Jak dlouho mě mohou lékaři držet v porodnici po porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13046
18.5.11 22:19

bože holky já jen napsala jak se mi celá diskuze jeví.. ach jotady holt asi člověk musí držet se stádem, bo se do něj jiný pustí, každopádně si myslete co chcete, já nikoho ani neodsuzovala ani nikomu noc neradila.. tak si to přečtěte ještě jendou,a zkuste si některé poposednout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.5.11 22:20
radúna píše:
mofiz píše:
Katkkka vítej tedy v kurníku..... :lol: :lol: :lol:
A to Katka si zas ráda zakdáká, i já, kdák kdák… :huban: :pankac: .
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.5.11 22:23
Gabrielaaa píše:
bože holky já jen napsala jak se mi celá diskuze jeví.. ach jotady holt asi člověk musí držet se stádem, bo se do něj jiný pustí, každopádně si myslete co chcete, já nikoho ani neodsuzovala ani nikomu noc neradila.. tak si to přečtěte ještě jendou,a zkuste si některé poposednout..

Se stádem držet nemusíš, ale tak v tom případě mi řekni, proč jsi tak kejhala, když nejsi husa potrefená…???? Já jsem přece nikoho nejmenovala, ne? A tak proč ses chytla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
18.5.11 22:24

no pokud ívím dokonce jsi mě citovala..
no nic s některýma šťouralkama a dokonalýma diskutovatelkama je lepší si nepovídat

dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
18.5.11 22:27

a Raduno: navíc já psala holky a psala jsem opět jen o tom že jsem pouze posuzovala jak se mi diskuze jeví, nikoho jsem neodsuzovala ba dokonce jsem nikomu neradila.. zkus si to vše pročíst a myslet u toho. díkes za super pokec :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.5.11 22:30
Gabrielaaa píše:
no nic s některýma šťouralkama a dokonalýma diskutovatelkama je lepší si nepovídatdobrou noc

Mno, tak se vrať na str. 7. A prosím, ty tituly si nechej od cesty......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.5.11 22:32
Gabrielaaa píše:
a Raduno: navíc já psala holky a psala jsem opět jen o tom že jsem pouze posuzovala jak se mi diskuze jeví, nikoho jsem neodsuzovala ba dokonce jsem nikomu neradila.. zkus si to vše pročíst a myslet u toho. díkes za super pokec :-) :palec:

Tak znova, na straně 7 jsi „kejhala“ a přitom jsi teda nebyl tou potrefenou husou? Já vím, četla jsem tě, nesoudila jsi. Ale v tom případě nechápu, proč jsi reagovala na něco, co ti evidentně nepatřilo......... :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
18.5.11 22:33
radúna píše:
Gabrielaaa píše:
no nic s některýma šťouralkama a dokonalýma diskutovatelkama je lepší si nepovídatdobrou noc
Mno, tak se vrať na str. 7. A prosím, ty tituly si nechej od cesty......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tak já na to jdu mrknout :lol: já tady scházela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.11 22:35

Bydlím v baráku a z okna denně koukám na ženskou,co své dítě po porodu zabila,schovala do skříně a po pár dnech řekla chlapovi,at tu „igelitku“ zahrabe na zahradě,že to je jezevčík.............
takže.....at má zakladatelka důvod jaká má…my ho neznáme a spekulovat o tom tady je stejně na nic…
jestli nechce/nemůže mít miminko u sebe,adopcí udělá štastou pár,který na prcka čeká dlouho a bude pro to zakladatelčino rozhodnutí nejštastnější na světě…
Ona toho bude litovat---třeba až porodí,změní názor a bude štastná a hrdá maminka.....
Ale ona se ptala na něco jiného ne???????
takže po porodu jsem byla fit hned---ale jak to je s propuštěním,nevím :nevim:
At máš důvody jakékoliv,jsem ráda,že uvažuješ o adopci a ne o nějakém „tajném“porodu,co by mohl špatně dopadnout pro vás oba......
Anonym proto,že o paní z jezevčíkem se všeobecně ví.....denně jí vidím,nemusí nikdo vědět,kdo jsem…
takže třeba ANONYM 47

• Citovat
  • Upravit
12154
18.5.11 22:35
Kamča.dalmatinka píše:
radúna píše:
Gabrielaaa píše:
Mno, tak se vrať na str. 7. A prosím, ty tituly si nechej od cesty......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tak já na to jdu mrknout :lol: já tady scházela :mrgreen:

Heh, Kami ahoj, to scházela teda… :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
18.5.11 23:36

Zakladatelko - teď se to ve mně příšerně pere. My (s přítelem) jsme jedni z těch, kteří zřejmě budou žádat o adopci, protože vlastní dítě se nedaří, takže na tuto stranu jsem velice ráda, že existují takový lidé jako ty.

Ale na druhou stranu.úplně mě to bolí fyzicky za tebe. Fakt to nijak nejde? Vůbec ti do toho nechci mluvit - nenáleží mi to. Jen prostě cítím tu bolest (ač sama matka nejsem). Je asi zbytečné se tě ptát, jestli si prošla všechny alternativy. Určitě ano. Hrozně ráda bych ti nějak pomohla, ale zřejmě to není v mých silách.

Každopádně, až si tvoje dítě někdo osvojí, tak věř, že ho bude milovat jako nikoho jiného na světě. Bude mít krásné dětství a vyrostě z něho silný člověk.

Tobě přeji vše nej. Ale já to prostě musím napsat - NEMŮŽEŠ SI TO JEŠTĚ ROZMYSLET???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.5.11 10:25
kibooolka píše:
ivuska.h píše:
Jana206 píše:
Zakladatelko, taky Tě nechci soudit, ale nedovedu si představit, jak moc musíš být nemocná, když dokážeš po zdravotní stránce nosit dítě, porodit ho a přesto se o něj nemůžeš starat(když jsi ho nosila, což je daleko větší riziko).Poruchu duševního rázu a zbavení svéprávnosti předpokládám nemáš, kdybys nebyla způsobilá k právním úkonům, toto zde neřešíš, řešili by to za Tebe jiní..

Vím, že o tom diskuze není, ale nechápu Tě. Já jsem dvakrát riskovala své zdraví, abych mohla dítě mít :hug: Každopádně věřím, že Tě to musí hodně bolet, pokud je to tak, jak píšeš..

Víš, moc bych si rozmyslela, jestli dělám správně. Z toho důvodu bych nešla do nějaké přímé adopce přes FOD, ale ponechala si lhůtu do konce šestinedělí, abych si případně mohla vzít dítě zpět..
Co se týče odchodu z porodnice, můžeš odejít na reverz v podstatě pár hodin po porodu, potom se necháš vyšetřit gynekologem..

Nevím, jestli to tu v diskuzi zaznělo, ale pokud Ti zdravotní důvody skutečně nedovolí dítě vychovávat a nemáš ani rodinu, která by Ti pomohla, otec dítěte dítě nechce, máš možnost s dítětem být v nějakém zařízení a tam se o něj starat - např. v kojeneckém ústavu, mají pár míst pro matky s dětmi.
O tu 6týdenní lhůtu přímou adopcí nepřijdeš, jen je dítě po tu dobu v nové rodině a ne v kojeňáku.
A nepřijde ti to hloupé když dětátko někomu daruješ a pak jim ho ,,vyrveš,, z náruče??? Já osobně bych na to žaludek neměla :nevim:

Podívej, tu lhůtu máš ze zákona zaručenou právě proto, že žena po porodu se může nacházet v různých psychických stavech. Tak to prostě je a může se stát, že ač původně chtěla dítě „darovat“, nakonec si to rozmyslí. Nevidím na tom nic nepochopitelného. V každém případě je pro dítě (o něj tu jde především) mnohem lepší, když tu překlenovací domu stráví v rodině a ne v kojeňáku, ať už nakonec zkončí u bio matky nebo zůstane v té nové rodině. Ti osvojitelé do toho jdou s tím, že si to matka může rozmyslet. Nicméně když si pročteš ty články na FOD, zjistíš, že za těch x let, co tohle organizují, se jim stalo jen jednou, že si to bio matka rozmyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.5.11 10:27
Jana206 píše:
chce odejít z porodnice sotva porodí - riziko pro zdravou ženu, natož pro nemocnou.

Ambulantní porod není nijak rizikový, v zahraničí se naprosto běžně praktikuje a rodičky jim tam houfně neumírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.5.11 10:29
Anonymní píše:
Jana206 píše:
A popravdě, už jsem to chtěla napsat hned, ale nemám ve zvyku napadat diskuze. Prostě se mi celá tato diskuze zdá nějaká divná, jakoby se nezakládala na pravdě..

Zakladatelka je tak nemocná, že nemůže vychovávat dítě, přesto sedí u počítače, píše..Přesto je těhotná, chce odejít z porodnice sotva porodí - riziko pro zdravou ženu, natož pro nemocnou.
Já jsem rodila v porodnici, kde se soustřeďují porody nemocných žen a ležela jsem na rizikovém oddělení. Byly nemocné vnitřně, neviditelně - jako já, i tělesně. Přesto si každá svoje miminko odvezla domů..

Mám známou - paraplegičku(na vozíku), která má dítě. Samozdřejmě bydlí v bezbarierovém bytě a hodně se angažuje rodina. Ale ani to jí nezabránilo své dítě vychovávat..Skutečný důvod adopce bude jistě někde jinde nebo si tu někdo dělá sociální průzkum.
Já prostě vím, že i pro nemocnou ženu, která si chce dítě nechat, je řešení, aby ho mohla vychovávat.
Další věc je, že si třeba zakladatelka myslí, že dítěti zajistí lepší život. Ale to je její rozhodnutí, to respektuji. Spíš, aby si to nenalhávala sama sobe..
Ano souhlasím,nejdřív je nemocná a pak né,chvíli ho chce a pak počítá s tím že ho dá pryč,třeba je to puberta na dr…ch, o ničem nechce psát,nic rozebírat…Nejradši by podle mě rodila doma. :nevim: :nevim: viditelně výmluva jak dítě dát pryč.Dobře dítěti bude jen u mámy!Jak ostatní můžou napsat lepší život????

Proboha, tomu dítěti je úplně jedno, jestli zůstane u biologické matky nebo jestli si ho z porodnice odveze milující adoptivní máma! Zakladatelka může mít přece důvody jaké chce, vždyť je to úplně jedno. Prostě to dítě nechce a hotovo. Buďte rády, že nešla na potrat a rozhodla se jít touto, podle mě mnohem náročnější, ale jedinou správnou cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.5.11 10:32
mofiz píše:
Gabriellla no myslím, že na to nejspíše máme stejný názor v tom případě :pocitac: :pocitac: :pocitac: tyhle matky nesnáším. ¨Náhradní matka dává dítě k osvojení otci.. takže podle mne to bude něco takového.V tom případě nechápu, proč si vše nezjistila předem a nechá se tu v klidu ostatníma maminama utěšovat… je to ubohé

Tak to je síla toto. Co přesně je podle tebe špatného na tom, když se žena rozhodně být náhradní matkou jinému páru? Pokud na to ona sama má nervy (dokáže to dítě odevzdat, to bych já nezvládla), tak proč ne? V USA například je to zcela legální a dá se říct i běžné. Neříkám, že v tom nevidím nějaká obecná rizika atd., ale je to přece každého věc, to dítě nedojde žádné újmě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí