RTG zubu v těhotenství

139
2.6.22 12:31

RTG zubu v těhotenství

Zdravím Vás :palec:
Chtěla jsem se Vás zeptat :think:
Mám otevřený 7. zub a občas bolavý, dnes jsem byla na vyvrtání, vyčištění+ mi dal nějakou vložku, kterou si mám za dva dny sama vytáhnout. Jsem ve 14.tt a pan doktor říkal, že udělá RTG zubu, že musí zjistit, jak to vypadá, chápu to, ale mám strach, že rentgen by nějak mohl ublížit mimi. :think: Máte někdo nějaké zkušenosti? Předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
2.6.22 12:35

Rentgen zubů vadit nebude, je to hodně malá dávka záření navic se to soustředí na pusu. Dají ti tu zástěru a ve druhém trimestru už to není tak ohrožující jako na začátku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
2.6.22 12:38

Mne ho udelat nechtel a malem jsem prisla po otehotenstvi o zub. Davka zareni je mala a budes mit zasteru, nechala bych si ho udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
2.6.22 12:40

Jednou jsem to zjišťovala a narazila sa stránky Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, kde na tyhle dotazy odpovídají a všechny uklidňují, že ok

https://www.sujb.cz/…2/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
2.6.22 12:59

Mně bylo receno, že to nevadí, ale přesto by ho raději nedělala. Souhlasila jsem. Proč štěstí pokoušet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
2.6.22 13:14

Nevadi, ale někteří zubari presto radeji nedelaji. Kdyby slo o prevenci, rekla bych ti, at klidne preskocis, takhle bych si nechala rtg udelat. Zanet v tele je nebezpecnejsi, takže bych neriskovala, ze tam neco utece a rozjede se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.6.22 13:52

Všem moc děkuji :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
2.6.22 14:34

@Hell95 Dělali mi na zubním RTG zubů a miminku to nijak neublížilo, oni Ti dají ochranou vestu, aby co nejvíce zamezili případnému záření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.6.22 14:49

@Týnka Kikina Dobře :) Mockrát děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie