Zdravé vánoční cukroví pro děti?

271
31.10.06 22:04

Zdravé vánoční cukroví pro děti?

Ahoj maminky,
o cukroví tu bylo v minulosti napsáno už dost, ale nenašla jsem nic, co by se přímo týkalo cukroví vhodného pro malé děti?
Malá bude mít o vánocích 21 měsíců a zatím neochutnala čokoládu, ani nic výrazně sladkého. Ráda bych, kdyby to tak ještě chvíli vydrželo. Myslím, že se v životě namlsá ještě dost :lol:
Určitě něco z „normálního“ cukroví ochutná, říkala jsem si, že v pohodě asi bude linecké nebo vanilkové rohlíčky, ale jinak mě nic moc nenapadá.
Problém je, že já miluju všechno strašně sladké… :oops:
Jak s tím zaonačit?
Máte nějaké nápady, rady, tipy, recepty?
Sem s nimi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2185
31.10.06 22:26

Ahoj, byl tu ted denicek na toto tema. Jukni na:
 https://www.emimino.cz/…s/story/5141

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
29.11.15 21:43

Oživuji diskuzi…

Máte nějaké tipy na cukroví bez cukru, lepku, mléka? Chtěla bych malému udělat něco speciálního na vánoční mlsání. Na vánoce mu bude 9 měsíců. Vím, že z toho nemá rozum, je to spíš pro ten pocit ;)

Sama přidávám pár tipů:

• ovocná kůže - rozmixuje se jakékoliv ovoce, směs se nalije na plech vyložený pečícím papírem a suší se buď v sušičce nebo v troubě (ideální je do 42°C) Pak nařezat, zarolovat…
  • banánové sušenky - smíchá se hodně zralý banán, jáhelné vločky a může se přidat med nebo sirup a kokos - vše se hodí ho mixéru, směs se spojí a poté tvarujeme sušenky, pečeme na 180 dokud nezlátnou okraje (asi 15 minut)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
29.11.15 22:22

@Sammy88 ahoj, a už si to někdy tak malému dítěti dávat zkoušela? Můj, když měl 9m by tohle nerožvejkal (ale měl snad šest zubů teda), čím Tě nechci odrazovat, jen to fakt potřeba bárt v potaz. Já jsem loni ročnímu dovolila, zas tolik zájem neměl, sněd možná jednou za dva dny linecké kolečko nebo rohlíček, moje „zdravé“ pečení se teda omezuje na to, že nepoužívám stužený tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
8.12.16 21:25

Medové linecké

Ahoj mamči,
Jako většina z vás nechci cpát děti cukrem a v běžném pečení ho bez problémů nahrazuji, ale u vánočního cukroví jsem v koncích. Respektive u většiny receptů jde zcela vynechat (např. Cukroví, které se pak obaluje v cukru) ALE stále řeším problém s lineckým, které mi prostě nejde, když vynechám cukr strašně se drolí, tak mě napadlo, jestli některá z vás nemá zkušenosti nahradit u lineckého cukr medem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
8.12.16 21:44
@beeerush píše:
Ahoj mamči,
Jako většina z vás nechci cpát děti cukrem a v běžném pečení ho bez problémů nahrazuji, ale u vánočního cukroví jsem v koncích. Respektive u většiny receptů jde zcela vynechat (např. Cukroví, které se pak obaluje v cukru) ALE stále řeším problém s lineckým, které mi prostě nejde, když vynechám cukr strašně se drolí, tak mě napadlo, jestli některá z vás nemá zkušenosti nahradit u lineckého cukr medem??

Netusim, ale minuly tyden jsem si koupila linecka kolecka ve zdrave vyzive ze spaldove mouky a misto cukru tam byl pouzity slad a byla opravdu moc dobra.
Tak co zkusit takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.12.16 07:30

Zdravá výživa

Doporučuji prodejny zdravé výživy, řešili jsme minulý rok stejný problém a našli jsme tam opravdu mírně sladké minisušenky, které bych doma asi nikdy nedokázala upéct. Dají se pak slepit marmeládou pro diabetiky, která je také málo sladká, ale my si vyrábíme svojí úplně bez cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.12.16 07:31

@Luca82 Já myslím, že s tím medem to ztvrdne třeba jako perníčky a bude se to muset nechat rozležet, ale pokud má s pečením lineckého s medem zkušenost, bylo by to super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
9.12.16 08:09
@zuzina85 píše:
Doporučuji prodejny zdravé výživy, řešili jsme minulý rok stejný problém a našli jsme tam opravdu mírně sladké minisušenky, které bych doma asi nikdy nedokázala upéct. Dají se pak slepit marmeládou pro diabetiky, která je také málo sladká, ale my si vyrábíme svojí úplně bez cukru.

Jakpak se dela marmelada bez cukru?
Ja si delala v lete svoji, kam jsem dala tak polovinu davky cukru, ale dostala jsem marmelady od mamy a to je teda hruza.
Ale ona tedy tvrdi, ze tam ten cukr dat musi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78280
9.12.16 08:17

@Luca82 a jak docílíš toho, aby marmelády bez cukru neplesnivěly? Dáváš tam nějakou chemii?
Jednou totiž jedna holka, co studovala chemickou vš, prováděla analýzy domácích marmelád a prý vyšly hodně špatně na plísně - nebylo to tam vůbec vidět, ale analýzou se zjistilo, že domácí marmelády jsou úplně promořené, tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.12.16 08:41

@Luca82 já taky dávám polovinu cukru a letos jsem dávala třtinový, dělala jsem borůvkovou a je božská, dokonce tak božská, že marně přemýšlím jestli jsem tam opravdu dávala jen pektin, borůvky a cukr :mrgreen: občas experimentuju a zapomínám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.12.16 08:43

@stinga a je to někde zveřejněný??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.12.16 08:45

@zuzina85 aha vidíš, to mě nenapadlo, že by to mohlo ztvrdnout…a kolik tak dáváte do lineckého cukru? Dáváte plnou dávku? To se ale pak nedá jíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
9.12.16 08:51

@beeerush Ahojky, já třeba místo klasického cukru používám kokosový cukr, nebo když si chci přisladit smoothie drink, tak tam dám trochu datlové pasty.
Třeba by to šlo i s tím :)

Jinak zde přikládám video na ořechové rohlíčky, které chci vyzkoušet:

https://youtu.be/e932GjwQiDg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
9.12.16 08:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek