Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Diskuze - názory druhých,volba každého…tak proč to tu stále rozebíráte? At si dělá co chce to je její věc né?Odpovědi dostala,pak nechápu proč sem stále píšete co si myslíte a stejně odsuzujete názor druhých???
Už to raději nechám být, každý si tu spekuluje o něčem jiném a každý si myslí své, ale nejsem nezletilá, nejsem narkomanka a ani těhotenství netají, není důvod. Svoje soukromí na interneru roztahávat nebudu, jen chci dodat, zmiňoali jste se tu o otci, kdyby se nestala nehoda, dítko si nechm s sme s přítelem šťastní. :´( :´( promiňte já o tom fakt nechci mluvit :´( Všechno jsem zavinila já tak se teď s tím musím poprat sama.
Anonymní píše:
Už to raději nechám být, každý si tu spekuluje o něčem jiném a každý si myslí své, ale nejsem nezletilá, nejsem narkomanka a ani těhotenství netají, není důvod. Svoje soukromí na interneru roztahávat nebudu, jen chci dodat, zmiňoali jste se tu o otci, kdyby se nestala nehoda, dítko si nechm s sme s přítelem šťastní. :´( :´( promiňte já o tom fakt nechci mluvit :´( Všechno jsem zavinila já tak se teď s tím musím poprat sama.
Drz se..a reakce filtruj ![]()
Anonymní, tak jak jsem psala včera, mám dojem, že potřebuješ pomoc protože nejsi srovnaná ani s minulostí, přítomností ani budoucností. Není vůbec divné ani ostuda vyhledat psychologickou pomoc, promiň, ale přijde mi že jsi úplně mimo, a když by mělo přijít k tomu, že dítě dáš k adopci, tak se definitivně zblázníš a ublížiš si. Nechápej to prosím špatně, nemyslím to ve zlým, spíš naopak.
Anonymní píše:
Drz se. ![]()
Holky fakt uz ji dejte pokoj.Uz to fakt prestrelujete. Myslim ze zakladatelka se otevrela vic nez chtela tak uzu ji nechte.
Zdravím, jsem na druhém břehu - čekám na dítě do adopce a vám chci říct, že ať už se rozhodnete jakkoliv, nesmí vás nikdo soudit, je to čistě vaše věc, ať už si malé necháte, nebo jej předáte novým rodičům. Vždy obdivuji ty ženy, které se rozhodnou dát své dítě do adopce a ani si nedokážu představit tu těžkou situaci, ve které se zajisté ocitly.
Pokud budete přesvědčená, že nejlepší pro dítě bude nevá rodina, můžete se obrátit na místní sociální pracovnice, nebo pokud budete mít zájem o přímou adopci (předat dítě hned po porodu), poraďte se na Fondu ohrožených dětí (jsou moc milí, na jejich stránkách je e-mail). Takto, zvolíte-li „přímou adopce“ se eventuáně můžete i setkat s novými rodiči, něco se o nich dozvědět, zjistit, do jakého prostředí miminko půjde.
Ještě na závěr - je potřeba toto vaše rozhodnutí důkladně zvážit, zkusila jste se o tom, zda je vaše situace tak moc bezvýchodná, jak se vám nyní zdá, pobavit např. se sociální pracovnicí, třeba by vám taky mohla nějak pomoci, abyste dítě nemusela dát do adopce ale ponechat si jej.
Ještě k tomu porodu, někde jsem slyšela, že prý, pokud matka v nemocnici to, že chce dát dítě k adopci oznámí, je možnost se domluvit s lékařem na vašem uspání (neslyšela byste pláč a neviděla dítě) - ale možná, že je to fáma …
Jinak vám moc držím palce ať už je vaše rozhodnutí jakékoliv ![]()
tak to je jen fáma,mám to za sebou a jak ti u porodu uspí? Kdo by za tebe rodil?.....leda císařem tam to jde ale jinak né,tak jsem to tak chtěla a dostalo se mi jen od dr ponížení a vysmání sester
![]()
Aha, tak já s porodem zkušenosti nemám, a asi nikdy mít nebudu, tak díky za upřesnění ![]()
Nemáš zač
někdy jsou dr
pěkně tě v tom vymáchají
tak je mi moc líto
a máš to potvrzené?Snad už brzy budeš mít uzlíček v náručí ![]()
Prostě se nedaří už asi 8 let, skoro 5 let čekáme na miminko k adopci, vlastní už skoro nemáme náladu zkoušet, vše skončilo potratem
Ale co se dá dělat, člověk si časem zvykne skoro na všechno, jen si nedovedeme představit, že bychom v budoucnu neměli žádného drobečka, ta představa je hrozná, proto jsme šli do adopce a čekáme a čekáme… ![]()
Jinak mě (teda i manželovi) se strašně líbí ta možnost kontektu s budoucí maminkou, ráda bych si s ní popovídala, no strašně se na to těším ![]()
Jinak ti doktoři - o tom bych mohla napsat román, někteří v poho, ale skoro většina, hlavně na malejch nemocnicích, no děs…
je mi tě líto, už to že píšeš, že kdyby se nestala nehoda, tak jste všichni rodina, nevím, co strašného se stalo, jen domýšlím, žes třeba řídila ty a dáváš si vše za vinu, netrestej se ještě dál. Vždyť z toho všeho jde cítit, že ti to není lhostejné a myslím, že v žádném případě neumíš dohlédnout až na dno svého jednání. Zatím máš mimčo v bříšku a psala jsi, že ho pořád hladíš…já a spousta tady jiných si myslí, že ze všeho je východisko. Východisko není z vězení na doživotí, jinak ze všeho je východisko.
Přeji ti, ať se rozhodneš co nejlépe.
mofiz píše:
Ivushko.h podívej se, je to můj názor, tak se do mne netrefuj, když chceš citovat, tak vše a nej jen některé části. Napsala jsem sem, proč mám tento postoj.. na to jsi jaksi ve své citaci zapoměla. Nejdříve čti, pak piš.
Jinak ano, já vím i biologičtí rodiče mohou být špatní, nikdo nejsme dokonalý, ale já bych prostě dítě k adopci nedala ani za nic. Neustále by ve mne hryzalo svědomí a obavy o to, jak se dítě má…
Jinak Jak jsem psala na začátku, pokud je opravdu tak strašně vážně nemocná, doktor by ji těhotenství zakázal, podle toho, co tu píše, dítě nechce… tedy údajně. Pokud by byla tak strašně nemocná, nejspíše by jej ani nedonosila a pokud ano, dítě by mohlo být nemocno stejně jako matka… to vše se v dnešní době hlídá a pokud věděla, že je nemocná, byla vážně nezodpovědnost si dítě nechat.
Tot můj názor.. myslím si, že to je názor normálního myslícího člověka.....
A podle tebe by bylo lepší, kdyby šla na potrat? To píšeš v jinotajích, tak se ptám jestli to dobře chápu.
![]()
Anonymní píše:
Nečti tyhle psychologický rozbory.Občas koukám jak někdo od klávesnice háže diagnozu s pár vět ![]()
Jediná kdo si ponese odpovědnost a bolest celej život budeš ty takže je to tvuj boj a já věřim že se rozhodneš správně.Držím palce
tak jsem dočetla,přemejšlela jsem,co může mít zakladatelka na nemoc,pak teda ta bouračka a ten její poslední příspěvek (omlouvám se,nechci bejt hnusná nebo tak něco,snad se na mě nesesypete…
) ale napadlo mě,jestli ta bouračka třeba nemá něco společnýho s jinou těhulkou nebo miminkem.. protože jinak už nevím,spousta věcí,co mě napadala,už tady padla… No ale přeju pevné nervy,já se taky řadím k těm,co by miminko nedaly..