Rozvod? Placení a ostatní

2917
7.9.17 17:38

rozvod? placení a ostatní

Ahojky všem, jdu si k vám pro pár informací, moje nejlepší kamarádka se bude bohužel rozvádět, a bavíme se tak jak je to s placením a tak celkově jak to probíhá? Tak se tu ptám vás, protože je tu určitě mnoho, žen a mužů kteří s tím mají zkušenosti, za každou zkušenost a informaci budu moc ráda. Nad čím nejvíc přemýšlíme jsou peníze a placení, jak je to s právníkama, ona si myslí že ten, kdo „prohraje“ platí i tomu druhému právníka, já si myslím, že právníka platí každý sám, ale já s tímto zkušenosti naštěstí nemám, tak se ptám vás, jak to tedy je? Kdo co jak se platí? Jak to chodí? Co je dobré vědět? A na co si dát naopak bacha? Co ji muže zaskočit? Jinak mají dvouměsíční dvojčátka, bydleli v bytě u jejich rodičů, ten není jejich ale kamarádky maminky, takže o to tu nejde, ale co se týká děti, její manžel by chtěl že by si vzal jedno dítko a ona by měla druhý, to ovšem se jí nelíbí, protože on chodí do práce a hlídala by ho jeho nevlastní matka, která to v hlavě nemá moc v pořádku, dítě by jim ani nesvěřila, bez jejího dozoru, tak je z toho moc špatná. Budu ráda i za jakoukoliv radu a informaci okolo dětí jak se tohle řeší? Prostě cokoliv kolem rozvodu co by jste mohli přispět, moc děkuji informace kamarádce ukážu, aby věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
7.9.17 17:57

Právníka si podle mě platí každej svýho, kdo prohraje, platí soudní výlohy myslím? :think: no a jako chtít 2 m+íční dítě, a ještě chtít rozdělit dvojčátka, to je teda zvěrstvo, takhle vůbec přemýšlet, to snad žádnej normální soudce nedopustí 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
7.9.17 18:02
@slavuska1 píše:
Právníka si podle mě platí každej svýho, kdo prohraje, platí soudní výlohy myslím? :think: no a jako chtít 2 m+íční dítě, a ještě chtít rozdělit dvojčátka, to je teda zvěrstvo, takhle vůbec přemýšlet, to snad žádnej normální soudce nedopustí 8o :zed:

ano jsme z toho všichni špatní, nikdo to nechápe, vkylubal se z něho strašný no víš co, taky si myslím, že by je rozdělit neměli, a hlavně nechat je u matky, ale nikdy se neví proto se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36222
7.9.17 18:03

A kdo u by rozvodu prohrál? :mrgreen: Děti rozdělit určitě není dobrá nápad, pokud by s tím ona vyloženě nesouhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
7.9.17 21:34

Každý si platí svého právníka a ten, kdo žádost o rozvod podá, platí kolek na tu žádost, je to myslím 1000,– nebo 1500,–, nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
7.9.17 21:37

Dá se rozvést i bez právníka, ale na to je tenhle případ asi složitý. Zkuste najít nějakou bezplatnou právní poradnu nebo prostě dojednat schůzku s právníkem, řekne vám co a jak a poradí postup. A taky mají asi zkušenosti s tím svěřováním do péče. Já před pár lety platila 1200,– za hodinu v Brně, asi je to takový průměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
8.9.17 07:59

Právníka si platí každý ze svého. Kolek stojí 2 000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie