Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
podle mě můžete, ale zajdi si taky na výtěr z krku, budeš mít toho streptokoka asi taky, my jsme si ho s manžou takhle předávali, takže jsme brali nakonec antibiotika oba
jen doktorovi řekni, že se snažíte aby ti kdyžtak dal penicilin, ten v těhu nevadí
No jenže já ho měla asi tak zhruba před měsícem. Nyní mi zatím nic není tak doufám, že se mi to už nevrátí
Pokud ho teď má manžel, máte ho opět oba. Je potřeba, aby se přeléčila celá rodina najednou (takže ty i manžel). Nám tenkrát doktor doporučil, ať se snahou počkáme až po přeléčení, takže jsme to o měsíc odložili, oba se přeléčili. Pak se mi za nějaký čas podařilo otěhotnět a výsledek byl ten, že jsem streptokoka pak měla před porodem stejně pozitivního. On se v těle běžně vyskytuje, jedná se jen o množství. Řeší se to pak jen tím, že se před porodem musí stihnout dát ve dvou dávkách pomocí kapačky antibiotika, aby se nenakazilo miminko při průchodu porodníma cestama.
přesně tak je nutný se přeléčit současně, já před 14dny taky dobrala antibiotika taky jsem měla zase streptokoka, mě přijde, že ho mám snad pořád ![]()
Goldenko, streptokoka má v sobě velké procento žen a málokterá se ho někdy zbaví. Bohužel, u nás se s tím taky bojovalo a bez úspěchu, takže jsme se s manželem shodli na tom, že na to už kašlem a nebudem se trápit a je nám líp ![]()
A můžu se zeptat, ale ten stěr v tom 36tt se dělá na streptokoka v pochvě ne? Jinak když jsem měla toho streptokoka já tak tu u mě byl táta sourozenci a nic nedostali, tak si nemyslim, že bych to musela bezpodmínečně dostat i já, no počkam a kdyby se objevili nějaké příznaky tak hned jdu doktorce jinak si myslim to nemá smysl řešit
Promiň a vy se nelíbáte? Ono je to hned. Akorát se nemusí přemnožit a někteří lidé ho mají v sobě pořád a stávají se bacilonosiči (takže u nich choroba nikdy nepropukne).
Být tebou, tak to udělám tak, jak jsi napsala. Prostě to neřeš, dokud tě to nebude „tlačit“
A třeba to bude v poho ![]()
Přeju co nejdřív // ![]()
Ale jo líbáme, ale když jsem to měla já tak odemě taky nic nechytl. Ale teď už je to jedno, jinak díky za rady
já mám pocit, že ho mívám co skoro pořád, bez problémů, pak se nachladím a hned se mě rozjede angína, takže se to přeléčí a na chvíli je to zase dobrý
ve 36.tt se to dělá z pochvy, to mě teprve čeká
Ja jsem vubec nevedela ze mam streptokoka. Mela jsem predcasy porod 24+2 a zjistili streptokoka krety to zpusobil.
Ahoj pořád dokola mám, streptokoky a hemofily a vše možné, lékař si se mnou neví rady, pořád dokola antibiotika? nevíte co s tím?
Ahojky chtěla bych se prosím zeptat na jednu věc. Přítel byl dnes u lékaře a ten mu zdělil že má v krku streptokoka, tudíž bere antibiotika. My se ale už přes týden snažíme o miminko můžeme se snažit normálně dál?