Zápach potu u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
69
5.1.25 11:32

Zápach potu u dítěte

Dobrý den, prosím nemáte některá zkušenost s tím, že by Vaše dcera byla při spocení cítít potem? Dcera bude mít 7 let, ale pozoruji již od léta.
Při viróze ji byla nyní odebrána krev, tudíž jsem se sestřičce zmínila, říkala, že přibere vitamín D (jehož nedostatek prý může způsobovat nadměrné pocení). Vitamínu D má tedy opravdu málo, takže dáváme. Mě spíš zaráží, že je již v tak brzkém věku cítít.
Může se jednat i o problém se štítnou žlázou, co jsem se tak dívala. Každopádně to na 7mi leté kontrole znova zmíním, pokud nedojde ke zlepšení. Jen mě zajímalo, zda nemáte některá podobnou zkušenost. Mockrát děkuji 😊 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
555
5.1.25 11:41

Štítná žláza, cukrovka..na nic bych nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.1.25 11:53

Sedmiletá dcera to má teď taky. Vyšetřená je a je zdravá. U ní to má asi souvislost s inverzní lupenkou, v zánětlivých ložiscích se jí rychleji množí bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
5.1.25 12:15

Dcera se taky potí. Už asi od šesti let. Ona je hrozně rychlá a ráda hodně oblečená. Nenapadlo mě za tím hledat nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.1.25 12:28

@mokkk a dceři pot zapáchá normálně potem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
5.1.25 13:26

No ano. Taky má docela chlupaté nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.1.25 14:01

@mokkk tak to i dcerka, ale i holčičky v podobném věku v okolí co jsem zjišťovala. Ale ten zápach potu i holčiček v podobném věku právě nepozorují 🫤

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
6.1.25 04:31

Může to být normální, některé děti začnou být cítit potem dříve, ale určitě je dobře, že řešíte vitamín D. Pokud se to nezlepší, určitě zmínit na kontrole i možnost hormonální nerovnováhy nebo štítné žlázy. U nás pomohlo zlepšit stravu a častější sprchování po aktivitách.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA