Je to šestá nemoc? Vyrážka a teploty

90
29.12.24 07:49

Je to šestá nemoc? Vyrážka a teploty

Ahoj holky syn 5 měsíců včera i dnes teploty 39. Dneska ráno takový vyrážka na brisku, je jakoby pod kůži, na omak ji necítím. Může to být šestá nemoc?
Zvažujeme jestli pohotovost když je tak malinký. Děkuji
Viz foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
29.12.24 08:21

Řekla bych, že 6. to být může. Syn měl 3 dny horečky 39-40 a pak se mu vylezla přesně taková vyrážka po břiše, zádech, stehnech. Na pohotovost bych šla v případě, že by nečůral nebo byl dušný či jinak apatický. Bez něčeho akutního bych počkala a pokud to nepoleví, tak k pediatrovi v pondělí.

• Citovat
  • Upravit
14726
29.12.24 08:29

Ted uz je bez teploty?

K lekari bych nechodila, pokud neni apaticky, neomdleva nebo proste neni nejaky hodne podezrely. Ze ma trosku horecku jeste neznamena, ze potrebuje doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 08:29

Malý má 6m a měl celý obsypany břicho - mini pupínky, fleky a doktorka říkala, že se jedná o ekzém. A se slovy, že kdyby to bylo moje 2-3 dítě že příště s tím sem ani nepůjdu…
Já vystresovana, aby mu něco nebylo tak jdu radši s malým (prvorodicka) k doktorce a ještě pomalu dostanu vynadano…

• Citovat
  • Upravit
14726
29.12.24 08:33

Jinak takto vypadala 6. nemoc u moji dcery. U lekare jsem s ni tedy nebyla, ale podle me to bylo jasne. Mela tehdy 7 mesicu a horecky az 40,3. Sice moje 4. dite, ale myslim, ze ani s 1. bych k lekari nesla.

Vzdy zvazuji, jestli ten lekar diteti nejak pomuze. A k tomu riziko, ze v cekarne nebo v ordinaci chytime neco dalsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
29.12.24 08:39

@Janča6 právě pořád teploty má, teď 39.2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.12.24 08:46
@kamcatka11 píše: Více

Tak to šestá nebude. Teoreticky to může být i reakce na Nurofen, jestli ho dáváte. Já tedy horečky nesnižuju, ani ty přes 40. Jen při velkých bolestech dávám Paralen. Ale syn kamarádky měl vyrážku po Nurofenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
29.12.24 08:49

Takovouhle vyrazku měla dcera při spalove angine 14 dní zpatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.12.24 09:00

Co si pamatuji, tak u šesté je vyrážka až po opadnutí horeček. Takže bych řekla že ne.
Nemůže to být alergická reakce na léky?
Nebo spálová angina. I když naše děti ji měly na noze tu vyrážku - ploškách i.

• Citovat
  • Upravit
90
29.12.24 10:06

@Tajemnadama a měla prosím ještě nake příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
29.12.24 10:11
@kamcatka11 píše: Více

Ma 4 roky, takže rikala že ji boli v krku. Mela to na obličeji a na hrudníku. Plus teda teplotu. Vyrazka vylezla po 1 dnu teplot. Byt tebou jdu k lekari, vzdyt je to miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.12.24 10:22

U anginy nemusi byt bolest v krku. Jen tehdy dceri hrozne smrdelo z pusy. Ale to nemela spalovou, ale hnisavou anginu. Podobne u zanetu ucha nemusi byt bolest ucha, a to ani u brutalne rozjeteho zanetu. Jen na to ucho spatne slysela. A nebyla unavena, nic ji nebolelo.

Ja se vzdy ridim celkovym stavem ditete. Plus mam domaci CRP testy, ktere obcas pouziju, ale jen jako dalsi rozhodovaci faktor, jestli navstivit lekare, nebo ne. Ani zvysene CRP automaicky neznamena, ze jedeme. A naopak nizke neznamena, ze nejedeme. Poridila jsem je prave pri tom zanetu ucha.

Davate malemu Nurofen?

Jeste dodam, ze kdyz druhorozene dceri byky 4 tydny, tak mela horecku 39,2. A nic jineho. Po 12 hodinach jsem s ni jela na pohotovost, protoze prece jen byla malicka. Nechali si nas tam 3 dny, udelali ji hromadu testu, na nic neprisli. Jen jsme ji merila teplotu pri kazdem prebaleni. A vubec ji nesnizovali teplotu. Takze ja davam Paralen jen pri bolestech, ktere brani spanku.

Ale samozrejme je to tvoje dite, dej na svuj pocit.

Příspěvek upraven 29.12.24 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
29.12.24 10:29

@Janča6 S tou bolesti máš pravdu. Na krk si stěžovala jen první den. Večer pak měla vyrazku. Kdybych nepotřebovala ocr, asi bych ani k lekari nejela. Naštěstí jsme jeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
30.12.24 17:24

Holky tak nakonec to byl zánět močových cest :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
30.12.24 23:03

@kamcatka11 Tak snad antibiotika zaberou a malému bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí