OČR a zaměstnavatel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.12.24 08:53

OČR a zaměstnavatel

Dobrý den maminky a tatínkové. Můžete mi poradit a zároveň napsat Váš názor co si o tom myslíte. Syn je nemocný a zítra jdeme k doktorovi aby mi napsal ošetřovačku. Psala sem svému šéfovi➡️pracuji na zubním a ten mi napsal že nepřipadal v úvahu abych si brala ošetřovačku, dále že ať se synem jdu k lékaři až po pracovní době ale to těžko, jelikož dětská lékařka přijímá nemocné pouze ráno. A syn má horečky a šílený kašel. Šéf mi napsal ať si to dobře rozmyslím. Se synem žiju sama a nemá se o něj kdo postarat a ani s ním jít k lékaři. Co mám dělat? Mě je přednější syn ale nevím co mam čekat od svého zaměstnavatele. Jak není po jeho dělá slušný naschvály. Také si mě nárokuje jako bych byla jeho majetek. Bojím se že když ráno půjdu se synem k lékaři a napíše mi ošetřovačku tak mě vyhodí. Za tu dobu co jsem u něj sem nikdy ošetřovačku neměla. Bude to poprvé

Příspěvek upraven 29.12.24 v 08:57

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
919
29.12.24 08:57

Tak na osetrovacku máš nárok, stejně jako na návštěvu lékaře v pracovní době, to bez diskuze. Jak se k tomu ale postaví tvůj zaměstnavatel je věc druhá, to už tady asi nikdo neodhadne. Samozřejmě jeho přístup není OK, naopak. Ale jak se říká, kdo chce psa bít, hůl si najde… :(

• načítám...
Anonymní
29.12.24 09:02

@Silvianna no chování je strašný, přeci mě nemůže nutit abych syna nechala samotného doma a šla do práce. Dětská lékařka sama hned po telefonu řekla že sice syna ještě neviděla ale že ten kašel je strašný a ať zítra ráno hned přijdeme a že napíše ošetřovačku a mému zaměstnavateli se to nelíbí samozřejmě a napsal mi už včera že syn už může být sám doma. Přitom synovi je 7 let

• Upravit
3684
29.12.24 09:02

Mas u něho pracovní smlouvu, nebo na základě čeho máš pracovní poměr? Vyhodit tě nemůže, jen dělá bububu, na osetrovacku i návštěvu k lékaři máš samozřejmě právo. Ono vyhodit zaměstnance není nic lehkého, neboj ;)

• načítám...
32032
29.12.24 09:03

No dítě je nemocný, nedá se nic dělat. Co si jako představuje tvůj zaměstnavatel že máš dělat? Dát ho do babyboxu? Pokud se chová takhle plus ti dělá ještě naschvály, hledala bych si novou práci. Na tohle bych nebyla zvědavá.

• načítám...
Anonymní
29.12.24 09:04

@suzka1 ano pracovní smlouvu ale na dobu určitou, každý rok to prodlužuje. Nelíbí se mu že bych šla na ošetřovačku, že syn může už být sám doma, přitom synovi je 7 let.

• Upravit
8294
29.12.24 09:07

No hnus teda, takhle ti vyhrožovat :zed: chápu, že tam na to všechno bude sám, ale těch par dni to snad přežije ne? Prostě na očr nárok máš, to moc dobře ví, navíc pokud to nemáš jak jinak zařídit tak na ni prostě půjdeš. Nikdo ti neřekne, zda by tě vyhodil nebo ne, popř nepředložil smlouvu - třeba ne, nebude chtít investovat čas s hledáním nového člověka apod.
Pod takovým šéfem musí být fakt radost pracovat :roll:

• načítám...
1427
29.12.24 09:08

Synovi je 8 a taky ho doma samotného nenechám! Ale já mám výhodu home office u tebe to smysl nedává.

• načítám...
32032
29.12.24 09:09
@Anonymní píše: Více

tak prodloužit to lze jen dvakrát, ne? pak ti musí dát na neurčito…tak malé dítě bych doma nenechala…

• načítám...
Anonymní
29.12.24 09:09

Mě přijde teda hodně směšné aby ti zaměstnavatel vyhrožoval že ošetřovačku si brát nemáte😡kort když Vám to napíše pediatr že musíte o syna pečovat. Hned bych si hledala nové místo!

• Upravit
12813
29.12.24 09:10

Jak dlouho ti prodlužuje smlouvu takhle o rok?
Zkusila bych najít novou práci, někteří lidé mají tyto názory.

• načítám...
3684
29.12.24 09:11

Vůbec s nim nic neřeš, zitra jdete normálně k doktorovi a bud doma se synem. On jen vyhrozuje. Nemůže tě jen tak vyhodit bez normálního důvodu. A bez normálního důvodu by te musel vyplatit a to se mu taky nebude líbit;-) Jen kope. Taky bych se podivala jinde po nové praci, ale ohledem na zitrek a ocr se může třeba postavit na hlavu..

• načítám...
Anonymní
29.12.24 09:11
@Monchichik píše: Více

Ano, teď až mi to skončí v září tak slíbil že dostanu na dobu neurčitou

• Upravit
32032
29.12.24 09:13
@Anonymní píše: Více

No nechtěla bych pracovat u někoho takového…

• načítám...
35435
29.12.24 09:14

Za nic z toho tě vyhodit nemůže. Ale hledala bych si jinou práci až ti bude končit smlouva nebo i dřív.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra