Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, minulý týden jsme byly na svatbě svých známích… furt na tom přemýšlím a vrtá mi hlavou
. Máme 4letou holčičku a hrála si s ostatními dětmi na té svatbě a furt papala žloutkové věnečky, ALE…byly mini velikosti, ale snědl jich asi cca 4ks a začal plakat, že ho bolí bříško…pak se přišlo na to, že věnečky měli rumovou náplň (asi 3 panáky) a poleva byla z rumu+cukru (vše z pravého rumu)..
. Já cukr nesmím, takže sladké je pro mne tabu. S manželem jsme nepijani..teda párkrát za měsíc si dáme po obědu pivko…ale ten rum mě tak štve
. Co myslíte…nemůže jí být z toho nic? Jsem asi blbec, co?… ![]()
Kluk se mi naládoval se směsí na včelí úly, pak se pozvracel a já už věděla proč… rum. Neviděla jsem ho, že si vylezl na stůl a ujídal. Nic s mu nestalo. Jen si vrhnul
to se prostě stane, klid. Máma nás bráchou jednou načapala, jak jsme dojížděli panáky, když měli nějakej mejdan. No taky jsme se poblili, ale fakt nás to nepoškodilo. Myslím si, že 3 panáky rumu na bůhví jakou hromadu věnečků je fakt mini množství. Jen jí to nesedlo.
No vzhledem k tomu, ze je to tyden… ty tri panaky byly predpokladam na velkou davku a ne na venecek..
@mejdylko píše:
Kluk se mi naládoval se směsí na včelí úly, pak se pozvracel a já už věděla proč… rum. Neviděla jsem ho, že si vylezl na stůl a ujídal. Nic s mu nestalo. Jen si vrhnulto se prostě stane, klid. Máma nás bráchou jednou načapala, jak jsme dojížděli panáky, když měli nějakej mejdan. No taky jsme se poblili, ale fakt nás to nepoškodilo. Myslím si, že 3 panáky rumu na bůhví jakou hromadu věnečků je fakt mini množství. Jen jí to nesedlo.
Z tohohle jí vážně nemůže nic být. My když byli malí tak byla u nás na chalupě party s grilovaným prasetem a samozřejmě se dost pilo, no a my děcka dojížděla veškerý zbytky který jsme našli, no a podívej stále žiju ![]()
No jestli to byly poctivý věnečky z másla a nebylo to jediný jídlo toho dne, tak není divu. Nejspíš by se to stalo i bez rumu
A toho alkoholu tam bylo asi tak jako třeba v jablečném moštu, možná i míň, tedy pokud to byl klasický tuzemák.
Snědla ty věnečky holka nebo kluk?
Jinak určitě se nemohlo nic stát, maximálně by tomu dítěti mohlo být špatně. Stejně nechápu, co bys chtěla teď po týdnu vyřešit. ![]()
@MonaM1 píše:díky, trochu jsi mne uklidnila
a já blbec si říkala, že teď bude hloupá jsem fakt divná…
Aspoň to máš na co hodit, až se nebude ve škole popřípadě dařit. To má holka z toho, že se jako malá nacamrala z věnečků! ![]()
@Camael píše:
Aspoň to máš na co hodit, až se nebude ve škole popřípadě dařit. To má holka z toho, že se jako malá nacamrala z věnečků!
@MonaM1
Jestli tě to uklidní, já jako tříletá při vyprovázení návštěvy oběhla konferenčák a dopila zbytky. Údajně jsem byla pak agresivní, okusovala šprušle postýlky a vrčela na naše a dneska jsem učitelka, tak snad to nebude s tím mozkem tak ztracený. ![]()
@Camael píše:
@MonaM1
Jestli tě to uklidní, já jako tříletá při vyprovázení návštěvy oběhla konferenčák a dopila zbytky. Údajně jsem byla pak agresivní, okusovala šprušle postýlky a vrčela na naše a dneska jsem učitelka, tak snad to nebude s tím mozkem tak ztracený.
To mi připomíná mojí tchýni - v r. 1969 byla v porodnici a s jednou paní ze společného pokoje si obě matky nakoupily dorty v místní kantýně. Podotýkám, že to byly rumové řezy a tehdy v tom byl pravý rum. Obě matičky se trošku lízly a jak kojily, tak haranťata se zrumovala taky! Takže klid, přežije to.
@lovesmile píše:
Snědla ty věnečky holka nebo kluk?
Ne, že by to nebylo jedno, ale taky jsem to nepochopila. ![]()
@Poustevnice píše:
To mi připomíná mojí tchýni - v r. 1969 byla v porodnici a s jednou paní ze společného pokoje si obě matky nakoupily dorty v místní kantýně. Podotýkám, že to byly rumové řezy a tehdy v tom byl pravý rum. Obě matičky se trošku lízly a jak kojily, tak haranťata se zrumovala taky! Takže klid, přežije to.