Rozvod - péče o půlroční dítě

Anonymní
28.6.26 18:56

Rozvod - péče o půlroční dítě

Ahoj holky,

příští týden jdeme k soudu kvůli rozvodu. Soud nám dal na výběr, abychom se domluvili na tom, jak se budeme starat o dítě. Dítěti je půl roku, není kojené.

Já ex nabídla, že si ho může vyzvednout když pojede z práce v týdnu na dopoledne. Jako to bylo a o víkendu může sobotu/neděli. Ale chtěla bych, aby bylo v noci doma. Prostě má svoji postýlku. Mě to hrozně láme srdce dát své dítě do jeho rukou, vím, že je vzteklý a mám strach.

Co mám dělat? Je asi ochotný se domluvit na tom, jak se budeme starat, ale já chci, aby to šlo hladce, je to přece malé miminko stále a nemůžu ho nechat přes noc někde, když jeho (ex) vyčerpávají i dvě hodiny s ním… :nevim:

Díky kačka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
497
28.6.26 19:13

Ja nepochopila, jestli jste se teda dohodli na tom, co pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
28.6.26 19:23

Bude si vyzvedávat dítě cestou z práce po noční? Žije sám, s někým, bude se starat sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.26 19:25

Ano, bude si dítě vyzvedávat, jde o to, že se máme domluvit a já nevím, co pro půl roční dítě je nejlepší…

Bude s dítětem u jeho rodičů.

Nedohodli jsme se. Chce návrh

• Citovat
  • Upravit
44341
28.6.26 19:30
@Anonymní píše: Více

Pro půlroční dítě je nejlepší být s matkou a ve stabilní rodině. Každá jiná varianta je špatně a může přinést následky později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3131
28.6.26 19:34
@1Pears1 píše: Více

Jakože dítě 4 hodiny denně s otcem nejak poskodi? To je teda blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.26 19:40

@1Pears1 takže mam rozmluvit rozvod a dělat, že se nic neděje? To se prostě stává… Já nechci tohle zachraňovat, hledám variantu, jak nejméně dítěti ublížit rozvodem…
@Yasmen to věřím, že dítě vydrží i déle… Jen prostě chce nějaký řešení… A já nevím jak to udělat, aby to vyhovovalo dítěti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.26 19:46

A před rokem a půl jsi nevěděla, že s chlapem nechceš být? Jinak nevím, co bych dělala, naše děti byly dva a půl roku kojené…postýlku měla občas jen ta starší, mladší už ne, spí s námi…a oba je formujeme. Ale pokud by nebyl chlap nějaký tyran, tak bych se snažila sladit novou rodinu a ne ji hned rozbíjet

• Citovat
  • Upravit
5243
28.6.26 19:47

Jako promiň, ale pane bože, handrkovat se o půlroční dítě? Jako vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3131
28.6.26 19:50

Navrhni to, co myslis. Denne dopoledne + kazdy druhy vikend oba dny (bez noci). Uvidis co on na to. Pokud se do ted nestaral, mozna bych mela pripraveny jeste jeden navrh kde bude jeho času míň, treba dopoledne jen po, st, pá a sobota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15832
28.6.26 20:04

Navrhla bych ať si miminko vezme třeba 3× týdně na 3-4 hodiny, to stačí. Je to miminko, potřebuje hlavně mámu. Postupně samozřejmě čas s otcem navyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35163
28.6.26 20:08

Bude s ditetem u rodicu, takze se pravdepodobne spis bude starat babicka ze?
No, aspon s nimi bude mit miminko vztah od malinka. On by ho chtel i na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.26 20:27

Ty čtyři hodiny se mi zdají ideál.

Ano, spíš se bude starat babička. Přes noc ho chtěl že vzteku spíš. Ale vysvětlila jsem mu, že dítě teď potřebuje hlavně klid. A tím věčné stěhování není…

Navehnu tedy několikrát týdně po čtyřech hodinách. Uvidíme…

• Citovat
  • Upravit
35163
28.6.26 20:30

To by bylo asi nejlepsi. Vzdyt az bude mimco vetsi, tak to pak muzete kdykoliv zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15973
28.6.26 20:34

On má stejné právo na dítě, jako ty. Nebo ty by ses spokojila s pár hodinami? Hm? A jestli je tak strašný, jak popisuješ, tak jsi měla za včas vycouvat a najít si pro dítě kvalitnějšího otce.
Nezlob se na mě, ale když jste spolu dokázali chrápat, tak se teď hecněte a jednejte v zájmu dítěte! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna