Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky.
Myslíte, že je normální, aby mě mimčo kopalo jen do pravé části břicha? Vůbec si nepamatuju, že by mě někdy koplo vlevo. Občas nějaká boulička to jo, ale kopanec je vždy jen vpravo
.
Může být už otočené hlavičkou dolů a natočené na tu pravou stranu?
Jsem dnes 32+5.
Moc díky za odpovědi.
Mimčo tam ještě může být jak se mu zachce.. otáčí se libovolně vzhůru nohama a zpátky, doleva doprava, dovnitř (do zad) nebo do bříška… takže klid.. není proč se stresovat ![]()
Ahoj, já bych neplašila
Nejspíš má záda nalevo a končetiny vpravo, místa taky už moc nemá, takže bych žádné velké prostocviky nečekala ![]()
Asi se mu ta levá strana nelíbí
.
Pohyby cítím dost tak bude snad vše OK.
Já jsem na tom úplně stejně - kopance jenom na prvé straně a vlevo nic. Příští týden jdu na velký utz, tak jsem zvědavá jak mimčo leží a co mě kde tlačí ![]()
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Já jsem byla na velkém Uz min týden a na polohu jsem se nezeptala
.
Mám to úplně stejně, už několik týdnů. Minulý týden jsem byla na velkém UTZ ve 30. týdnu a ukázalo se, že mimčo je už hlavičkou dolů, záda má vlevo a ručičky a nožičky vpravo, proto tam tak kope. Prostě se mu tahle poloha líbí ![]()
polohu ještě vůbec neřeš, je na to brzy… ![]()
mimčo se ti ještě tolikrát otočí, že je zbytečné se tím stresovat ![]()
Holky moc díky
.Já Vás nemít
.
A to jsem těhu podruhé, no asi se moc pozoruju.
Ano, to je naprosto normální… asi se mu líbí v té poloze co má, proto kope stále na stejnou stranu ![]()
To moje holčičky ještě den před porodem (38 a 2 dny) překvapily pana doktora, protože se otočily… poslední 4 kontroly na monitoru byly pokaždé v jiné poloze
tak nevím, co je lepší. Ale třeba se ten tvůj prcek ještě otočí, nikdy nevíš. Zatím má na to času dost ![]()
Nemáš zač, buď v klidu.. ještě máš čas na to řešit polohu mimča
![]()
mimi se otáčí do 34tt, kdy tam na to je ještě relativně dost místa, po 34tt už není moc šance, že by se ještě otočilo, ale výjimka potvrzuje pravidlo.
Je fajn vědět, že to má někdo stejně.
Mimoušci dávají někdy fakt zabrat
.
No tak mě se mimčo ve druhém těhotenství otočilo hlavičkou dolů až ve 38tt, kdy už jsme řešili, že možná půjde císařem, protože bylo příčně. Takže fakt času dost.
A neva, že ses nezeptala, mělo by to být napsáno i ve zprávičce z UTZ, což bys měla mít v průkajdě. Buď tam máš PPHL I, nebo PPHL II. Znamená to poloha hlavou dolů a jedno z toho je zádíčkama napravo a druhé zádíčkama nalevo. Sranda byla, že my měli zádíčka jeden týden napravo, další nalevo ve 39 a 40tt, což už se dr. fakt divila, že tam ještě má dost místa cvičit
, takže neřeš
.