Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, poraďte jídlo při růstu zubů.
Předpokládám, že nejlepší bude studené, ale nenapadá mě co třeba na oběd.
Chuť k jídlu zřejmě nechybí.
Teď baští čtverečky chleba se studeným Gervais, odpo jogurt přímo z ledničky taky spapala, dopo ovo přesnídávku taky, ovoce v celku nejí
takže studený jablíčko do ruky ne-e, no její chyba ![]()
Obědu se netkla, byť jsem to držela na lžičce u pusy až do té doby, než to fakt bylo studený ![]()
Díky.
Gaspacho? ![]()
Nehrotila bych, důležité je, že baští celkově. Maximálně bych zkusila udělat jídlo jakopro začínající miminko a podávala při pokojové teplotě a uvidíš, coona nato
Ahoj, ja bych to jodlo tak neresila vuci tem zubum
dej ji spis zvykat neco tvrdeho na cem si ty dasne pekne bude „brousit“
nas mladej ma nejradsi varechu ![]()
Udělej třeba kuskus (studenej) s rozmixlou mrkví nebo čímkoliv, vajíčko na tvrdo se spenatem a testovinama ( je to dobrý studený) a pak cokoliv, zbaští to až to vychladne
Klidně jen mlíko a jogurty. Nech to na ní, nenut´. Zuby fakt bolí! NABÍZEJ A NECH JI, AT´SI SAMA VEZME, CO UZNÁ ZA VHODNÉ „POZŘÍT“. Věčně to trvat nebude, až to přejde, tak se zase sama vrátí k tomu, co normálně jí.
Nechala bych dite klidne na mlece a jogurtu, resp.na tom co si samo vezme.Muj syn tedy pri „zoubkach“ frci jen na UM.
Hlady neumre ![]()
Nehrotím to, chápu, jestli nechce, tak jíst nemusí.
Ale ona by evidentně i jedla, jen nevím na co by tak mohla mít chuť, co by mohlo na ty zoubky být fajn.
Právě špenát s vajíčkem a bramborem mi dnes nechtěla ![]()
O víkendu žužlala žemlovku, po kouskách, celý den, nadšená nebyla, ale celkem jedla, to je studený dobrý…
Nějaký tip na studené jídlo na kousání? ![]()
I ten kuskus o víkendu měla ![]()
V sobotu dala 5 lžiček a v neděli 2 a hotovo.
No aspoň něco.
@Misulka33 píše:
Udělej třeba kuskus (studenej) s rozmixlou mrkví nebo čímkoliv, vajíčko na tvrdo se spenatem a testovinama ( je to dobrý studený) a pak cokoliv, zbaští to až to vychladne
@pupyk píše:
Nehrotím to, chápu, jestli nechce, tak jíst nemusí.
Ale ona by evidentně i jedla, jen nevím na co by tak mohla mít chuť, co by mohlo na ty zoubky být fajn.
Právě špenát s vajíčkem a bramborem mi dnes nechtěla
O víkendu žužlala žemlovku, po kouskách, celý den, nadšená nebyla, ale celkem jedla, to je studený dobrý…
Nějaký tip na studené jídlo na kousání?
Jidlo to zrovna neni, ale co si vzpominam, tak syn vzal na milost i banan, ktery sem predem nakrajela na „nudle“ a dala zamrazit do mrazaku.