Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muze mit parainfekcni (autoimunitni, infekci vyvolany) zanet kolene. Bezne se davaji nesteroidní antirevmatika, ale jak je to s tema nestovicema, nevim. Dnesdavej paralen do max davek dle hmotnosti, zitra zajdi za pediatrem, jestli treba Heroesin, Prednison…
Me ta informace s Ibuprofenem treba uplne minula, bezne se daval u nestovic, asi by se nic nestalo, kdybys jeden podala.
Můžu se zeptat, kde jsi vzala tu informaci, že se Brufen (Nurofen, Ibalgin) při neštovicích nesmí? Běžně jsem ho mým dětem při teplotě u neštovic dávala. Syn skončil při neštovicích v nemocnici a dávali mu ho tam také.
@paja120 píše: Více
Je to info dostupné běžně na netu. Snad je tam riziko nějakých komplikací, myslím? ![]()
Zakladatelko, běžte k pediatrovi, ten prohlédne nožku a kdyžtak vás odešle na ortopedii, kde se udělá rtg a potvrdí/ vyvrátí se ten parainfekcni zánět. Každopádně naší malou bolela nožka - lýtko a doktor dělal rtg jen kyčle. Nic se neprokázalo a tak byl spokojený, ačkoliv malá nemohla na nohu stoupnout a brečela. Nicméně nám se to nestalo poprvé, takže bůh ví, kde je problém
u vás to ten zánět může být. Paralen dáváš dobře a musí u toho být úplný klid, tj nechodit ani na wc, aspoň týden.
Ahoj 6 lete dite má nestovice asi 3. Den - má teploty (někdy horecku), hodně pupinku ale co mi přijde divné tak k tomu ji začalo bolet koleno, tak že místy brečí i kdyz treba sedi a nestoji na te noze.. chtěla jsem dát nurofen ale ten se při nestovicich prý nemůže tak dávám paradol.. co myslíte? Bude potřeba dr?? Děkuji.