Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky chci Vás poprosit o receptík.Dělala to moje babička a bylo to moc dobrý .Na vánoce chci dělat spíše nepečené cukroví, na vosí hnízda apod samozejmě recept mám ,ale tohle jsem si zapoměla od babičky napsat a bohužel ona už mi ho nepoví a recepty co měla se vytratili.
Vím ,že se tam dáva kakao ,cukr ,rum a piškoty ,ale to ostatní si bohužel nepamatuju.Dělá se šiška a po rozkrojení to vypadá jak tmavá tlačenka .Někdo tomu snad říká i rumový salám !!!
Předem díky …
Majdalenka
Tak jsem našla tenhle recept, jmenuje se to Kakaový salámek. Jen ty tmavé piškotové drobečky mi nejsou moc jasné - prodávají i hnědé (asi kakaové) piškoty?
A taky tam neni ten rum, ale to by se asi dalo nějak „ošetřit“ ![]()
Z 200g tmavých piškotových drobečků, 140g změklého másla, 140g moučkového cukru a 5 lžiček kakaa vypracujeme pevnou hmotu. Přidáme do ní 100g nahrubo nakrájených světlých piškotů a vytvarujeme váleček, který obalíme v kokosové moučce a po ztuhnutí nakrájíme na kolečka.
No tak nějak se to asi dělá ,jen ty piškoty teda namočím do rumu.
Díky moc
Majdalenka
Taky bych to tak udělala. Možná pak míň toho másla, nebo ho přidávat postupně.
Hmm, asi to taky udělam
![]()
Hmmmm…pochopila jsem hendle, ze je to recept na mje nejoblibenejsi vanocni cukrovi, teda jeho variace. U nas se tomu rika vanocni salam a krom tuku, kakaa, piskotu(svetlych, je to pak kontrastnejsi) , rumu, sekanych orechu pridavame jeste trochu kandovaneho ovoce a nakrajenych zele bonbonu. Ted se mi nechce bezet do prvniho patra pro kuchrku, ale kdyby nekdo moc chtel, muzu pak dodat recept. Jednoduche a bozske cukrovi.
Veru
ahoj,
ja mam tenhle recept
ingredience: • 25 dkg 100 % tuku • 25 dkg cukru • 2 vejce • 4 dkg kakaa • hrst oříšků • hrst kokosu • 25 dkg piškotů • 2 lžíce rumu
Postup:
Tuk utřeme s cukrem a vejci, přidáme kakao, oříšky, kokos a piškoty nakrájené na kostičky. Z těsta vyválíme šišky, které obalíme v kokosu a krájíme na plátky
jaana
Určitě nenamáčej ty piškoty, ale spíš dej rum do toho těsta. Když ty piškotové drobky namočíš, tak se ti to rozplpá do těsta a nebudou tam pak ty kousky vidět.
Ahojky,
já tuhle tlačenku dělám tak, že si piškoty nakrájím na kostičky, ono jak se to krájí na plátky tak to potom hezky vypadá, oříšky nedávám. Všechno smíchám (kromě kokosu) a nechám ztuhnout na balkoně. Potom si vál na těsto posypu kokosem a ztuhlé těsto vytáhnu z mísy a vyválím několik rolád na kokosu.
Rum přidávám ještě do celé směsi, než ji dám ztuhnout
Ivulka