Neštovice a bolest kolene (6 leté dítě)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.1.25 15:21

Nestovice dite-bolest kolene

Ahoj 6 lete dite má nestovice asi 3. Den - má teploty (někdy horecku), hodně pupinku ale co mi přijde divné tak k tomu ji začalo bolet koleno, tak že místy brečí i kdyz treba sedi a nestoji na te noze.. chtěla jsem dát nurofen ale ten se při nestovicich prý nemůže tak dávám paradol.. co myslíte? Bude potřeba dr?? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
1.1.25 15:43

Muze mit parainfekcni (autoimunitni, infekci vyvolany) zanet kolene. Bezne se davaji nesteroidní antirevmatika, ale jak je to s tema nestovicema, nevim. Dnesdavej paralen do max davek dle hmotnosti, zitra zajdi za pediatrem, jestli treba Heroesin, Prednison…
Me ta informace s Ibuprofenem treba uplne minula, bezne se daval u nestovic, asi by se nic nestalo, kdybys jeden podala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
1.1.25 16:20

Můžu se zeptat, kde jsi vzala tu informaci, že se Brufen (Nurofen, Ibalgin) při neštovicích nesmí? Běžně jsem ho mým dětem při teplotě u neštovic dávala. Syn skončil při neštovicích v nemocnici a dávali mu ho tam také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6409
1.1.25 18:16
@paja120 píše: Více

Je to info dostupné běžně na netu. Snad je tam riziko nějakých komplikací, myslím? :think:

Zakladatelko, běžte k pediatrovi, ten prohlédne nožku a kdyžtak vás odešle na ortopedii, kde se udělá rtg a potvrdí/ vyvrátí se ten parainfekcni zánět. Každopádně naší malou bolela nožka - lýtko a doktor dělal rtg jen kyčle. Nic se neprokázalo a tak byl spokojený, ačkoliv malá nemohla na nohu stoupnout a brečela. Nicméně nám se to nestalo poprvé, takže bůh ví, kde je problém :nevim: u vás to ten zánět může být. Paralen dáváš dobře a musí u toho být úplný klid, tj nechodit ani na wc, aspoň týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí