Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahojky všem, jdu si k vám pro pár informací, moje nejlepší kamarádka se bude bohužel rozvádět, a bavíme se tak jak je to s placením a tak celkově jak to probíhá? Tak se tu ptám vás, protože je tu určitě mnoho, žen a mužů kteří s tím mají zkušenosti, za každou zkušenost a informaci budu moc ráda. Nad čím nejvíc přemýšlíme jsou peníze a placení, jak je to s právníkama, ona si myslí že ten, kdo „prohraje“ platí i tomu druhému právníka, já si myslím, že právníka platí každý sám, ale já s tímto zkušenosti naštěstí nemám, tak se ptám vás, jak to tedy je? Kdo co jak se platí? Jak to chodí? Co je dobré vědět? A na co si dát naopak bacha? Co ji muže zaskočit? Jinak mají dvouměsíční dvojčátka, bydleli v bytě u jejich rodičů, ten není jejich ale kamarádky maminky, takže o to tu nejde, ale co se týká děti, její manžel by chtěl že by si vzal jedno dítko a ona by měla druhý, to ovšem se jí nelíbí, protože on chodí do práce a hlídala by ho jeho nevlastní matka, která to v hlavě nemá moc v pořádku, dítě by jim ani nesvěřila, bez jejího dozoru, tak je z toho moc špatná. Budu ráda i za jakoukoliv radu a informaci okolo dětí jak se tohle řeší? Prostě cokoliv kolem rozvodu co by jste mohli přispět, moc děkuji informace kamarádce ukážu, aby věděla.
Právníka si podle mě platí každej svýho, kdo prohraje, platí soudní výlohy myslím?
no a jako chtít 2 m+íční dítě, a ještě chtít rozdělit dvojčátka, to je teda zvěrstvo, takhle vůbec přemýšlet, to snad žádnej normální soudce nedopustí
![]()
@slavuska1 píše:
Právníka si podle mě platí každej svýho, kdo prohraje, platí soudní výlohy myslím?no a jako chtít 2 m+íční dítě, a ještě chtít rozdělit dvojčátka, to je teda zvěrstvo, takhle vůbec přemýšlet, to snad žádnej normální soudce nedopustí
![]()
ano jsme z toho všichni špatní, nikdo to nechápe, vkylubal se z něho strašný no víš co, taky si myslím, že by je rozdělit neměli, a hlavně nechat je u matky, ale nikdy se neví proto se ptám
A kdo u by rozvodu prohrál?
Děti rozdělit určitě není dobrá nápad, pokud by s tím ona vyloženě nesouhlasila.
Každý si platí svého právníka a ten, kdo žádost o rozvod podá, platí kolek na tu žádost, je to myslím 1000,– nebo 1500,–, nejsem si jistá.
Dá se rozvést i bez právníka, ale na to je tenhle případ asi složitý. Zkuste najít nějakou bezplatnou právní poradnu nebo prostě dojednat schůzku s právníkem, řekne vám co a jak a poradí postup. A taky mají asi zkušenosti s tím svěřováním do péče. Já před pár lety platila 1200,– za hodinu v Brně, asi je to takový průměr.