Zápach vlásků a úst u dítěte

11
7.1.25 21:49

Zapach vlásků a úst u dítěte

Dobrý den, synovi (8let) silně poslední rok zapáchají vlasy.. nevím k čemu ten zápach přirovnat… Myla jsem Nizoralem, nepomohlo, používáme kondicionér, masku, sprej na vlasy s vůní… Myjeme každý den… A stejně. Přijde ze školy a zase je cítit. Co se týče úst tak kaz žádný nemá, zapáchá mu z úst i po vyčištění zubů… Na jazyku se mu dělají takové ohraničené fleky, nebolí, jen tam jsou. Nepomohl ani bactoral, který by měl udržovat pH ust… Doktorka se mi ani k jednomu nijak extra nevyjádřila. Máte některá z maminek zkušenosti? Už jsem bezradná, nechci aby se mu kvůli tomu spolužáci smáli nebonse stranili. Je to jinak krásný a mezi dětmi oblíbený kluk. 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8705
7.1.25 22:07

Zápach z úst je obvyklý například při mírně dehydrataci. Pije dost? Dceři jde z pusy cítí právě, když málo pije nebo když je nemocná a má teplotu, potí se, takže zase úbytek tekutin.. a vlasy… No zkusili jste je ničím nepatlat? Vždyť musí mít podrážděnou kůži, mýt vlasy denně není zdravé, natož u dítěte a tolika přípravky.. nevím, no. Když to mytí stejně nepomáhá, jeslti by nebylo lepší tu pokožku nechat chvíli odpočinout. Poradí si třeba sama. A nemá seboreu? V tom se umí držet bordel a když se to tam nechá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.1.25 22:18

@Midaku pije malo už od mala, to je pravda. Kdybych mu neřekla já, tak se sám od sebe ani nenapije, i ve škole je hlídaný… Co se týče vlasů… Já když mu je jeden den neumyju tak je to druhý den o to horší… Dřív jsem mu myla méně často a pořád mu voněly…teď už si nevím rady. Seboreu nemá, pokožku hlavy má úplně čistou bez šupinek nebo flicku. 🤷 🤷 Napadlo mě jestli to nemůže být hormony ale že by takhle brzo… Ještě se ani pořádně nepotí po těle. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.1.25 22:20

@Midaku a je pravda že u něj i zvýšenou teplotu poznám tím jiným dechem. Máte pravdu, s dehydrataci mě nenapadlo si to spojit, já předpokládala nějaké kvasinky ale když nezabral bactoral tak už mě nic nenapadlo. Děkuji, zkusím ho do pití hnát ještě více a uvidíme 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
7.1.25 22:24

Co zkusit Jenvox na ty vlasy. Pisou pro dospivajici, tak nevim, ale neco na ten zpusob. Je potivy typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
7.1.25 22:25

Ty jo, u syna řeším to stejné co se týče vlasů.. hrůza je to teď cca půl roku. Má deset let. On si ty vlasy umyje, pořádně je drhne, pěna všude. A stejně to nepomáhá.. napadla mě seborea, když se dělá takový ten mázek. Tak asi zkusím nějaký přípravek na to. Protože ten zápach je docela intenzivní a fakt mě to kvůli němu štve a mrzí. Aby se mu pak děti třeba nezačaly posmívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
7.1.25 22:26

Trochu u nás zabere, když má čerstvě ostříhané vlasy na krátko. To mu celkem vydrží ten den po umytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.1.25 22:28

@tini není, právě že se nepotí pomalu vůbec ani při sportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
8.1.25 03:52

Zápach vlasů může souviset s hormony nebo problémem s pokožkou hlavy – zkus konzultaci u dermatologa. Zápach z úst a fleky na jazyku mohou ukazovat na trávicí potíže nebo nerovnováhu bakterií, určitě bych navštívila gastroenterologa nebo zubaře, který zkontroluje jazyk a dutinu ústní. Může pomoci také strava bohatá na probiotika.

• Citovat
  • Upravit
24636
8.1.25 07:21

Možná by pomohlo tolik toho na hlavu nepatlat. Zajděte k dermatologovi a gastroenterologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
8.1.25 07:53

Ja bych řekla, že ty vlasy jsou normální. Oba synové to tak kolem šesti let začali mit, a jsou zdraví. Asi se začínají probouzet lehce hormony. V deseti se přidal i zapach potu v podpaží jako u dospělých. Vlasy si myjou jednou dvakrát týdně, každý den to podle mě není zdravé. Žádné problémy s pokožkou nemají. A zapah z úst občas mívají když malo pijou, jsou po nemoci nebo před nemoci. Zuby zcela bez kazu. Ty skvrny na jazyku bych asi nechala vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
8.1.25 08:03

Ještě mě napadlo ten zapach nechat posoudit jinou nezaujalo osobu. Třeba máš extrémně citlivý čich, a je to pro tebe výraznější než pro ostatní. Já jsem na některé pachy taky hodne citliva a vadí mi. Ty vlasy u dětí cítím, ostatní říkají, že je to v pohodě, v normě. Když se k tomu doktorka nevyjádřila, tak to asi tak zavazne není. Lékaři bývají zvyklí na různé věci, a reaguji až když je to fakt spatne. Každý den mu ty vlasy fakt nemyj. Ale na to gastro bych asi šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí