Růženec
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Růženec
Ahojky, mam na Vás takovou otázku… ![]()
Stěhujeme se do nového domu, po pánovi, který nedavno umřel. Příbuzní už tam byli a co se věcí týče, vzali si vše, co si chtěli vzít, a i přesto nám tam zbylo spousta věcí
většinou nepotřebných..no a tak jsem šmejdila že jo
a našla jsem krásnej růženec..je vidět, že je starej, ale kypřící prášek nebo voda se solí by to spravily. Udělalo mi to hroznou radost, protože jsem ho vždycky chtěla. Ne že bych byla nějak výrazně věřící, ale věřím na nějakou tu moc těhlech růženců, talismanů atd…ale pak mě tak napadlo, jestli není problém v tom, že jsem ho tam zkrátka nějak našla a přivlastnila si ho? Aniž by mi ho někdo dal, aniž by mi to dovolil? neznáte někdo tyhle teorie?
přítel říkal, že když Ti ho daruje někdo, kdo Tě nemá moc rád, nosí velké štěstí…ale je to neznaboh, takže se k tomu moc nepřikláním
, díky za názory..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky mám pár růženců. Já bych to pojala tak, že jsi ho prostě měla najít a přinese ti štěstí. Věřím tomu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bekynka
Já myslím, že je to jedno. Štěstí Ti to sice nepřinese, je to jen provázek s kuličkami a křížem na konci, ale některé starožitné růžence jsou opravdu krásné.
- Citovat
- Upravit
@janicka.ocet To byla moje prvotní myšlenka, společně s tou radostí…pak až mě napadly tyhle otázky..:) děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeš to a pokud se ti líbí, tak si ho nech. Já vozím růženec v autě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menora Nepojímám to jako provázek s kuličkami…jsem svym způsobem fixovaná na hodně šperků a vždy mi to vnitřně dost pomohlo
každopádně děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bekynka píše:
Ahojky, mam na Vás takovou otázku…
Stěhujeme se do nového domu, po pánovi, který nedavno umřel. Příbuzní už tam byli a co se věcí týče, vzali si vše, co si chtěli vzít, a i přesto nám tam zbylo spousta věcívětšinou nepotřebných..no a tak jsem šmejdila že jo
![]()
a našla jsem krásnej růženec..je vidět, že je starej, ale kypřící prášek nebo voda se solí by to spravily. Udělalo mi to hroznou radost, protože jsem ho vždycky chtěla. Ne že bych byla nějak výrazně věřící, ale věřím na nějakou tu moc těhlech růženců, talismanů atd…ale pak mě tak napadlo, jestli není problém v tom, že jsem ho tam zkrátka nějak našla a přivlastnila si ho? Aniž by mi ho někdo dal, aniž by mi to dovolil? neznáte někdo tyhle teorie?
přítel říkal, že když Ti ho daruje někdo, kdo Tě nemá moc rád, nosí velké štěstí…ale je to neznaboh, takže se k tomu moc nepřikláním
, díky za názory..:)
POZOR!!! Hodně opatrně na staré růžence!!A nedělám si legraci.Pokud je růženec starý a vyroben ze červeno černých semen Sotorku obecného. Hrozí velké nebezpečí že se majitel při snaze o jeho čištění podívá na patologii ale jako zkoumaný objekt příčiny úmrtí.
Viz. Sotorek obecný.
Je známá pro svá krásná červeno-černá semena, která se používají pro výrobu růženců a šperků. Jsou však silně jedovatá, protože obsahují jed abrin. K otravě ovšem může dojít pouze v případě porušení jejich tvrdé vnější vrstvy. Otrávit se může člověk požitím narušených semen, doloženy jsou i případy, kdy lidé zemřeli po nadýchání se výparů při výrobě šperků. Otrava se projeví během několika hodin. U požití zvracením, krvavým průjmem, krví v moči a halucinacemi; nakonec selžou ledviny, játra a slezina. U vdechnutí dýchacími problémy, horečkou, zvracením a silným pocením; v plicích se objeví voda a nakonec dojde k úplnému selhání dýchacího ústrojí. Smrt obvykle nastává po třech až čtyřech dnech. Smrtelná dávka jsou pouhé 3 μg abrinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krasna vec… absolutne bych tomu duverovala avkastnila ho s radosti. Urcite by byl rad ze ho nevyhodis a cenis si ho.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to vzala tak, že když si ho neodnesla rodina toho mrtvého pána! Tak ho asi nechtěli. Určitě, jak jsem pochopila jste ho netajila, našla jste ho až pak, takže to tak mělo být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nigrogato až tak? je z červených korálků…zítra hodím kdyžtak foto…tak nevím…
@Mablanka netajila..našla jsem ho o víkendu..rodina tam byla už asi před měsícem…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech si ho, určitě to nikomu nebude vadit
třeba se naučíš i modlitbu růžence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bekynka píše:
@nigrogato až tak? je z červených korálků…zítra hodím kdyžtak foto…tak nevím…@Mablanka netajila..našla jsem ho o víkendu..rodina tam byla už asi před měsícem…:)
Koukni na wikipedii a zadej si „Sotorek Obecný“ Opravdu opatrně pokud by ten růženec byl právě ze semen sotorku. Ono pár lidí už na to umřelo a hlavně proti abrinu neexistuje protijed, zasažený člověk umírá do tří dnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím ze když jsi ho našla tak ma být tvůj nechej si ho můžeš si ho nechat v kostele posvětit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nigrogato Díky za výstrahu..cca za hodinku sem dám fotku, tak mi kdyžtak můžeš říci..o tomhle jsem v životě nesylšela ![]()
@harpyje třeba ![]()
@stáťáva taky dobrý nápad..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit