Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Tak v lékárně jsou očividně neznali…glycerinove cipky Sanova jsou bez omezení věku.
Prosíme co snědla, že jsi jí dali preventivně uhlí? Píšeš o možné otravě, na to uhlí ale není.
U nas vzdy zabere HIPP Svestkova stava, syn ma obcas problem a po vypiti stavy se to hodi do normalu.
Mám doma sušené švestky, tak jsem jednu nakrájela, zalila horkou vodou a výluh ji nabídla k pití, ale odmítla to. Pije jen čistou vodu, nechce ani jablečný džus atd.
Včera jsem do ní dostala 1ml te laktulozy násilím a dnes už 2× kakala, takže se to dalo do pohybu 🙏
@ALIPELI
Snědla 1 lusk syrové zelené fazolky, jsou jedovaté. Aktivní uhlí se na to doporučuje v článcích na internetu a poradili mi to i na toxikologické lince, kam jsem volala.
Uhlí právě že je na otravy, naváže ty toxické látky na sebe a vyloučí.
Dcera 11měsíců normálně kaká 1× denně docela pravidelně. Ale 23.prosince snědla něco s potenciálem otravy, tak dostala aktivní uhlí (dohromady asi 3×300mg tabletky) a pak dávku probiotik.
Další den měla 1× černý průjem.
A od té doby kakala myslím už jen 1× (to už nebylo černé). A od té doby nic. Takže za 7 dní jen 1× stolice, nepamatuju si přesně den. Sice má rýmu a s ní nechutenství, takže jí jen maličko a převážně pečivo nebo zeleninu. Ovoce bohužel odmítá. Dost se kojí.
A už z toho začínám být nervózní. Dnes jsem vyslala mamku do lékárny pro glycerinové čípky a tam ji řekli, že ty jsou až od roku, a dali ji místo toho laktulozu, jenže tu do ní moc nedostanu, jak nechce nic jíst.
Miminko jako takové je stále veselé, kakat se nesnaží, takže jí zatím nic netrápí. Ale bojím se, co přijde, vůbec s tímto nemám zkušenosti. A volat na pohotovost s tím, že moje vysmáté miminko se nemá ke kakání je mi trochu blbé. Poradíte prosím?