Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gabriella no i to je možné,ale v tom případě je úplně s prominutím pitomá, bude si to do konce života vyčítat. Nechápu to.. tohle jde mimo mne. Ano stát se to může, ale at trochu přemýšlí, než udělá takovouhle kravinu… to dítě za to nemůže a hlavně jednou si ji třeba stejně najde.. víš, že v téhle době se dá všechno.
Pokud přeci má obavy z rodiny, jsou zde centra pro matky s dětmi atd.. já bych do tohodle prostě nejspíše nešla.. mám na to jiný názor a hlava mi to nebere… ano každý rodič udělá dusno, ale pak se z vnoučete může zblázdnit radostí…
Nehledě na to, že má jistojistě nároky na přídavky, sociální dávky atd…
no ono vse ma dve stranky - vetsinou chlap kdyz nefunguje tak s tim nic nikdo neudela..
ja mam zase opacny - znam par kde zkusili uz 4× umele oplodneni a nic, na dalsi nemaji kvuli hypo a za miminko by dali oba zivot, proste slusni pracujuci hodni lidi co maji sakra smulu ![]()
a pak babo rad ![]()
Jaruno.. já jsem to pochopila, jak to bylo myšleno, jen nechápu, jak tohle někdo může prostě udělat…
to jo, já beru všechny názory a samozřejumě se můžu i plést ale podle toho co jsem se tu od autorky dočetla jsem dospěla k tomuhle názoru… protože poku žena donosí, porodí dítě a pak chce co nejrychleji utéct, tak podle mě není nemocná…spíš je to prostě ještě mladá holka co se „toho potřebuje zbavit“
beruska2×.. ano i takové páry jsou, ale dětí v dětském domově je dost.. jen všichni chtějí miminko.. a co ty ostatní děti? Kterým jsou třeba 4 roky? Co by dali za vlastní mámu? Na to už se nidko nedívá, bohužel
Nic proti dámy, ale ptala se vás zakladatelka na něco úplně jiného, ne? Soudy vynášené na její osobu by jste si mohly odpustit. Hlášky typu: „tyhle matky nesnáším“ si strčte za klobouk.
Mně třeba napadlo, že otec dítěte může být taky mrtvý. Jasně, že to taky nemusí být pravda, ale otázka zněla trošku jinak, ne?
Gabčo je to možné… at si dělá, co chce, bude toho litovat..... ![]()
mofiz píše:
Jaruno.. já jsem to pochopila, jak to bylo myšleno, jen nechápu, jak tohle někdo může prostě udělat…
Jo takhle…
a to myslis dat dite k adopci?No to ja taky ne,ale zase k tomu ma asi duvod no a je to asi to nejlepsi,co muze udelat,kdyz si ho nemuze nechat,at k tomu ma jakykoli duvod.
mofiz píše:
beruska2×.. ano i takové páry jsou, ale dětí v dětském domově je dost.. jen všichni chtějí miminko.. a co ty ostatní děti? Kterým jsou třeba 4 roky? Co by dali za vlastní mámu? Na to už se nidko nedívá, bohužel
jenze ne kazdy ma na to odvahu a zazit doma miminko je neco uplne jineho pres si privest 4 lete dite, to nemuzes srovnavat ani za to nikoho odsuzovat, tohle ma kazdy proste v sobe nastaveny jinak…
Radúna ano může to nikdo nikomu nebere… ale už proto bych si to dítě nechala… ![]()
A ano svůj názor si strkám za klobouk, ale sdělila jsem svůj názor.. hotovo tečka.
jankabanka píše:
bez financí ale na internet má…
A tys četla kde, že zakladatelka nemá finance?
Doměnka?
![]()
Ahoj!
Koukám kolik spekulací se tu vynořilo… ![]()
Mě tedy jako první také napadlo, co že to má autorka za nemoc, že není schopna se postarat o své dítě. Pak když psala o autonehodě, napadlo mě, že třeba přišla o nějakou končetinu - nebo o více končetin a má prostě pocit, že bez nich se to zvládnout nedá. Co se týče spekulací o otci, napadlo mě, že třeba otec není, protože již nežije a i proto se k tomu zakladatelka nechci vyjadřovat
Tak tolik moje spekulace..
Nejsem žádná podezřívavá..ženská, ale tedy pokud by to mělo být tak, jak píší holky, že jsi moc mladá a nebo prostě i jen nechceš aby někdo věděl o tvém těhotenství a porodu, volila bych anonymní porod.. Ale nemám o tom žádné info, zda to jde atd..
Každopádně v porodnici, popř. na té gynekologii bych asi chvilku zůstala a neletěla hned domů. Určitě záleží na stavu, na tom jak se cítíš…
Ať je to jak je, nikdo nemá právo tě odsoudit a ty, byť o tom zatím jen přemýšlíš, jsi statečná, že chceš dát své dítě pryč.. No a vlastně tak dát šanci někomu jinému, někomu kdo děti mít němůže..
Takže ti přeji, ať vše vyjde podle tvých představ.
raduna: no jo neptala já jsem jen napsala co si myslím o celé téhle podivné diskuzi, nic víc nic míň, matku jsem nijak neodsoudila a ni neurazila, naopak jsem se předem omluvila za případnou mýlku, jen jsem připsala svůj názor…
mofiz píše:
Gabčo je to možné… at si dělá, co chce, bude toho litovat.....
myslim ze to je jina otazka a jine rozhodnuti, kazdej kdo tohle udela - zvlast mama, k tomu ma jiste duvod - a jestli je dobry nebo spatny neni na tvem soudu..
beruska2× … já za to, ale nikoho neosuzuji…jen konstatuji holou skutečnost…nedaleko tu je dětský domov a znám odtamtud docela dost dětí a nebyli to žádní hajzlíci… jedni přišli o rodiče při autonehodě, jiné odebrali pro týrání atd.....
na praxi jsem chodila do dětského domova a upřimně ty sestry teda děs běs… ale kdo ví, jaké bychom byly my…