Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@katule.cos Ahojky, jak to čtu, tak budeš nejspíš opravdu stejný případ. Pokud jsi ročník 1989, tak jsi opravdu očkovaná byla. Ty záznamy by měla mít tvoje obvoďačka v kartě (já tam taky hned volala a ona mi to potvrdila. Mě ten druhý odběr vyšel díky bohu dobře, tak jsme to pak neřešili, prý to je opravdu těmi hormony v těhu. Ale hodně jsem se sledovala, jestli mi to někde nevyskáče a hodně jsem vyzpovídala okolí (maminy s dětmi), jestli zarděnky neměly nebo děti v té době neočkovaly…nikde nic ![]()
Nevíš náhodou ty hodnoty infekce a protilátek? Pokud ti vyšly vysoké hodnoty protilátek, tak je to dobře. Chápu, co prožíváš. Já jsem řvala 2 týdny. Ale pak jsem narazila na jednu maminu na jiném serveru a ta nechala k tomuto problému vyjádřit infekční lékařku (od nich z práce), tak to mě moc uklidnilo. Jestli chceš, tak ti pošlu co mi napsala - kdyžtak mi pošli email do SZ…
@Sinquinita očkovaná jsem opravdu byla v roce 1991, dnes jsem si to ověřila. Jinak hodnoty jsou IgG 54,0 a IgM 1,2. Zároveň jsem dnes volala do Národního zdravotního ústavu, kam byl odeslán můj krevní vzorek - ten, ze kterého vyšly ty pozitivní hodnoty. Paní doktora z NZÚ mi sdělila, že v běžných laboratořích výsledky vyhodnocují automaty a že když to vyjde oboje pozitivní, tak to právě odesílají k nim. U nich to nedělají přes automaty, ale nějak ručně to dělí a dokážou zjistit víc. Zároveň mě uklidnila, že si myslí, že to vyšlo falešně pozitivně, ptž takovýchto případů tam mívají prý víc. Navíc ta má hodnota (nevím, která z těch dvou) je navíc hraniční, tj. nízká, kdybych prodělala v nedávné době nebo nyní měla nákazu, ta hodnota by byla o hodně vyšší. Ptala jsem se, jestli je možné, že po 25 letech by vymizela očkovací látka, tak prý ne, prý ty očkovací látky jsou velmi účinné. Navíc dle statistik se ročně v ČR nakazí zarděnkama cca 10 lidí. A konečně i můj obvoďák, kterýmu je cc 50, mi řekl, že se za celej svůj život nesetkal s nikým očkovaným, kdo by se zarděnkama nakazil. Každopádně výsledky budu vědět až v pátek, ale jak říkám - určitě to vyšlo falešně. Tolik smůly už totiž mít snad ani nemůžem
písnu ti SZ. Děkuji ![]()
@katule.cos Katko, ano..přesně tak. Dr. z ústavu má pravdu. Hraniční hodnotu máš u IgM (je to stav aktuálně probíhající infekce v těle), tudíž tě to vyplašilo, protože to vypadá jako bys je v současné době v krvi měla a nemoc aktuálně prodělávala. IgG jsou protilátky, které získáš buď očkováním nebo tím, že jsi v dětství nemoc prodělala a už máš pro ni ty protilátky utvořeny. 54 je vysoká hodnota, tak žádný strach. Je ji měla kolem 40 (45,43??). Jinak co se týká toho IgM - každá laboratoř to má jinak…já viděla svoje papíry s výsledky krve a tam je mez 0,0-1,0 a já měla zrovna 1,0, takže taky hraniční. Jiné laboratoře mohou mít tu mez 1,2 nebo dokonce 1,5…nejsou v tomto jednotní. Ostatně máš to v tom emailu, co jsem ti psala ![]()
Ahojky chci se zeptat dnes jsem byla u doktora a rikal ze jsem prodelala toxoplazmozu, mela jsem 2 zamlkle tehotenstvi. tyhle vysledky mi vysli : Toxoplasma gon.IgG pozitivni 113 arb. j., IgA negativni, IgM negativni, IgE negativni, Rubeola IgG pozitivni 61,2arb. j., Rubeola IgM negativno. prosim co to znamena?? ![]()