Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás ![]()
Chtěla jsem se Vás zeptat ![]()
Mám otevřený 7. zub a občas bolavý, dnes jsem byla na vyvrtání, vyčištění+ mi dal nějakou vložku, kterou si mám za dva dny sama vytáhnout. Jsem ve 14.tt a pan doktor říkal, že udělá RTG zubu, že musí zjistit, jak to vypadá, chápu to, ale mám strach, že rentgen by nějak mohl ublížit mimi.
Máte někdo nějaké zkušenosti? Předem děkuji ![]()
Rentgen zubů vadit nebude, je to hodně malá dávka záření navic se to soustředí na pusu. Dají ti tu zástěru a ve druhém trimestru už to není tak ohrožující jako na začátku těhotenství.
Mne ho udelat nechtel a malem jsem prisla po otehotenstvi o zub. Davka zareni je mala a budes mit zasteru, nechala bych si ho udelat.
Jednou jsem to zjišťovala a narazila sa stránky Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, kde na tyhle dotazy odpovídají a všechny uklidňují, že ok
Mně bylo receno, že to nevadí, ale přesto by ho raději nedělala. Souhlasila jsem. Proč štěstí pokoušet ![]()
Nevadi, ale někteří zubari presto radeji nedelaji. Kdyby slo o prevenci, rekla bych ti, at klidne preskocis, takhle bych si nechala rtg udelat. Zanet v tele je nebezpecnejsi, takže bych neriskovala, ze tam neco utece a rozjede se. ![]()
@Hell95 Dělali mi na zubním RTG zubů a miminku to nijak neublížilo, oni Ti dají ochranou vestu, aby co nejvíce zamezili případnému záření…