, bo je to prý mrtvý zub nebo co to říkala, a bojím se že když se ted zlomil tak mi ho vythne :,( já nechci být v tak mladém věku bezezuba :,( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
3.6.14 11:18

Zalezi na tom, jak velka cast se ti odlomila. Sikovny zubar dokaze tu chybejici cast domodelovat. Treba jako mne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.6.14 11:18

Trhat nejspíš ne, nějak ho „opraví“, záleží, jak moc je poškozený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
3.6.14 11:19

S tím, aby ho vytrhla musíš dát souhlas…hledej raděj jinou zubařku, když se jí bojíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
3.6.14 11:27

Měla jsem něco podobného. Pokud je zub jenom z části odlomený, tak ti ho bílou plombou vymodeluje do původního stavu. POkud je ale i prasklý, a prasklina jde až ke kořeni, pak se zachránit nedá a musí ti ho vytrhnout. V případě vytrhnutí si můžeš nechat buď korunku nebo můstek. Bezzubá být nemusíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
3.6.14 11:27

Dneska jsem to zrovna řešila, tu prasklou část mi vytrhla a zatím dala cement a za 14 dní jdu na dodělávání zubu. načtěstí už teď hned zuby netrhají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21518
3.6.14 12:16

Záleží jak moc je zub zničený. Pokud mene, aa se domodelovat. Mam teď takto dělane dva zuby. Pokud už to ndpujde, může se udělat korunka. Ale musí tam aspoň kousek použitelneho zubu zůstat, aby byla na co nasadit. Avjedtli zub už nezachrani, tak ho vytrhne a bud udělá můstek nebo implantat na čepu. To už je pak sranda cca za 25-30 tisíc…
Pokud své zubarce neveris nebo nebudeš souhlasit s trhanim, zkus najít jiného lékaře. Ale je fakt možné, ze jiné řešení než vytrhnuti nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.6.14 12:22

Zrovna jsem včera četla, ze se da zub nahradit osmickou, pokud ještě nejakou máš a je zdravá. Ale bude to drahe a dela to jen několik pracovišť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.