rumová tlačenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
374
14.11.06 09:38

rumová tlačenka

Holky chci Vás poprosit o receptík.Dělala to moje babička a bylo to moc dobrý .Na vánoce chci dělat spíše nepečené cukroví, na vosí hnízda apod samozejmě recept mám ,ale tohle jsem si zapoměla od babičky napsat a bohužel ona už mi ho nepoví a recepty co měla se vytratili.

Vím ,že se tam dáva kakao ,cukr ,rum a piškoty ,ale to ostatní si bohužel nepamatuju.Dělá se šiška a po rozkrojení to vypadá jak tmavá tlačenka .Někdo tomu snad říká i rumový salám !!!

Předem díky …

Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5798
14.11.06 11:07

Tak jsem našla tenhle recept, jmenuje se to Kakaový salámek. Jen ty tmavé piškotové drobečky mi nejsou moc jasné - prodávají i hnědé (asi kakaové) piškoty? 8O A taky tam neni ten rum, ale to by se asi dalo nějak „ošetřit“ :lol:

Z 200g tmavých piškotových drobečků, 140g změklého másla, 140g moučkového cukru a 5 lžiček kakaa vypracujeme pevnou hmotu. Přidáme do ní 100g nahrubo nakrájených světlých piškotů a vytvarujeme váleček, který obalíme v kokosové moučce a po ztuhnutí nakrájíme na kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
14.11.06 11:14

tlačenka

No tak nějak se to asi dělá ,jen ty piškoty teda namočím do rumu.

Díky moc

Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5798
14.11.06 11:19

Taky bych to tak udělala. Možná pak míň toho másla, nebo ho přidávat postupně.

Hmm, asi to taky udělam :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
14.11.06 13:25

Hmmmm…pochopila jsem hendle, ze je to recept na mje nejoblibenejsi vanocni cukrovi, teda jeho variace. U nas se tomu rika vanocni salam a krom tuku, kakaa, piskotu(svetlych, je to pak kontrastnejsi) , rumu, sekanych orechu pridavame jeste trochu kandovaneho ovoce a nakrajenych zele bonbonu. Ted se mi nechce bezet do prvniho patra pro kuchrku, ale kdyby nekdo moc chtel, muzu pak dodat recept. Jednoduche a bozske cukrovi.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
14.11.06 13:28

ahoj,

ja mam tenhle recept

ingredience: • 25 dkg 100 % tuku • 25 dkg cukru • 2 vejce • 4 dkg kakaa • hrst oříšků • hrst kokosu • 25 dkg piškotů • 2 lžíce rumu
Postup:
Tuk utřeme s cukrem a vejci, přidáme kakao, oříšky, kokos a piškoty nakrájené na kostičky. Z těsta vyválíme šišky, které obalíme v kokosu a krájíme na plátky

jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
14.11.06 13:31

tlačenka

Jani to je přesně ono.Mooooc děkuju.
Majdalenkal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.11.06 16:48

Určitě nenamáčej ty piškoty, ale spíš dej rum do toho těsta. Když ty piškotové drobky namočíš, tak se ti to rozplpá do těsta a nebudou tam pak ty kousky vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
14.11.06 18:05

Ahojky,

já tuhle tlačenku dělám tak, že si piškoty nakrájím na kostičky, ono jak se to krájí na plátky tak to potom hezky vypadá, oříšky nedávám. Všechno smíchám (kromě kokosu) a nechám ztuhnout na balkoně. Potom si vál na těsto posypu kokosem a ztuhlé těsto vytáhnu z mísy a vyválím několik rolád na kokosu.
Rum přidávám ještě do celé směsi, než ji dám ztuhnout

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev