Uměle udržované těhotenství od samého počátku

156
17.5.11 22:05

Uměle udržované těhotenství od samého počátku

Ahoj, jsem v 5tt a krvácím. Nikdo neví proč, třeba je zárodek poškozený a pokud si od lékaře vezmu léky na udržení těhotenství, stejně mě pak pošle na potrat po screeningu koncem 3.měsíce těhu… Říkám si, že lepší je potratit přirozeně teď, pokud to tak má být, než jít „pod kudlu“ v době, kdy embryo už vypadá jako člověk… :-? To už bych neskousla.
Jak se rozhodnout? Nechat to na přírodě bez léků, nebo udržet těhu za každou cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
17.5.11 22:08

Kamaradka taky krvacela a ma zdraveho chlapecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
17.5.11 22:09

ahoj,pokud se ma udrzet,udrzi se.nehlede na nejaky placeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.11 22:11

Podle mě těhotenství, které se udrží, i za pomoci léků, je životaschopné. Pokud by šlo o fatální poškození, tak odejde i přes léky, případně vůbec nenaskočí srdíčko…
Jsou holky, které těhotenství prokrvácely, vyležely, vypiplaly a mají zdravé děti.
Stejně tak existují bezproblémové začátky těhotenství, kde se pak ukázala vývojová či jiná vada.
Podle krvácení bych fakt nesoudila, může jít jen o hematom, rozkolísanou hladinu hormonů či jiný důvod, který se zdravím embrya nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.5.11 22:13

Krvácela jsem do 16.týdne, pak to ustalo. Gen. UZV v naprostém pořádku, i prvotrimestrální screening se super hodnotami. Věřím, že je holčička ok. Žádné léky jsem tedy nebrala, dle naší dr. to je spíš placebo, když to bude špatné, žádné léky na světě to prý neudrží. Věřím ji a uvažovala jsem stejně jako ty. Na začátku je to prostě hop nebo trop. Myslela jsem i na syna, kterého už mám..představa, že budu těhotenství už od začátku udržovat co to půjde a nakonec půlku těhu proležím ve špitále, pro mě byla naprosto nepřijatelná.

Ale každý si to musí srovnat podle svého. Pokud bych měla velké problémy s otěhotněním a na vymodlené miminko bych čekala dlouhou dobu, rozhodně bych mluvila úplně jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.11 22:24

Krvácela jsem u prvního i u druhého těhotenství-často a dlouho.U prvního to bylo ještě komplikováno streptokokem v krku,píchali mě penicilin,byla jsem cca 8 týdnů,takže rizikový týden.Moje maminka tenkrát v nemocnici říkala,že by asi radši lékařům sdělila,aby těhotenství ukončili,že jsem mladá a takovéto udržování není dobrý.Že je veliké riziko,že dítě bude poškozené.Že se nemá nic uměle udržovat.Ale nedokázala jsem to,bojovala jsem za své mimčo.
Je pravda,že jsem rodila předčasně,bylo docela dost komplikací,chvílemi jsem myslela,že ani z porodnice nikdy neodejdeme…první rok byl náročný,cvičení vojtovkou,záněty ledvin,očí,zápaly plic,angíny… :-( A dnes?Synovi je 19 roků,letos maturuje,učí se super a od září nastupuje na vš.A nikdo nevěří,že měl tak komplikovaný start do života.
Takže za mě-těhotenství udržovat-pokud nemá vydržet,tak stejně skončí-v nemocnici na pokoji se mnou ležela paní,která dost let nemohla otěhotnět,krvácela,ležela poctivě,ani pro hrnek se nanatáhla-a stejně potratila.

• Citovat
  • Upravit
18223
17.5.11 22:27

Taky jsem na začátku špinila a zakrvácela a zatím je vše v pohodě. Myslím, že pokud by tam bylo nějaké extremní poškození, tak by těhotenství odešlo i přes léky. Přecijen ruku na srdce- léky na udržení nejsou žádný zázrak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
17.5.11 22:27

proč píšeš že tě stejně pak pošle na potrat, vždyt to tak vůbec nemusí být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
17.5.11 22:34

já jsem otěhotněla přirozeně, také jsem na začátku krvácela, ležela 14dní a zaváděla kvůli krvácení hormony a mám zdravá dvojčata :wink: krvácení neznamená, že je embryo poškozené :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
17.5.11 22:41

Já jsem krvácela v 8tt dávali mi léky a sám dr. říkali,že to záleží už jen a jen na miminku zda se udrží nebo odejde.Takže léky toho moc nezmůžou pokud mimi půjde pryč nic s tím neuděláš ani léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
17.5.11 22:47

Ahoj, souhlasim s devcaty, taky jsme krvacela hned od zacatku tehu s prestavkami az do konce, udrzovala jsem tehu leky a podprovala to naprostym klidovym rezimem, nasledovaly nekolikrat hospitalizace a dnes?? mam krasnou 3letou princeznu. :hug:
cekala jsem na ni dlouho,takze jsem byla ochotna udelat cokoliv, bojovat za ni…
jak tu nekdo psal. krvaceni neznamena ze je mimi poskozene, naopak, moje holcicka je az na male prkotinky naprosto zdrave dite :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9217
17.5.11 23:17

u nas prirodzene pocatie, potom 2krat krvacanie, kludovy rezim pocas celeho tehu, branie dost liekov a dnes ma drobec 3 roky a vyzera fit.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.11 23:57

Zřejmě ti předepíše jen progesteron. To je hormon, který se v těle tvoří každý cyklus, ale některé ženy ho mají málo, to se pak projevuje tím, že neudrží plod a potratí. Patřím mezi ně. Kdybych v těhotenství tenhle hormon nebrala, nemám děti. Jednou mi ho lékař nestihl nasadit a potratila jsem. S ním mám dvě zdravé děti. Je to jen hormon, který blokuje ovulaci a pomáhá vyživovat ten zárodek. Pokud zárodek není životaschopný, nepomůže mu ani svěcená voda. Jinak já brala Duphaston.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.11 23:59

Jinak ještě mi to nedá… V třetím trimestru už se nejedná o potrat, ale o porod a je to i tak věc, kterou si rodina rozhoduje sama. Doktor tě nikam poslat nemůže, může ti to jen doporučit.

Hlavu vzhůru a fakt se toho neboj. Strachů ještě zažiješ dost a dost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
18.5.11 07:10

Ahoj, mám osobní zkušenost s uměle udržovaným těhotenstvím, to uměle udržované mim jsem byla já :-D . Mamku tenkrát doktorři deptali, jestli chce mít „debila“ , no a nakonec to se mnou zas tak zlé není… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí