Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syna uz asi 5 dni boli ucho, na pohotovosti nám dali kapky a ted se mu objevila krev trochu v uchu ( asi prasklo) napsala nám kapky otipax, ted tedy asi už kapat nemám? a mám jit s tim k dr. kdyz to prasklo, nebo kdyz to bude bez nějakých větších bolestí to nemusí vidět dr.? Diky
Pokud samo prasklo, jela bych na orl. Je možné, že bude potřebovat atb.
Já jsem na prasklý bubínek dostala celkové atb a kapat se právě nemělo!
@Bubunka tak u holky stejný věk 22.12. začínajíci bolest ucha s hnisavou rýmou, jela jsem na pohotovost, dostala otipax a nurofen střídat s paralenem, 23.12. celou noc brečela a celé dopoledne, takže znovu pohotovost, dostala antibiotika amoksiklav, 24.12. po obědě konečně přestala mít takové bolesti, pořád se střídal nurofen a paralen, 25.12. ucho prasklo samo, 27.12. kontola a zítra další.
Bylo nám řečeno jakmile ucho praskne, nic nekapat, přijet na kontrolu a pak Borová voda.
Pokud ucho prasklo, doporučuji co nejdřív navštívit ORL lékaře, aby zkontroloval stav bubínku a léčbu upravil. Otipax nekapejte, pokud je bubínek prasklý, protože to může být nebezpečné. I bez bolesti je lepší, aby to viděl odborník.