Rozvod - několik otázek

34
1.5.16 17:40

Rozvod - několik otázek

Zdravím všechny maminky.

Po dlouhodobé úvaze jsem se rozhodla pro rozvod a měla bych několik otázek, které se k tomu vážou. Nemohu si dovolit jít do toho jen tak, mám tři děti do tří let a jediný příjem rodičák. Někomu se to může jevit jako nešťastné řešení, ale bohužel stávající situace už je pro mě neudržitelná a bohužel se začíná projevovat na dětech.

PROSÍM NEPIŠTE MI PODOBNÉ KOMENTÁŘE, ŽE JSEM SI NEMĚLA DĚLAT DĚTI A PODOBNĚ. DĚTI PROSTĚ MÁM A PRYČ JE DÁT NEMOHU.

• jaké příspěvky si oběhat na sociálce a jaké na pracáku?
  • mohu žádat výživné na děti i na sebe?
  • monentálně budu nastupovat na rodičovský příspěvěk (mám 5 měsíční miminko), ale před nástupem na mateřskou, 3 roky zpět jsem byla zaměstnaná u manželových rodičů. Rozvodem tento zaměstnanecký poměr bude samozřejmě končit (mají malou rodinou firmu), je pro mě výhodnější kvůli soc. dávkám ukončit zaměstnání už před nástupem na rodičák nebo ne?
  • jak jste řešily hypotéku? Ta naše je stará dva roky a k ní máme ještě úvěr.
  • jak řešit vlastnictví domácích mazlíčků. Mám dvě čivavy, které jsem si pořizovala z chovné stanice manželových rodičů. Platila jsem hotově a kvůli vlastní blbosti na ně nemám smlouvu. Pejsky dávat pryč nechci, hodně mi pomohli překonat těžké období po umrtí prarodičů, navíc manžel by se o ně nestaral, ale dal by je na krk svým rodičům. Jsem uvedená jako jejich majitel v očkovacím průkaze, ale jako plátce poplatků je uveden manžel. Může na ně mít nějaký nárok?
  • jak to vypadá s náklady na právní zatoupení?
  • může manžel žádat střídavou péči na děti ve věku 3 roky, 21 měsíců a 5 měsíců?
  • jak postupovat v případě, že manžel ukončí zaměstnání, aby nemusel platit výživné?
  • poslední otázka je něco, čím se rozhodně nemůžu chlubit, nicméně se to stalo a nemůžu to vrátit. Po narození nejmladšího syna jsem si prošla laktační psychózou, která vyvrcholila mou neschopností postarat se o děti. Nikdo by se o tom nedověděl, kdybych to neřekla manželovi sama a dvakrát se před ním nezhroutila. Bohužel v průběhu toho zhorucení jsem byla schopná několik hodin jenom sedět a brečet, manžel na mě v průběhu toho řval a byl sprostý, dokonce vodil starší děti, aby se na mě koukali a polil mě i vodou. Odbornou pomoc jsem nevyhledala, ale podařilo se mi z toho za cenu velkého přírůstku váhy vyhrabat. Nicméně mě to ještě víc utvrdilo v tom, že s manželem být prostě nemůžu. Může tento fakt použít při rozvodu proti mě? Žádný papír na to nemá, ale když jsem měla to nejhorší období, celé dopoledně u nás řvaly děti a sousedi to samozřejmě slyšeli (bydlíme v paneláku). Může argumentovat tím, že jsem neschopná se postarat o děti? Starám se o ně přes týden sama, on je od šesti do šesti 5 dní v týdnu v práci, ale o víknedu se jim věnuje.

Budu ráda za každý příspěvek i klidně věc, na kterou jsem se neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.5.16 17:59

Achjo to je drsný :( drž se, moc a moc držím palce, také by mě zajímala odpověď na tvé otázky, jestli je pro maminy na RD vůbec možné se rozvést a utáhnout poplatky atd…

• Citovat
  • Upravit
6875
1.5.16 18:00

Nemám nic k tématu, jen posílám hodně sil, a palec hore, že ses rozhoupala a jdeš do toho. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.16 18:06

Zítra dojdi na OSPOD…tam ti poradí a sepíší co je třeba
Mě tam v pondělí paní sespala žádost o rozvod a i návrh na úpravu péče o syna
a poradí ti se vším, na co se ptáš tady…
a drž se :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
 P.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.16 18:08

Já osobně si myslím, že fakt to není jednoduché bez finančního zajištění s třema dětma. To co udělal je hrozný, ale když jsem byla šíleně unavená a nevyspalá a manželovi říkala jak jsem na dně, tak se na mne jen ledově a ošklivě podíval… Bohužel mi přijde, že takhle asi na to nervové zhroucení by reagovalo většina mužů :? nemjí rádi scény a absolutně nechápou, že to jediný co potřebujem je obejmout a říct pár hezkejch slov :? zase ta samá anonymní.

• Citovat
  • Upravit
102087
1.5.16 18:08

@Lantanna

• ad příspěvky, nejdříve musíš buď bydlet samostatně a mít tam trvalé bydliště ne příspěvek na bydlení, nebo alespoň mít podanou žádost o svěření dětí do péče a vyloučeného manžela ze společně posuzovaných osob, jinak na žádné s velkou pravděpodobností nedosáhneš
  • můžeš a dostaneš ho, na děti určitě, na sebe teď taky, tipuju, že tak na 2-3 roky
  • s ohledem na dávky je to jedno, počítá se reálný příjem
  • no, tady jsou asi možnosti jen 2 - to co máte na hypo prodáte a budeš se modlit, aby to prodej pokryl nebo bude manžel chtít převzít hypotéku na sebe a tobě něco málo vyplatí
  • pokud jsi v očkováku, tak by ti spíš měli zůstat, nároky si dělat může
  • žádat o střídavou péči může, ale tipovala bych, že nějakou šanci by měl jen u nejstaršího a ani tam není mc velká
  • úmyslné ukončení zaměstnání soud zajímat nebude a vyměří i tak alimenty, horší je, pokud by mu nebylo co sebrat, tak z něj nich nedostaneš
  • pokud to není evidované někde u doktora, tak na to soud povětšinou pohlíží jako na vzájemné očerňování…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.5.16 18:14

@Lantanna no holka, jsou tam opravdu tak velké problémy, abyste se rozvedli? Nevidím to moc dobře, pokud nemáš za sebou rodinu, která ti hodně pomůže nebo nemáš našetřeno dostatek peněz. Alimenty můžeš mít jaké chceš, ale bohužel u nás je to zatím postavené tak, že když druhý neplatí, tak než se něčeho domůžeš, je to na hodně dlouhé lokte a pokud už teď uvažuješ o tom, že by mohl odejít raději z práce, než platit alimenty, tak bych byla hodně opatrná.
Ke psům, nezlob se na mě, ale zcela evidentně budeš mít uplně jiné starosti a mít ke třem takto malým dětem dva psy, to si vážně nedovedu představit. Představ si nemoc dětí x venčení, budeš mít málo peněz x veterinář, krmení. Upřednostnila bych děti před psy a tohle neřešila.
A ano, tvůj stav může proti tobě použít, jak se k tomu postaví soud ale netuším.
Získat děti do své, střídavé péče - to je otázka a bude záležet na soudu. Mohlo by se mu to povést u nejstaršího dítěte, nebo v budoucnu u všech. Tohle ti nikdo nepoví.

Náklady na právní zastoupení si musíš zaplatit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.5.16 18:14

A probrala sis sama se sebou, jaké řešení bude nejlepší pro tvoje děti? Už nemáš zodpovědnost jen za sebe, ale i za ně… :think:
Možná nebudeš souhlasit, ale rozvod mi připadá jako velmi špatné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.5.16 18:29

@Lantanna 1) příspěvky na úřadu práce. Pokud se budeš stěhovat tak v místě kde máš trvalé bydliště, ty a děti a nájemní smlouvu můžeš žádat příspěvek na bydlení, pak na dítě a hmotnou nouzi

1. ano do 2 let věku dítěte náleží výživné matce a každému dítěti (bude zohledňováno při žádostech o příspěvky)
  1. žádat děti do střídavky může, ale záleží na soudci co povolí
  1. náklady na rozvod jsem mělo 0kč vše jsem si sepsala sama a kolek k žádosti si platil manžel jako podávající strana

jinak neboj zvládnout se to dá. já jsem sama s dětmi skoro rok a žije dse nám docela dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
1.5.16 18:30
@Malaga píše:
A probrala sis sama se sebou, jaké řešení bude nejlepší pro tvoje děti? Už nemáš zodpovědnost jen za sebe, ale i za ně… :think:
+ pro několik anonymních

Mám dvě možnosti, buď moje děti budou finančně zajištěné, ale vyrostou s tím, že jim tatínek bude cpát, že máma je magor a nemají důvod ji respektovat nebo mít v životě řád. A já budu, jak se říká držet „hubu a krok“.

Nebo nebudou mít tátu, ale budou respektovat mámu a nejstarší mi v pokoji neprobrečí noc, protože na mě manžel řve, že mě má dost.

Já si uvědomuji svoji odpovědnost, ale můj vztah k manželovi a jeho vztah ke mě se začíná projevovat i na dětech a to pro ně není určitě dobré. Chápu, že má můj manžel nervy, ale já mu přece jen nebudu dělat služku, která se stará o děti. To se o ně mohu starat sama a on se s nimi vídat o víkendu, jako je to vlastně i teď. Navíc pak budeme všichni klidnější a spokojenější.

@vnax - péči o psi jsem zvládala bez problémů se třemi dětmi, když byl manžel měsíc na služebce. V tom problém nevidím, krmení jsou sice náklady na druhou stranu, co s nimi bude? Pokud si je nenechám já, stráví celý zbytek života s největší pravděpodobností zavření v malé přepravce s možností si dojít dvakrát denně na pět minut na záchod. Nevím jestli máte nebo jste měla psa, ale tohle by žádný rozumný majitel pejska, tomu zvířeti nemohl udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.5.16 18:31
@Malaga píše:

sranduješ? ženská má psychický problémy, chlap jí polévá vodou, řve na ní, ukazuje to malým dětem a tobě přijde normální říct, že je rozvod špatný řešení? určitě na takovýho borce bude spoleh :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
1.5.16 18:36
@paola white píše:
sranduješ? ženská má psychický problémy, chlap jí polévá vodou, řve na ní, ukazuje to malým dětem a tobě přijde normální říct, že je rozvod špatný řešení? určitě na takovýho borce bude spoleh :roll:

Myslím, že počkat pár měsíců, než bude zakladatelka finančně soběstačná, už nehraje roli. Pokud s ním má tři malé děti a to nejmladší je miminko, které nebylo počato při znásilnění, pak to snad kvůli dětem vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39948
1.5.16 18:37
@paola white píše:
sranduješ? ženská má psychický problémy, chlap jí polévá vodou, řve na ní, ukazuje to malým dětem a tobě přijde normální říct, že je rozvod špatný řešení? určitě na takovýho borce bude spoleh :roll:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
1.5.16 18:39
@hanka.br. píše:
Myslím, že počkat pár měsíců, než bude zakladatelka finančně soběstačná, už nehraje roli. Pokud s ním má tři malé děti a to nejmladší je miminko, které nebylo počato při znásilnění, pak to snad kvůli dětem vydrží.

Zakldatelka to kvůli dětem určitě vydrží, tohle téma zakládám právě proto, abych se na to pořádně připravila. Nejsem blázen, abych utekla s dětmi ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
1.5.16 18:41

@hanka.br. Hani, jako kdyby měla zakladatelka být do pár měsíců soběstačná, tak bych souhlasila, ale jestli je nejmenšímu 5 měsíců, tak ona nejspíše nebude zajištěná dýl :nevim:… než nejmenší půjde do školky a ona do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí