Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud dítě porodíš a hned odevzdáš - tj. nebudeš tam s ním, bude ti dobře a porod proběhl bez komplikací, tak si myslím, že můžeš jít třeba pár hodin po porodu domů. V porodnici se jim to nebude líbit, budou tě strašit, ale nic s tím nenadělají, podepíšeš reverz.
Já jsem (i s dítětem) odcházela cca 12 hod po porodu domů, šla bych i dřív, ale měla jsem kapačku (atb) a pak se střídaly směny, čekalo se na papíry… a tak.
A můžu se zeptat, co máš za problémy, že si ho nemůžeš nechat?
každopádně zaleží na tvém stavu, jak se budeš hojit, zda budeš nebo nebudeš krvácet atd atd…
![]()
Neodsuzuju, jen před tebou smekám, musíš být hodně silná, že to zvládneš, ale podle mě je super, žes prckovi dala šanci žít a prožít určitě super život.
K tomu propuštění, myslím, že na reverz můžeš klidně odejít hned po porodu…
Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 25 let a dávám díte k adopci- ihned po porodu, boužel ze zdravotních důvodů si nemohu dovolit dítě vychovávat, proto jsem se rozhodla pro tuto cestu i když vím že mě tu většina maminek odsoudí,ale potrat jsem odmítla, už z toho důvodu , že je na světě tolik párů, které nemohou mít děti, i když si sama nedokáži představit že bych byla nechtěné dítě dané k adopci, každý den si přeji aby se dítě dostalo do dobré rodiny a bylo zdravé.Vím ponesu si to až do konce života, už teď cítím tu bolest když si jen uvědomím jaké to pro to dítko bude, a jaké pro mě, když uvidím dítko v jeho věku, každé narozeniny opáči, ale moje zdraví mi to zatím nedovoluje být matkou
Chci se zeptat, jakou máte zkušenost s propuštěním z porodnice? Kdy Vás pustili? Mohou Vás tam držet? Prý záleží na stavu dítěte a zkušenostech, ale když tedy dítě dám k osvojení, myslíte že bych mohla jít domů třeba druhý den ?
Jenom prosím maminky které mě budou chtít odsoudit za necitelnost,aby mě hned neodsuzovaly, kdybych mohla tak si dítě nechám, ani nevíte jak trpím, ale boužel to nejde![]()
Nikdo nemá právo tě soudit. Po porodu klidně můžeš odejít po dvou hodinách, pokud se na to budeš cítit.
Já bych si to dítě osvojila hned…
Myslím, že jsou to opravdu dvě hodiny, kdy bys měla ležet a pak můžeš na revers odejít - samozřejmě pokud nebudou komplikace a porodíš přirozenou cestou.
Rozhodně lepší než abys šla na potrat. Jen by mě zajímalo, co tak strašného máš se zdravím, že ti to neumožňuje starat se o dítě. Ale nejspíš to nechceš rozpitvávat, když jsi to nenapsala. Tak hodně štestí ![]()
myslím,že den tě tam nechají,někdy bývají po porodu teploty,tak kvůli tomu.jinak smekám nad tvým rozhodnutím,není to jednoduché.
Myslím,že druhý den po porodu-pokud nebudeš rodit císažem-by si mohla jít domů.
Ale spíš přemýšlím,co máš za chorobu,že se o dítko nemůžeš starat, ale těhotenství zvládáš?
Myslím,že to pro tebe nebude lehké-pro dítě to těžké nebude,neboj.Rodiče,kteří jsou vybráni jako vhodný k tomu,aby dostali dítě k adopci jsou většinou milující a určitě tvé dítko strádat nebude.Opravdu by si tvůj čin zasloužila pochvalu,protože uděláš neskutečně šťastnými lidi,kteří nemohou mít své vlastní dítě.
Ale přesto se ve mě pere myšlenka,zda by nešlo nějak zařídit,aby si miminko mohla mít sama a vychovávat ho-protože podle toho co píšeš jsi citlivá a nebude to pro tebe jednoduché.
„Jak dlouho mě mohou lékaři držet v porodnici po porodu?“
Tak držet tě tam nikdo nemůže, myslím, že můžeš odejít vlastně hned po porodu.
Z prominutím, svoje zdraví nechci rozebírat ![]()
Děkuji moc za odpovědi, popravdě myslím si že se cítit zrovna nebudu dobře, ptám se na to hlavně z toho důvodu,protože vím, že prostředí maminek s dětmi, mi asi dělat dobře nebude, už mi zbývá poslední měsíc a trpím každý den, bříško si pořád hladím a říkám si proč zrovna já?!
:´( :´( přeji si aby to těžké rozhodnutí bylo zamnou :´( Jsem docela silné (vydržím lecos) povahy ale v poslední době hodně citlivé, všechno mě rozpláče :´( Jenom při zamyšlení jak bych se cítila já, kdyby mi rodiče třeba v 11ti letech řekli, že jsem adoptovaná
![]()
takže u každého je to individuální,..
uvidím no, pocit prázdna si asi ponesu až do smrti :´(
možná pro tebe bude lepší,než porodíš říct doktori,že si mimi nenecháš,oni ti ho pak ,nepřiloží ani k prsu a pokud nebudeš chtít ani ti ho neukážou.
Odpovím Vám takto: nemám žádnou chorobu, jen boužel jsem měla atutonehodu a z prominutím dále se o tom doopravdy nechci bavit :´( potkalo mě jedno neštěstí za druhým :´(
Anonymní píše:Ahoj,já si to prožila tak vím jak se cítíš,mě pustili za 3dny po přirozeném porodu,hned to nebude záleží na porodu a hojení,čištění atd…Držím ti palečky at to zvládneš,až porodíš bude to bolet protože mateřský
Dobrý den, je mi 25 let a dávám díte k adopci- ihned po porodu, boužel ze zdravotních důvodů si nemohu dovolit dítě vychovávat, proto jsem se rozhodla pro tuto cestu i když vím že mě tu většina maminek odsoudí,ale potrat jsem odmítla, už z toho důvodu , že je na světě tolik párů, které nemohou mít děti, i když si sama nedokáži představit že bych byla nechtěné dítě dané k adopci, každý den si přeji aby se dítě dostalo do dobré rodiny a bylo zdravé.Vím ponesu si to až do konce života, už teď cítím tu bolest když si jen uvědomím jaké to pro to dítko bude, a jaké pro mě, když uvidím dítko v jeho věku, každé narozeniny opáči, ale moje zdraví mi to zatím nedovoluje být matkou
Chci se zeptat, jakou máte zkušenost s propuštěním z porodnice? Kdy Vás pustili? Mohou Vás tam držet? Prý záleží na stavu dítěte a zkušenostech, ale když tedy dítě dám k osvojení, myslíte že bych mohla jít domů třeba druhý den ?
Jenom prosím maminky které mě budou chtít odsoudit za necitelnost,aby mě hned neodsuzovaly, kdybych mohla tak si dítě nechám, ani nevíte jak trpím, ale boužel to nejde![]()
Anonymní píše:
AHOJ,JÁ SI TÍM PROŠLA,HNED PO PORODU TĚ NEPUSTÍ,TO JE NESMYSL.ZÁLEŽÍ NA PRŮBĚHU PORODU,ČIŠTĚNÍ A SPOUSTĚ VĚCÍ.NAHLAŠ TO DOPŘEDU NA GYNDĚ KAM CHODÍŠ ABY PAK NEBYLI V PORODNICI PROBLÉMY.PŘEJU TI HODNĚ SIL PROTOŽE AŽ PORODÍŠ,BUDE TO O TO VÍC BOLET…MĚ K TOMU VEDLI JINÉ DŮVODY A ZA 4TÝDNY JSEM MĚLA MIMINKO ZPÁTKY V NÁRUČÍ.RODILA JSEM PŘIROZENĚ A MIMI VYDĚLA,PUSTILI MĚ ZA 3DNY.PAK JSEM O MIMI BOJOVALA.DNES JÍ JE 5LET A UŽ BYCH TO NIKDY NEUDĚLALA-VÝČITKY NA CELÝ ŽIVOT.NEODSUZUJU TĚ,VÍM JAKÉ TO JE ![]()
ahoj, já tě nesmírně obdivuju!!! Jak jednoduchý by bylo jít na potrat.. a rozhodně tě neodsuzuju naopak!!! Myslím, že to co děláš pro své dítě, vypovídá o tom, jak moc ho miluješ, i když si ho nenecháš..uděláš šťastnými další rodiče, kteří tvoje miminko dostanou..jsi statečná..a já ti přeju do tvého dalšího života hodně štěstí a radosti
![]()
Dobrý den, je mi 25 let a dávám díte k adopci- ihned po porodu, boužel ze zdravotních důvodů si nemohu dovolit dítě vychovávat, proto jsem se rozhodla pro tuto cestu i když vím že mě tu většina maminek odsoudí,ale potrat jsem odmítla, už z toho důvodu , že je na světě tolik párů, které nemohou mít děti, i když si sama nedokáži představit že bych byla nechtěné dítě dané k adopci, každý den si přeji aby se dítě dostalo do dobré rodiny a bylo zdravé.
Vím ponesu si to až do konce života, už teď cítím tu bolest když si jen uvědomím jaké to pro to dítko bude, a jaké pro mě, když uvidím dítko v jeho věku, každé narozeniny opáči, ale moje zdraví mi to zatím nedovoluje být matkou

Jenom prosím maminky které mě budou chtít odsoudit za necitelnost,aby mě hned neodsuzovaly, kdybych mohla tak si dítě nechám, ani nevíte jak trpím, ale boužel to nejde