Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zkušenost se střídavkou nemám, ale mám zkušenost s malým dítětem… Cca v tomto věku můžou děti procházet úzkostí, můžou vyžadovat pouze jednoho rodiče a ten druhý nesmí být při krmení, koupání, uspávání, čtení pohádky…Ale taky záleží na tom daném dítěti. Naše první dítko by asi bylo naprosto v pohodě, druhé by to ovšem nedalo a myslím, že tak do půl roku bychom začali chodit k psychiatrovi - všichni. Protože první se v klidu sebralo a jelo k babičce na víkend, druhé MUSELO mít svou postýlku, svou peřinu, své hračky
Upřímně si střídavku u tak malého dítěte nedokážu představit, ale pokud vám to bude vyhovovat, proč ne. každopádně je super, že se kvůli díttěti dokážete domluvit, a komunikovat spolu..to je první a základní předpoklad toho, aby dítě rozvodem netrpělo ![]()
Pokud jde o naši dceru, tak je zvyklá cestovat k babičkám i na dvě noci a je naprosto nezávislá
je fakt, že, když je tatínek v práci, tak říká táta táta, ale pak řekne i další členy rodiny…:)
My jsme si spíše říkali, že bue u mě a po domluvě, když bude mít v týdnu manžel čas is ji bude brát třeba na pár hodin odpo několikrát týdně a ob víkend…aby nás viděla nastejno…akorát zvlášť
@Anonymní píše:
My jsme si spíše říkali, že bue u mě a po domluvě, když bude mít v týdnu manžel čas is ji bude brát třeba na pár hodin odpo několikrát týdně a ob víkend…aby nás viděla nastejno…akorát zvlášť
tak to je fajn, já myslela že klasická střídavka, týden tam, týden tam..to bylo pro mě právě nepředstavitelný
@slavuska1 to ne, to bych se zvláznila, takhle je to pro mě jednodušší, že vím, že nebudu sama, už nikdy
jen se spíše strachuji co po mateřské, z práce jsem odešla před mateřskou…tak člověk přemýšlí, jak to pak vše sám zvládne…snad se na mě štěstí usměje ![]()
@Anonymní píše:
Maminky, s manželem máme 21měsíční dítě, které oba samozřejmě velmi milujeme, mezí námi to však vyprchalo, ať láska, tak sex, začíná u nás z mé strany neskutečná averze, takže jsme se shodli, že půjdeme od sebe, protože si myslíme, že ani pro naše dítě, to není nejlepší, žít v takovém nevyrovnaném prostředí…v plánu máme střídavou péči, budeme ve stejném městě, dcera bude trávit stejně času se mnou i s manželem, oba jsme se shodli na tom, že si vydjeme maximálně ve všem vstříc, hlavně, aby dcera byla šťastná…chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti a názory ohledně takovéto situace, chci tím dcera vo nejméně trpěla, ale rozchod je již opravdu na místě, snažíme se přes rok, aby to bylo co nejlepší, ale nikam to nevede…děkuji za vaše dpovědi
Já osobně si myslím, že Vám střídavku nedovolí, dokud budeš na rodičáku, protože aby jsi měla na rodičovský příspěvek nárok, tak o dítě musíš pečovat určitý počet dní v měsíci, respektive takhle mi to říkala kamarádka, která se střídavky bojí, ale do konce rodičáku je klidná.
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Máme to přesně takhle. Když jsme se rozcházeli, byly dceři 2 roky a 2 měsíce. Dneska je jí už 6 let pryč. Funguje to výborně a i když je holka docela citlivka, dala to bez větších problémů. Samozřejmě někdy vznikaly situace, kdy doma brečela, že chce za taťkou, ale to spíš až byla tak o rok starší a bylo to proto, že jsem třeba nedovolila to co on, nevyhověla apod.
Střídavku vám nedají, když ty jsi na RD. Ale můžete mít společnou péči. v době kdy jsme dávali návrh na schválení dohody rodičů měl mladší přesně 2 roky, a byla jsem na RD. Máme to podobně jako vy. Převážně se o děti (starší má 4roky, je ve školce, ale často nemocný, takže většinou je mám doma oba) starám já, otec po práci. Víkendy začínáme střídavě. Ještě nejsme rozestěhovaní, ale už si nějakou dobu zvykají, že jsou hodně buď se mnou, nebo s tátou. Dřív jsem to byla z 90% já, tatínek neměl zájem. Teď má, tak to podporuju.
Maminky, s manželem máme 21měsíční dítě, které oba samozřejmě velmi milujeme, mezí námi to však vyprchalo, ať láska, tak sex, začíná u nás z mé strany neskutečná averze, takže jsme se shodli, že půjdeme od sebe, protože si myslíme, že ani pro naše dítě, to není nejlepší, žít v takovém nevyrovnaném prostředí…v plánu máme střídavou péči, budeme ve stejném městě, dcera bude trávit stejně času se mnou i s manželem, oba jsme se shodli na tom, že si vydjeme maximálně ve všem vstříc, hlavně, aby dcera byla šťastná…chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti a názory ohledně takovéto situace, chci tím dcera vo nejméně trpěla, ale rozchod je již opravdu na místě, snažíme se přes rok, aby to bylo co nejlepší, ale nikam to nevede…děkuji za vaše dpovědi