Roztroušená skleróza a kouření?

Anonymní
17.12.20 19:10

RS a kouření?

Holky jste tu někdo s RS a kouříte? Jak vám je? Já se snažím přestat, ale nějak mi to nejd e :roll: Anonym proto protože pár lidí neví, že mám RS :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2181
17.12.20 19:21
@Anonymní píše:
Holky jste tu někdo s RS a kouříte? Jak vám je? Já se snažím přestat, ale nějak mi to nejd e :roll: Anonym proto protože pár lidí neví, že mám RS :)

RS je pěknej sajrajt, ale kouření ho nijak neovlivní. Tyto věci spolu nesouvisí. Ale i tak by bylo fajn, kdyby se ti podařilo s tím kouřením seknout. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
17.12.20 19:26

Kourení a RS spolu bohužel úzce souvisí. Nejen, že kuřáci maji vyšší riziko vzniku RS, ale i vyšší četnost atak a progresivnější zhoršování stavu. Stačí googlit a mrknout na vědecké studie. Oslovila bych na Vašem místě poradnu pro odvykání kouření. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.12.20 21:55

Kouření vadí, hlavně ve spojení s lekama. Nicméně jsem na par fórech četla, ze nikotin jako takový problém není. Takže určitě bych přešla na Iqos/ elektronku. S kouřením určitě sekni a hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
17.12.20 21:56
@Bafonek píše:
RS je pěknej sajrajt, ale kouření ho nijak neovlivní. Tyto věci spolu nesouvisí. Ale i tak by bylo fajn, kdyby se ti podařilo s tím kouřením seknout. Držím palce.

No to teda ovlivní. A dost. U RS není dobré kouřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
17.12.20 22:08

Ok ok, už mě nebijte. Pracovala jsem chvíli v zařízení pro lidi s RS a dobrá polovina z nich si tam vesele hulila a nijak se to na nich neprojevovalo. Možná to bylo tím, že už v jejich stavu tam nebylo moc co vylepšit - bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.24 15:14

Dobry den mam RS asi od svých 27let dnes mi je uz 30 mel sem to v sobe dlouhodobě, ale vím to až dnes jsem strašnej kuřák a hlavně jsem za den vykouřil cca 10 cigaret nekdy vice a neumim proste prestat nejde to ze dne na den kdyz sem to měl v sobe a kouril sem tak už je divny prestat najednou ze sem se toho dozvedel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
5.3.24 15:51
@autoprovoz526 píše:
Dobry den mam RS asi od svých 27let dnes mi je uz 30 mel sem to v sobe dlouhodobě, ale vím to až dnes jsem strašnej kuřák a hlavně jsem za den vykouřil cca 10 cigaret nekdy vice a neumim proste prestat nejde to ze dne na den kdyz sem to měl v sobe a kouril sem tak už je divny prestat najednou ze sem se toho dozvedel

Kouření vadí bohužel i pasivní takže pokusit se přestat. Na vznik RS to asi tak úplně neleží. Já ji mám a nekouřím. Vyhybam se i pasivnímu kouření. Udělám cokoliv abych zlepšila svůj stav.

• Citovat
  • Upravit
5.3.24 17:53

@Alinois opravdu to tak škodí ty RS? no ze dne na den to opravdu nejde pak mívám absťaky myslim si ze naplast by neuskodil diky kteremu muzu opravdu prestat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
5.3.24 17:59
@autoprovoz526 píše:
@Alinois opravdu to tak škodí ty RS? no ze dne na den to opravdu nejde pak mívám absťaky myslim si ze naplast by neuskodil diky kteremu muzu opravdu prestat

Těžko říct, jak říkám nekouřím takže nemůžu posoudit. Asi záleží i na průběhu nemoci který máme každý jiný.

• Citovat
  • Upravit
5.3.24 18:07

@Alinois aha tak dekuji no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11774
5.3.24 19:32
@autoprovoz526 píše:

Tak snižuj postupně. Lepší pomalu a déle a vydržet, než naráz a pak nevydržet.

Pamatuji, že podobně to řešila paní, která musela přestat kouřit, aby dostala léčbu na plíce. Tam bylo omezení pojišťovny, že nesmí kouřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
30.11.24 21:28

Já mám rs a kouřím krabička mi vydrží 2 týdny a žádnej problem je to hovadina kuřte si jak chcete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
30.11.24 21:36
@Nick957 píše: Více

Každý svého štěstí strůjce.

• Citovat
  • Upravit
16
30.11.24 21:38

@Alinois ano :)