Vši u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.1.25 12:56

Vši u dětí

Zdravim, co vam pomaha na vši? Já jako puberťák jsem je měla jednou a pomohl v lékárně losinit, nebo jak se to jmenuje. Moje ségry je mají už několik týdnů a nemůžeme se toho zbavit, nic z lékárny nepomáhá a já je od nich chytla. Prosim, máte nějaké rady? Kromě barvení, ségry mají 7 a 12 let :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
6.1.25 13:09
@Anonymní píše: Více

Jestli „nic z lékárny nepomáhá“, aplikujete to špatně. Drtivá většina přípravků na vši usmrtí žijící vši, ale hnidy musíte vyčesat (všiváčkem), případně ten proces opakovat několikrát za sebou :nevim: Je-li zavšivená celá rodina, pak samozřejmě desinfekce domácnosti a to stále dokola, dokud zkrátka nebudou žádné hnidy, které by se mohly vylíhnout do dospělců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9629
6.1.25 13:14

Olej, případně přidat alpu/slibovici/tea tree olejíček. Napatlat na vlasy, zabalit do igelitu a ručníku a nechat pár hodin působit. Pak umýt, vyčesat všiváčkem. Zopakovat cca za týden, pravidelně prohlížet vlasy a vyčesávat. Vyprat povlečení, čepice, plyšáky (nebo je hodit na mráz, příp. nechat pár týdnů v igelitové m pytli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85223
6.1.25 13:16

Ty pripravky pomahaji, ale musi se aplikovat presne podle navodu a pak po dane dobe v navodu se to musi zopakovat, i kdyz nejsou problemy.
Plus vse pradlo vyvarit a i hrebeny ocistit/izolovat na nejakou dobu, ja je prelila vrici vodou. Meli jsme je jednou a hned jsme se jich zbavili. Nezapomente na cepice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
6.1.25 13:30

No zrovna u nás byly před 2 měsíci, po 10 letech..tehdy jsem mohla patlat co jsem chtěla a nešlo to za boha na mě zabít, pak je mela i babička jak mě vybírala :roll:
Teď jsem koupila v lékárně paranit a ještě něco na N a denně k tomu hodinu vyčesávala, asi po 10 dnech bylo po všem. Dcera má ale dlouhé husté vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
6.1.25 13:40

Pripavek je zapotrebi aplikovat jednou a pak za tyden ZNOVA. Na vetsine pripravku je sice napsane, ze hubi i hnidy, ale to neni pravda. Po cca tydnu se z hnid, ktere prezily prvni kolo, vylihne nova generace a zamoreni pokracuje dal. Tudiz je zapotrebi po tydnu aplikovat znova. Cela rodina, bez pardonu.

Dale, vsechno povleceni vymenit, vyprat a gauc poradne povysavat. Plysove hracky dat do pytle a pockat par dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.1.25 14:13
@Anonymní píše: Více

Na tom nic není. Napatlat olejem (klidně slunečnicový z kuchyně), fakt důkladně, včetně třeba oblastí za ušima. Nechat působit cca 30-60 min. Veš se prostě zadusí. Toto se musí několikrát zopakovat, protože to zadusí jen vylíhlé vši. Trvá to cca 10 dní, než se z vajíček vylíhnou nové, ale já jsem zezačátku patlala raději týden obden, potom už jen jednou týdně cca měsíc.

Je úplný nesmysl vysávat gauče, plyšové hračky dávat do pytlů atd. Mimo hlavu většina vší umírá v řádu minut až jeden den. Nemá absolutně motivaci slézat, bylo by hned po ní. Samozřejmě asi dává smysl si úplně nepůjčovat hřebeny, čepice atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
6.1.25 14:16
@Zmatka píše: Více

Ja jsem cetla, ze 24h. Takze ano, dava to smysl.

Matlat hlavu olejem nedoporucuju, je pak prakticky nemozne ten olej z vlasu dostat dolu, osobni zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.1.25 14:16

A zapomněla jsem na vyčesávání. Denně vyčesávat všiváčkem.

Žádné speciální přípravky potřeba nejsou, na chemii mají vši rezistenci. Opravdu zabírá jen mechanicky zadusit. Existují také kartáče s elektrickým výbojem, ale třeba moje děti nebyly ochotné ho používat.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.1.25 14:17
@PinkiePieCutie píše: Více

Neměli jsme problém. Prostě dvakrát našamponovat a hotovo. A to má dcera vlasy nad zadek.

Jako šance, že by někdo chytnul veš z povlečení je minimální, ale je fakt, že jsem asi první den taky raději převlékla. Z těch hraček se to fakt rovná nule :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
6.1.25 14:30

Googli „kouzelný všiváček“. Ten, hodně kondicionéru a hodně trpělivosti při vyčesávání zabírají úplně nejlépe. Mně se osvědčilo posadit dítě do vany teplé vody, zabalit tablet do ziplocku, pustit nějaký film a brát vlasy pramínek po pramínku. A samozřejmě zopakovat po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.25 20:33

Pomohlo nám vyčesávání vší a hnid a olejový přípravek i na hnidy, nastříkáš, necháš působit a umyjes…

• Citovat
  • Upravit
33018
6.1.25 21:39

Po aplikaci preparátů z lékárny vlády ještě prezehlit. Pomůže to umrtvit hnidy. A pak vyčesávat, v případě hustých vlasu nezbývá nic než manuálně hnidy vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí