Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Chtěla bych se zeptat, malému rostou stoličky 2 dole a 2 nahoře.
3 má již prořízlé ale jedna ještě není prořízlá.. a dnešní den katastrofa.
Od rána teplota kolem 38. Převážně furt jen spinkal, nebo plakal…
Teď večer měl 39.2 snížila jsem panadolem a dávala celkový studený zábal.
Ted sníženo na 37.2.
A tak bych de chtela zeptat jestli dle vás jde o teploty skrze růst zubů?
Nechtěl během dne moc pít, vypil za celý den cca 150 ml čaje a 180 ml UM.
Prosim o rady co se týká jak mu případně ulevit.
Dásně jsme mazali během dne citrovitalem.
Teploty možné jsou. Syn u stolicek je má vždy taky.
Kolik je synovi? Tekutin má určitě dost v jídle. Syn 14m mléko nechce už 2 měsíce vůbec (právě jak začaly stoličky). Dělám ráno a večer kaši a 1× denně má jogurt. Tím se dají dávky nahradit.
Na mazání doporučuji Calgel, je znecitlivujici. Můžeš ještě k tomu přidat homeopatika Camilia.
Jinak hlídejte mu uši…můžou ho k tomu bolet taky
Naši taky měli u stoliček k 39… Střídala jsem po 4 hodinách nurofen s paralenem. Trvalo to dva dny. Dásně jsem mazala calgelem. Stoličky naštěstí byli v létě, takže přes den dostávali domácí ovocnou zmrzlinu. Dělali jsme novou snad každý druhý den.
Ahoj, moje mladší má vždy 1 noc horečku něco přes 38. Dávám jí nurofen, zabírá pěkně. Starší jsem mazala calgelem, ale mám strach, aby se zoubky nekazily, takže už nemažu. Kousatka u nás vůbec nechce. Přes den bývá protivná a šťourá se v puse, tak dostane další nurofen a většinou to stačí. Už aby byly venku, co? ![]()
@ALIPELI jen se rovnou zeptám jak poznat že ho bolí ouška?
Ted od rána to bylo dobrý vstával v 7:20 a byl bez teplot ja doufala že bude klid ale ted jsme spinkali 2 hodiny a vstal a má zas 37.8… já už nevim co delat.
@Elea9 taky jsem chtěla střídat jenže jsem zjistila že máme doma jen Panadol sirup a čípky… takže přítel koupí nurofen sirup ale doma bude až večer. Tak budeme muset ještě přežít s čípkama do večera.
Ja tedy doufám ze už to bude lepší a nepoleze mu teplota zas nahoru…
@Ahojholky píše: Více
Zkus je prohmatat, jakoby dovnitř zmáčknout. Když se bude osivat, tak ho můžou bolet. Volné prodejné jsou kapky Audisprej Dolo.
Pokud ale bude ta teplota cca 5 dní, tak bych radši šla na kontrolu. Když rostou zoubky, tak mají děti oslabenou imunitu.
Ale když je to pod 38, tak je to dobrý.