Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky.
Po dlouhodobé úvaze jsem se rozhodla pro rozvod a měla bych několik otázek, které se k tomu vážou. Nemohu si dovolit jít do toho jen tak, mám tři děti do tří let a jediný příjem rodičák. Někomu se to může jevit jako nešťastné řešení, ale bohužel stávající situace už je pro mě neudržitelná a bohužel se začíná projevovat na dětech.
PROSÍM NEPIŠTE MI PODOBNÉ KOMENTÁŘE, ŽE JSEM SI NEMĚLA DĚLAT DĚTI A PODOBNĚ. DĚTI PROSTĚ MÁM A PRYČ JE DÁT NEMOHU.
Budu ráda za každý příspěvek i klidně věc, na kterou jsem se neptala.
Achjo to je drsný
drž se, moc a moc držím palce, také by mě zajímala odpověď na tvé otázky, jestli je pro maminy na RD vůbec možné se rozvést a utáhnout poplatky atd…
Nemám nic k tématu, jen posílám hodně sil, a palec hore, že ses rozhoupala a jdeš do toho. ![]()
Zítra dojdi na OSPOD…tam ti poradí a sepíší co je třeba
Mě tam v pondělí paní sespala žádost o rozvod a i návrh na úpravu péče o syna
a poradí ti se vším, na co se ptáš tady…
a drž se
![]()
P.
Já osobně si myslím, že fakt to není jednoduché bez finančního zajištění s třema dětma. To co udělal je hrozný, ale když jsem byla šíleně unavená a nevyspalá a manželovi říkala jak jsem na dně, tak se na mne jen ledově a ošklivě podíval… Bohužel mi přijde, že takhle asi na to nervové zhroucení by reagovalo většina mužů
nemjí rádi scény a absolutně nechápou, že to jediný co potřebujem je obejmout a říct pár hezkejch slov
zase ta samá anonymní.
@Lantanna no holka, jsou tam opravdu tak velké problémy, abyste se rozvedli? Nevidím to moc dobře, pokud nemáš za sebou rodinu, která ti hodně pomůže nebo nemáš našetřeno dostatek peněz. Alimenty můžeš mít jaké chceš, ale bohužel u nás je to zatím postavené tak, že když druhý neplatí, tak než se něčeho domůžeš, je to na hodně dlouhé lokte a pokud už teď uvažuješ o tom, že by mohl odejít raději z práce, než platit alimenty, tak bych byla hodně opatrná.
Ke psům, nezlob se na mě, ale zcela evidentně budeš mít uplně jiné starosti a mít ke třem takto malým dětem dva psy, to si vážně nedovedu představit. Představ si nemoc dětí x venčení, budeš mít málo peněz x veterinář, krmení. Upřednostnila bych děti před psy a tohle neřešila.
A ano, tvůj stav může proti tobě použít, jak se k tomu postaví soud ale netuším.
Získat děti do své, střídavé péče - to je otázka a bude záležet na soudu. Mohlo by se mu to povést u nejstaršího dítěte, nebo v budoucnu u všech. Tohle ti nikdo nepoví.
Náklady na právní zastoupení si musíš zaplatit sama.
A probrala sis sama se sebou, jaké řešení bude nejlepší pro tvoje děti? Už nemáš zodpovědnost jen za sebe, ale i za ně… ![]()
Možná nebudeš souhlasit, ale rozvod mi připadá jako velmi špatné řešení.
@Lantanna 1) příspěvky na úřadu práce. Pokud se budeš stěhovat tak v místě kde máš trvalé bydliště, ty a děti a nájemní smlouvu můžeš žádat příspěvek na bydlení, pak na dítě a hmotnou nouzi
jinak neboj zvládnout se to dá. já jsem sama s dětmi skoro rok a žije dse nám docela dobře ![]()
@Malaga píše:+ pro několik anonymních
A probrala sis sama se sebou, jaké řešení bude nejlepší pro tvoje děti? Už nemáš zodpovědnost jen za sebe, ale i za ně…
Mám dvě možnosti, buď moje děti budou finančně zajištěné, ale vyrostou s tím, že jim tatínek bude cpát, že máma je magor a nemají důvod ji respektovat nebo mít v životě řád. A já budu, jak se říká držet „hubu a krok“.
Nebo nebudou mít tátu, ale budou respektovat mámu a nejstarší mi v pokoji neprobrečí noc, protože na mě manžel řve, že mě má dost.
Já si uvědomuji svoji odpovědnost, ale můj vztah k manželovi a jeho vztah ke mě se začíná projevovat i na dětech a to pro ně není určitě dobré. Chápu, že má můj manžel nervy, ale já mu přece jen nebudu dělat služku, která se stará o děti. To se o ně mohu starat sama a on se s nimi vídat o víkendu, jako je to vlastně i teď. Navíc pak budeme všichni klidnější a spokojenější.
@vnax - péči o psi jsem zvládala bez problémů se třemi dětmi, když byl manžel měsíc na služebce. V tom problém nevidím, krmení jsou sice náklady na druhou stranu, co s nimi bude? Pokud si je nenechám já, stráví celý zbytek života s největší pravděpodobností zavření v malé přepravce s možností si dojít dvakrát denně na pět minut na záchod. Nevím jestli máte nebo jste měla psa, ale tohle by žádný rozumný majitel pejska, tomu zvířeti nemohl udělat.
@Malaga píše:
A probrala sis sama se sebou, jaké řešení bude nejlepší pro tvoje děti? Už nemáš zodpovědnost jen za sebe, ale i za ně…
sranduješ? ženská má psychický problémy, chlap jí polévá vodou, řve na ní, ukazuje to malým dětem a tobě přijde normální říct, že je rozvod špatný řešení? určitě na takovýho borce bude spoleh ![]()
@paola white píše:
sranduješ? ženská má psychický problémy, chlap jí polévá vodou, řve na ní, ukazuje to malým dětem a tobě přijde normální říct, že je rozvod špatný řešení? určitě na takovýho borce bude spoleh
Myslím, že počkat pár měsíců, než bude zakladatelka finančně soběstačná, už nehraje roli. Pokud s ním má tři malé děti a to nejmladší je miminko, které nebylo počato při znásilnění, pak to snad kvůli dětem vydrží.
@paola white píše:
sranduješ? ženská má psychický problémy, chlap jí polévá vodou, řve na ní, ukazuje to malým dětem a tobě přijde normální říct, že je rozvod špatný řešení? určitě na takovýho borce bude spoleh
@hanka.br. píše:
Myslím, že počkat pár měsíců, než bude zakladatelka finančně soběstačná, už nehraje roli. Pokud s ním má tři malé děti a to nejmladší je miminko, které nebylo počato při znásilnění, pak to snad kvůli dětem vydrží.
Zakldatelka to kvůli dětem určitě vydrží, tohle téma zakládám právě proto, abych se na to pořádně připravila. Nejsem blázen, abych utekla s dětmi ze dne na den.
@hanka.br. Hani, jako kdyby měla zakladatelka být do pár měsíců soběstačná, tak bych souhlasila, ale jestli je nejmenšímu 5 měsíců, tak ona nejspíše nebude zajištěná dýl
… než nejmenší půjde do školky a ona do práce…