Rozvod manžel nechce přijít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102687
6.9.20 13:19
@Nicol-8 píše:
Ano, to vím, už jsem to zde psala výše. S tím počítám.
Ale když budeme chtít popřít otcovství a to dat k soudu tak to lze jen až budu rozvedena a ne dříve

To sice jo, ale pokud to chceš řešit takhle a ne druhou svatbou, tak je celkem fuk, jestli vás rozvedou teď nebo za 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27093
6.9.20 13:23
@j.a.n.i1 píše:
To sice jo, ale pokud to chceš řešit takhle a ne druhou svatbou, tak je celkem fuk, jestli vás rozvedou teď nebo za 4 měsíce.

Neni. Pokud se dite narodi rozvedene matce, pak staci, aby pred soudem vsichni tri shodne prohlasili, ze otcem ditete neni exmanzel a soud to potvrdi.
Pokud se dite narodi do manzelstvi, musi manzel podat navrh na popreni otcovstvi. Cely ten proces je narocnejsi.

Proto je dulezite, aby byli rozvedeni pred porodem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
6.9.20 13:52
@cecetka píše:
Neni. Pokud se dite narodi rozvedene matce, pak staci, aby pred soudem vsichni tri shodne prohlasili, ze otcem ditete neni exmanzel a soud to potvrdi.
Pokud se dite narodi do manzelstvi, musi manzel podat navrh na popreni otcovstvi. Cely ten proces je narocnejsi.Proto je dulezite, aby byli rozvedeni pred porodem :think:

No prý ne, soud o určení otcovství proběhne tak jako tak.
I když se malý narodi do manželství a musíme k soudu, kde manžel popře, ze je otec a přítel potvrdí, ze je otec.Je to jedno, prakticky, zda budu rozvedena nebo ne.Ale dříve, než budu rozvedena, to podat proste nejde.
Až budu rozvedena, navrh na popření může podat exmanzel i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102687
6.9.20 14:27

@Nicol-8 Jojo, presne tak, to akorát kdybyste se chteli brat, tak tam to potrebujes do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27093
6.9.20 15:46

@Nicol-8 Podle tohoto clanku https://muj-pravnik.cz/…i-otcovstvi/ je rozdil v postupu podstatny :think: Oboji probiha pred soudem, ale rizeni u rozvedenych je jednoduche a levnejsi, rizeni u sezdanych se protahne a prodrazi :?

Zalobu na popreni otcovstvi musis podat po narozeni ditete, i kdyz jeste nebudete rozvedeni.
Kdezto spolecne prohlaseni o otcovstvi muzete ucinit jen po rozvodu a dite se musi narodit az po rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
6.9.20 19:02
@cecetka píše:
@Nicol-8 Podle tohoto clanku https://muj-pravnik.cz/…i-otcovstvi/ je rozdil v postupu podstatny :think: Oboji probiha pred soudem, ale rizeni u rozvedenych je jednoduche a levnejsi, rizeni u sezdanych se protahne a prodrazi :?Zalobu na popreni otcovstvi musis podat po narozeni ditete, i kdyz jeste nebudete rozvedeni.
Kdezto spolecne prohlaseni o otcovstvi muzete ucinit jen po rozvodu a dite se musi narodit az po rozvodu.
Řešila jsem s právníkem, musí se stejně vše před soudem. A popřít otcovství muže z nás tři kdokoli.
A není možné sepsat prohlášení dokud není dítě narozeno.to je v článku uvedeno, ale není to tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
6.9.20 19:17
@Nicol-8 píše:
No prý ne, soud o určení otcovství proběhne tak jako tak.
I když se malý narodi do manželství a musíme k soudu, kde manžel popře, ze je otec a přítel potvrdí, ze je otec.Je to jedno, prakticky, zda budu rozvedena nebo ne.Ale dříve, než budu rozvedena, to podat proste nejde.
Až budu rozvedena, navrh na popření může podat exmanzel i já.

Probíhající nebo proběhlý rozvod je podstatný jen pro postup podle paragrafu 777 NOZ, kdy (ex)manžel otcovství popře, jiný muž se k otcovství přihlásí a matka se k oběma prohlášením připojí. A není potřeba, aby ten rozvod již proběhl, stačí, že řízení bylo zahájeno. Ten postup je stejný. Jinak by samozřejmě šlo podat standardní návrh na popření otcovství, a to i kdyby rozvod zatím neprobíhal. Velký pozor na lhůty, pokud by (ex)manžel nespolupracoval a návrh podávala matka - má na to jen šest měsíců od narození dítěte. Nejjednodušší je (pokud se rozvod stihne před porodem) se rychle znovu vdát. Pak je za otce považován nový manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
6.9.20 19:48
@Jeremi píše:
Probíhající nebo proběhlý rozvod je podstatný jen pro postup podle paragrafu 777 NOZ, kdy (ex)manžel otcovství popře, jiný muž se k otcovství přihlásí a matka se k oběma prohlášením připojí. A není potřeba, aby ten rozvod již proběhl, stačí, že řízení bylo zahájeno. Ten postup je stejný. Jinak by samozřejmě šlo podat standardní návrh na popření otcovství, a to i kdyby rozvod zatím neprobíhal. Velký pozor na lhůty, pokud by (ex)manžel nespolupracoval a návrh podávala matka - má na to jen šest měsíců od narození dítěte. Nejjednodušší je (pokud se rozvod stihne před porodem) se rychle znovu vdát. Pak je za otce považován nový manžel.

Tak teď jsem toho zmatená.
My už máme pripravenx papír, práve to prohlášení, ale to se musí podepsat a podat až po narození malého.
Jelikoz se tam uvádí datum narozreni.
Teď jsem z toho trochu překvapena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
8.9.20 12:19

Všem moc děkuji a už jsem rozvedená :palec: :potlesk: :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32573
8.9.20 12:58

@Nicol-8 Gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35253
8.9.20 12:59

@Nicol-8 Super, tak vidíš, nakonec se to vyřešilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
8.9.20 13:32
@Nicol-8 píše:
Všem moc děkuji a už jsem rozvedená :palec: :potlesk: :palec: :potlesk:

Gratuluju! A přišel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
8.9.20 18:53
@Ewiczka píše:
Gratuluju! A přišel?

Nakonec ano ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32573
8.9.20 18:54

@Nicol-8 A na co zabral? Poprosila si ho hezky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna