Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Mate prosim nekdo nejaky tip, jak premluvit rocni dite (ci na nej jinak vyzrat) aby nosilo rukavice?
Po dnesni prochazce mela Anie fakt dost ledove ruce a to jeste nemrzne…
![]()
Diky za zajimave napady ![]()
Hromix a Anie (13 mesicu)
Hromix,
u nás to bylo stejné, Ondra je taky letní dítě ![]()
No a jak jsme to zlomili? Jednoduše - když začlo mrznout, tak si rukavice najednou nechal na:,–(it a nesundal…jinak ani za boha. Teď (2 a 1/4 roku) by je nejraději nosil i doma. Neboj, Anie si ručičky zmrznout nenechá. ![]()
Sylva
Ahoj Hromix,
tak Betka je na tom dost stejne, rukavice ani nahodou, tak snad ji to casem dojde. Zdravime Anie
Kacica + Betka
Já jsem první fleecové rukavičky měla všité v kombinéze. Jenom jsem je přichytila každou na 4 místech aby nešla sundat, ale abych mohla sáhnout jak má malý teplé ruce. Další rok jsem pak rukavičky přišila dovnitř kombinézy tím horním okrajem a šly „odklápět“, to bylo pro nás lepší a když klukovi bylo horko, tak jsme prostě větrali.
Ahoj Hromix,
u nás je to stejné, rukavice jsou venku nepřítelem číslo jedna. Doufám, že se umoudří a až bude opravdu mrznout, že si je nechá na:,–(it. Takhle mu je sice někdy vnutím, ale za chvíli jsou dole nebo si je aspoň snaží servat a vzteká se u toho. Takže doufám, že mu to dojde, že rukavice jsou v zimě vlastně prima. Zatím to nechávám být a když je nechce, tak mu je nedávám (zatím navíc byla příležitost tak dvakrát).
Ulrika
Rukavice by mě taky zajímaly a co teprve ČEPICE!!! Tu má Domča dole okamžitě!
Diky za utechu, ze v tom nejsme samy
. Ja teda asi zkusim na 2 knofliky nejak ty rukavice uchytit k bunde, nebot nechci cekat, az bude mit Anie omrzliny. Mam pocit, ze nekdy si sundava rukavice proto, aby me trochu pozlobila
. No, uvidime.
Hodne trpelivosti vsem!
H.
Ahoj HROMIX.
U nás je čepice a rukavice taky problém. Bundičky na podzim i zimu jsem pořídila větší. Jednak „dýl vydrží“ a jednak v těch delších rukávech má ruce schovaný. Teď už mi v kočárku nedělá takové scény jako dřív a ani si nemusí s něčím hrát, takže mu to nevadí. Další radu mám od našich matek- rukavičky se našijí na šňůrku, tak dlouhou, aby jsi ji mohla přivázat zevnitř na poutko a provléknout rukávama. Nejdou ztratit a hůř se dítěti podaří je svléknout. Ale přeci jen je to šňůrka a tak by si s takto uprvenými rukavicemi nemělo dítě samo hrát.
Měj se hezky.
CIBULKA