Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co takhle do něj pořád něco nervat? Jasný, srážet vysokou horečku, při odsávání můžete stříknout mořskou vodu… Ale cpát do něj dlouhodobě skoro denně kdejaký sirupy? To by mě ani ve snu nenapadlo.
No a další věc je pobyt venku. Chodíte ven? Jak často? Na jak dlouho? Pije dost? Oblíkáš ho optimálně?
No, měli jsme podobnou anabazi s téměř ročním synem. Trvalo to tři měsíce, vytery nic, CRP nízké, nakonec mu doktorka nasadila na deset dní atb a byl pokoj. Od ty doby nic neměl, kromě běžné rýmy. Ty sirupy vůbec k ničemu nebyly, zkus mu to nedávat.
@Anonymní píše: Více
Nam porad říkala, ze viroza, postinfekcni kašel…ale není normální tři měsíce kašlat jak tuberak a mít zelenou rýmu. Tak jsem už pak chtěla jít na ORL, doktorka řekla, že rádej mykoplazmata a že mu dá atb, spíš teda tak že zoufalství. No a zabralo to.
Dojdi na ORL, může mít třeba zvětšenou mandli nebo něco, oni se umí podívat na víc věcí, než pediatra.
Však pokud člověk bere nějaký sirup dlouhodobě, tak přestane účinkovat. Tak to chodí i u dětí. Proto v letáku je vždy maximální doba užívání. Zkusila bych zvyšovat imunitu ne léky, ale víc procházek až bude líp. Bude brzy jaro, třeba se to zlepší, ale zašla bych k Dr, že je pořád nemocný. Buď dá nějaké léky na přeléčení (ATB nevím, děti do 3 let moc angíny nemají), spíš poradí nebo pošle dál.
Dukladne vysetreni na ORL, neni normalni ze ma temer v kuse zelenou rymu. Co zvetsena mandle?
Dobrý den, ditete, 3 roky, - od zari porad nemocny, do skolky jeste nechodi. Ma jit v lednu a od zari jsme porad na hromadce. Jedna se o rymy, virozy (teplota nebo horecka, ryma, kasel..) v listopadu na konci nebo na zacatku prosince probehl 1× vyter z nosu a negativni, ja od syna „cosi' taky chytla mela jsem vyter z nosu negativni. A od rijna cca ma s minimalnima pauzama furt nejaky sirup a nevim co ted…napriklad(presne uz nepamatuji) mel prospan na vlhky kasel x dnu, pak to preslo v suchy tak mel stoptussin x dnu, pak zas vhlkej tak prospan x dnu, pak tyden klid, pak zas to same kolečo, pak 2 dny klid pak zas neco chytl…plus horečky tak k tomu mel mucosolvan tyden cca, protoze byl silene zahleneny…3 tydny cca huhňal a po konzultaci s lekarem mi bylo receno ze mu mam dat sinupret ten mel 10 dnu..a v patek jsem volala k dr, vratil se mi od otce zas nemocny, protoze ho vzal do rodinneho kruhu i kdyz nebyk zcela vyleceny a zas tam neco chytl… a sestra m irekka ze ho mam uz vysadit ten sinupret..no jo ale on je od toho patka zas nemocnej a na dnešek prokašlal celou noc i pres fenistil kapky, tak jsme byli vzhuru oba dva. Co mam delat? Sirup? Jaky? Nebo proste "jen“ prezit? V lednu mam jit do prace. Jsem s nim sama, je to nutný..S otcem nemame dobre vztahy, potrebujeme penize a mam strach ze tam syna nebudu schopna dat kdyz furt marodi. Otci je to jedno, ma ho jen kdyz ma volna..(dela kratky, dlouhy)..Nedari, se mi dite naucit smrkat. Takze porad odsavame. Dite uz je otraveny a ja taky. Uz mu ctvrt roku slibuju ze kdyz si veme sirup tak bude zdravý..no a nez se z tohoporadne dostane, tak zas neco chytne..a na novo…Nekdy v rijnu mel prvne zelene nudle a od te doby kdyz nudlectak jedine zelena…to taky nevim zda je normalni..dekuju za rady