Jak dlouho mě mohou lékaři držet v porodnici po porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14535
20.12.11 21:26

Fakt netuším, jak to chodí jinde. Ale ta domluva by musela být na papíře a zase si nejsem jistá, že by byl každý pediatr ochotný převzít takovou zodpovědnost :nevim: . Třeba je taková praxe někde bežná, ale tady to prostě tak není. Vždyť je tolik komplikací, které se můžou stát několik hodin po porodu, přesto, že na první pohled se dítě jeví být zdravé. No to už zabíháme jinam. Hádat se nechci e nemám na to náladu. Píši jak je to běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.12.11 21:37
anonym19 píše:
AHOJ CHTELA BYCH SE ZAPTAT JESTLI ME Z PORODNICE PUSTI HNED DRUHY DEN PO PORODU NA REVERS. RODIM POPRVE DEKUJI ZA ODPOVED

V porodnici tě nikdo držet nemůže. Řešila jsem to letos se svým gynekologem. On neměl problém s propuštěním matky, problém samo budou dělat pediatři, proto jsem měla od našeho pediatra písemně potvrzeno, že přebírá dítě. Pokud jsi ty i dítě OK, nikdo tě držet nemůže. Připrav se ale na to, že veškerá vyštření (UZ, odběr krve z patičky), která se provádí v porodnici do těch 72 hod, budete muset asi objezdit sami. Aspoň u nás to tak je.
Sociálku na tebe nikdo volat nebude :) Přeju vstřícné lékaře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.12.11 21:40
Terrad píše:
Nevím co váš tak popudilo, u nás to tak je :nevim: . Píši čistě ze zkušenosti a praxe. Jinde je to možná běžné, ale u nás opravdu lékaři pustí matku, ale dítě až když je v pořádku, má všechna vyšetření a jsou domluvení s pediatrem.

Gladys Ano, jsem zdravotník a jak už jsem psala radím dle praxe. Urážej si jak chceš. Možná jsou podle tebe všichni zdravotníci hlupáci ...... . Já zas vím, že to jsou studovaní lidé, mají náročnou práci a kryjí sami sebe. A teď se třeba zblázni :roll: .

/*

Jaképak u nás, u vás, jsme jedna republika, platí tu jedna Ústava a s ní Úmluva o lidských právech a biomedicíně. „U vás“ tedy jednají protiprávně a můžou být tudíž rádi, že je ještě nikdo nežaloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.12.11 21:41
Terrad píše:
Fakt netuším, jak to chodí jinde. Ale ta domluva by musela být na papíře a zase si nejsem jistá, že by byl každý pediatr ochotný převzít takovou zodpovědnost :nevim: . Třeba je taková praxe někde bežná, ale tady to prostě tak není. Vždyť je tolik komplikací, které se můžou stát několik hodin po porodu, přesto, že na první pohled se dítě jeví být zdravé. No to už zabíháme jinam. Hádat se nechci e nemám na to náladu. Píši jak je to běžné.

Ani požadování potvrzení pediatra není v souladu s právem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
20.12.11 21:46

Nejsem pravník a jak už jsem psala, dneska opravdu nemám náladu se hádat. Třeba jednají protiprávně, třeba se kryjí, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.12.11 23:02

Terrad, není zákonem dané, že dítě by mělo mít povinně pediatra, tudíž ani nikdo nemusí převzít dítě do péče z ručky do ručky. Nemocnice snad není vězení a zákonný zástupce dítěte není vazal nemocnice…
Není o čem se hádat, jen by bylo fajn, kdyby sis uvědomila prostá fakta. že je praxe u vás v nemocnici taková, nestydíš se třeba za doktory, že ženám tvrdí, že fyziologický novorozenec nesmí odejít dřív jak po 72h? Víš jako že vědomě lžou? Já kdybych věděla, že můj nadřízený si vymýšlí, i kdyby byl přesvědčený o tom, jak to dělá pro dobro kohokoliv, ale lhal a porušoval zákon, mě by to bylo hrozně nepříjemné…
Já tě chci jen požádat, aby jsi už nikde netvrdila, že dítě nesmí opustit porodnici. Není to pravda, šíříš tím zbytečný strach a rezignaci mezi ženy, kterým by vyhovovalo něco jiného než zažitá praxe (mmch tohle doporučení má i něco dělat s očkováním tbc. které už je jen pro vybrané skupiny, jen jaksi vše kolem funguje dinosauřím krokem, kterýho člověk kopne do zadku o on za týden řekne au. No tak možná za rok za dva už doporučení o těch 72h nebude platit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
21.12.11 09:45

Gladys, já jsem napsala jak to je u nás. Píšu pravdu a nikoho děsit nechci. Je na každé matce, aby zvážila všechna pro a proti a s nemocnicí či s doktory se domluvila. Upřímně ti napíšu, že je sice správné, že lidé se ohání zákonem a ví nač mají právo, když se však stane cokoliv, jsou první co jdou právě po lékařích a ohaní se žalobami, právě proto, že si neuvědomili veškeré následky. Nikomu taky netvrdím, že musí odejít po 72 hodinách, to jsem nikde nepsala, ale je to běžné.
Prostě ať si každý zjistí jak to v nemocnici chodí a nejen od nich, ale i od známých, aby byl na vše připravený. Ono to stejně vždycky není, tak jak si to člověk naplánuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí