Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tak klasika, on urazeny, protoze MUSEL hlidat svoje vlastni dite. Urazeny a vyhrozuje, ze nebude nic platit a ze ti vezme dite….kecy. A kdyz nema kam jit tak bude o to vic kopat kolem sebe. Soud rozhodne, kolik bude platit, kdyz se nedohodnete. A to stejny s ditetem, ktery je jeste dost maly, aby ti ho vzal. A vlastne by i ztratil ten komfort, co ma doma, protoze by se uz musel zacit starat.
Tak ti oreji pouze asi jen pevne nervy.
Další služka a chůva které si chlap neváží, no fakt překvápko
no co bys chtěla dělat? Sbal mu tašku a podej žádost o rozvod. Soudně alimenty na tebe a dítě. Na čích účtech máte peníze? To si pošéfuj, patří ti půlka ![]()
@Anonymní píše: Více
proč bydlíte pět let u tvého táty a manžel nemá vlastní postel?
A kam teda dává peníze, když bydlíte u tvého táty a vše ti vyčítá? Bude se soudit o dítě a nebude ti dávat žádný peníze? No, přijde mi, že vy dva spolu neumíte vůbec mluvit. Co poradna? Proč hned rozvod?
@arinecka píše: Víceže? já tam nějak žádný důvod pro rozvod také nevidím, jen takové všeobecné rozladění z běžného života
Pises, ze jste s manželem pres 5 let a ze te roky za zanedbává. Proč sis s ním pořizovala dítě?
Co dělat? Co nejvíce se oprostit od emocí a myslet a jednat pragmaticky.
Proč se tak chová? Protože je to d… l. Víc v tom nehledej. K žití to moc není a lepší to nebude.
Co dál? Jeho odchod. Rozvod a výživné na dítě. Počítej, že bude kopat kolem sebe, snažit se tě vydírat, dělat ze sebe chudinku a bude ještě větší ubožák, než je teď.
@stinga píše: Více
Právě. Ale když je tak strašnej a nikdy pro ní nic neudělal, proč to dítě? Asi mu opravdu ale něco zakazuje, jinak by jí asi neřekl, že bude brát dítě schválně tam, kam ona nechce aby s ním chodil.
Pokud tě roky zanedbával neměla sis s ním pořizovat dítě. Dítě chlapa nezmění.
@karkarka píše: Více
také myslím, to už tu bylo nedávno, bydlení u táty,
a takové vágní důvody pro rozvod - nemá to moc promyšlené,
ta, co píše tu diskusi Lituju, že jsem šla do vztahu s manželem, je daleko lepší stylistka
@stinga píše: Více
já jsem pochopila, že rozvod chce chlap. Ale troll to být opět může, množí se tu snad dělením ![]()
Ahoj,
s manželem jsem přes pět let. Bohužel to přestalo klapat - začal být nevrlý, nepříjemný a odrážel to i na mě. Za vše jsem mohla, jsem neschopná a on dokáže vše. Jenom já to nedělám… O domácnost jsem se starala já- úklid, podlahy, prostěradla, zvířata, kuchyň…prostě vše, co k domácnosti patří. Nebaví mě ale vařit a tak vařil občas manžel. Nákupy nedělám, max když potřebujeme něco lehkého a hned. Jinak manžel si jezdí pro svačiny a tak to koupí. Nepřijde mi na tom nic špatného. Já s kočárkem prostě balík vod nedokážu vzít…
No už to prostě dospělo do fáze, když jsem mu řekla, jak se cítím a že bych ráda pauzu, abychom se oba srovnali. Takže to je nakonec rozvod. Prý má snahu, ale asi jela jen kolem, nebo ji má v hlavě. Já se celý roky snažím mu dělat radost, aby měl vše, co má rád a kupují mu věci a prostě on me vyčte úplně vše.
Že jsem jako moje matka, že jsem líná, že mu vše zakazuju a já si říkám proc? Celých deset měsíců se starám o naše dítě a když mi je špatně a dítě v noci nespí a on přijde z práce, tak má problém pohlídat. Kdyby šel hned spát, neřeknu, ale kouká do oběda a prostě furt prý hlídá. To že já jsem s dítětem celý týden.. to ne… Že o potřeby se starám já? Měl sbalit tašku a po deseti měsících nevěděl co…
Je mi hrozně. Hrozně po mě dneska vyjel a že se bude soudit o dítě a naschvál ho bude brát tam, kam já si nepřejí… Peníze mi dávat žádný nebude a když už, tak přesne jen na dítě…
A já si říkám proč? Proč po pěti letech nemá snahu? Proč radši odejde ze vztahu, než aby se mnou mluvil? Já si přijdu jak někdo, kdo ničí rodinu. Ale že mě roky zanedbává, to je v pohodě. Co to sakra je?
Proč to tak bolí? Měli jsme plány, vše jsme kupovali společné a prostě on nemá snahu to řešit a vyčte věci, co hrozně ublíží… Proč ten rozvod tak bolí? Co mám dělat? Jsem zralá na psychologa… Nehledě na to, že je vzteklý a zvyšuje hlas na dítě a to mě taky pěkně se.re. Je to mimino, neví, co dělá špatně.
Jinak bydlíme u mého táty. Takže on nemá kam jít a to mi taky vyčítá. Že nemá VLASTNI postel. Proč je tak zlý? Proč to nemůže řešit v klidu??