Rozvoj technických předpokladů

10726
23.3.22 09:31

Rozvoj technických předpokladů

Ahoj všem, jsme rodina celkem netechnická. Syn vypadá, že by mu technické věci docela mohly jít. Je mu 10 let. Poraďte prosím, jestli jsou nějaké edukativní hry nebo činnosti pro děti tohoto věku. (K vánocům dostal od firmy Boffin Malého elektrikáře (nebo jak to nazvat), prostě tu stavebnici, kde se spojují obvody dle schémat a ono to pak svítí nebo zvoní. Jenže se to neosvědčilo, člověk koukne na schéma a za chvíli to umí spojit jako cvičená opice, takže nějaký technicko-vzdělávací efekt se nekoná).
Děkuji za podněty a tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
23.3.22 09:48
@negra píše:
Ahoj všem, jsme rodina celkem netechnická. Syn vypadá, že by mu technické věci docela mohly jít. Je mu 10 let. Poraďte prosím, jestli jsou nějaké edukativní hry nebo činnosti pro děti tohoto věku. (K vánocům dostal od firmy Boffin Malého elektrikáře (nebo jak to nazvat), prostě tu stavebnici, kde se spojují obvody dle schémat a ono to pak svítí nebo zvoní. Jenže se to neosvědčilo, člověk koukne na schéma a za chvíli to umí spojit jako cvičená opice, takže nějaký technicko-vzdělávací efekt se nekoná).
Děkuji za podněty a tipy.

Syn miluje klasického Voltíka (tam musíš víc pochopit ty různé obvody a funkce, pak si z toho můžeš skládat, co chceš-ale jemu s tím pomáhal táta, já jsem taky antitalent), pak má Lego Boost programovacího robota, ten je naprosto super. A teď (je mu necelých 10) už programuje microbity, víc ho baví software než ta vyloženě technická část. Pokud ty ani manžel nejste nijak technicky zdatní, tak by bylo nejlepší sehnat mu nějaký kroužek, u nás se dají v pohodě sehnat jak různé dílny, pracovky, tak i to programování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.3.22 10:09

Naše holky dostaly od Ježíška nějaké balíčky od kiwiCo…nevím přesně jak to funguje, koupil jim to strejda :lol: každej měsíc dojde nějaká krabice, musíš něco sestavit… došlo zatím toto https://www.youtube.com/watch?… a toto https://www.youtube.com/watch?… ale myslím, že u nich na webu si to člověk může víc nějak nastavit podle sebe, co by se dítěti hodilo, podle věku a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
23.3.22 10:12
@unuděná píše:
Syn miluje klasického Voltíka (tam musíš víc pochopit ty různé obvody a funkce, pak si z toho můžeš skládat, co chceš-ale jemu s tím pomáhal táta, já jsem taky antitalent), pak má Lego Boost programovacího robota, ten je naprosto super. A teď (je mu necelých 10) už programuje microbity, víc ho baví software než ta vyloženě technická část. Pokud ty ani manžel nejste nijak technicky zdatní, tak by bylo nejlepší sehnat mu nějaký kroužek, u nás se dají v pohodě sehnat jak různé dílny, pracovky, tak i to programování atd.

kouknu na Voltíka.
U nás byl jakýsi kroužek programování v Lego, ale přišlo mi to, že si naprogramují robota a pak konec zvonek. žádná návaznost. Ale asi jsem to špatně pochopila.
Mohla bys mi prosim sem hodit nějaké odkazy? Inspirovala bych se tím, kdo to organizuje. Jsem také z Prahy. Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
23.3.22 10:13
@Tarinka píše:
Naše holky dostaly od Ježíška nějaké balíčky od kiwiCo…nevím přesně jak to funguje, koupil jim to strejda :lol: každej měsíc dojde nějaká krabice, musíš něco sestavit… došlo zatím toto https://www.youtube.com/watch?… a toto https://www.youtube.com/watch?… ale myslím, že u nich na webu si to člověk může víc nějak nastavit podle sebe, co by se dítěti hodilo, podle věku a tak…

a kolik holkám je a jak se jim to líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.3.22 10:14
@negra píše:
a kolik holkám je a jak se jim to líbí?

7 a 10 :) líbí si jim to moc, my to teda máme jako rodinou událost, sedneme si večer k tomu a montujeme všichni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.22 10:20

@negra Mrkni na DDM. U nás (P12) mají třeba Mladý kutil, Mladý modelář, Mladý technik ;) Na tom příměšťáku Lega byl syn taky (vyhrál tehdy 75% slevu na nějakém veletrhu) a byl nadšený, ale pravda, až tak technické to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.22 10:23

Jo a jestli ještě neměl možnost, tak ať zkusí Merkur. Pokud má trpělivost a fantazii, tak si vyhraje. My byli nedávno na Merkur výstavě (Police nad Metují) a u tohoto stolu jsme strávili asi 3 hodiny, nedal se odtáhnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.3.22 10:52
@unuděná píše:
Jo a jestli ještě neměl možnost, tak ať zkusí Merkur. Pokud má trpělivost a fantazii, tak si vyhraje. My byli nedávno na Merkur výstavě (Police nad Metují) a u tohoto stolu jsme strávili asi 3 hodiny, nedal se odtáhnout :mrgreen:

ty jo…zlatý Barbíny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.22 10:58
@Tarinka píše:
ty jo…zlatý Barbíny :mrgreen:
:mrgreen: Za mě ne, pro mě je mnohem snesitelnější ta klučičí zábava. Když po mě dcera chce další, už asi miliontou holčičí blbinku, tak rostu :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.3.22 11:01
@unuděná píše: :mrgreen: Za mě ne, pro mě je mnohem snesitelnější ta klučičí zábava. Když po mě dcera chce další, už asi miliontou holčičí blbinku, tak rostu :pankac:

ty jo, ale Merkur…to je jiná liga, cítím úzkost, když vidím tolik součástek a ten bordel z toho :mrgreen: :P… a to mám technický vzdělání :mrgreen: :oops: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.22 11:04
@Tarinka píše:
ty jo, ale Merkur…to je jiná liga, cítím úzkost, když vidím tolik součástek a ten bordel z toho :mrgreen: :P… a to mám technický vzdělání :mrgreen: :oops: :P

No ono je fajn, že ten Merkur je fakt pro starší děti, až tak řekněme 8+ z toho něco smysluplného vytvoří, a tou dobou už si na věci většinou umějí dávat pozor. A řeknu ti, šlápnout na šroubek z Merkuru je pořád lepší, než šlápnout na Lego Friends panenku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.3.22 11:18
@unuděná píše:
No ono je fajn, že ten Merkur je fakt pro starší děti, až tak řekněme 8+ z toho něco smysluplného vytvoří, a tou dobou už si na věci většinou umějí dávat pozor. A řeknu ti, šlápnout na šroubek z Merkuru je pořád lepší, než šlápnout na Lego Friends panenku :mrgreen:
:mrgreen: to si člověk nevybere… brácha kdysi dostal Merkur, když mu byly asi 3, ono toho na výběr moc nebylo, měl ještě tlustý prsty a nešlo mu to šroubovat :mrgreen:…mamka pak po nocích, chudák, šroubovala jeřáby :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.22 12:30

A nechcete zkusit třeba IT kroužek? makeITtoday.cz dělá i online kurzy živě s lektory. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
23.3.22 13:22

@BarboraS95 děkuju, kouknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie