Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše: Více
neměla jsi to čistit a mýt,
a nedávno měli všude kvanta kapustiček - půl kg za 34 kč
Spis jsem je asi měla blansirovat…
Co se s těmi kapustickami stalo? Je to jedle?
Divala jsem se na videa a mrazene kapusticky nemívají úplně fresh barvu.
to nevím, ani nevím jestli je to jedlé - kdybys to blanšírovala, tak by to po rozmrazení bylo zase takové rozbředlé, si myslím
Ale nechala jsem to po tom umyti dostatečně vyschnout, tak by to mělo byt v pohodě přece.
nevím, třeba ještě někdo něco poradí, příště to zkus neumývat vůbec
Mráz určitě snáší, vždyť se nechávají na záhonech až do jara. Já jim vždycky oberu škaredé lístky a dám zmrazit a během půl roku spotřebovávám, než narostou nové (mám svoje domácí). V mrazáku nezhnědnou, ale jsou takové jakoby zavadlé. Ničemu to nevadí.
Nic nemyt před dáváním do mrazáku. I když si myslíš, že to vyschlo, tak pořád je to nasáklé vodou a v mrazaku se to znehodnoti.
Hm, možná neprošly blanšírováním, což pomáhá zachovat barvu. Zkuste jich pár ochutnat, ať zjistíte, jestli jsou ještě k jídlu. 🍴
Ahoj holky,
V létě jsem koupila ruzickovou kapustu, ocistila, omylu, nechala vyschnout a dala do mrazáku.
Jakto? Četla jsem, ze prý kapusticky zvládnou i teploty -15 a prý spis vynikne jejich chuť poté, co projdou mrazem. Jsou jedle? Přiznám se, ze jsem kapusticky dloouho neměla a nepamatuju si, jak by měla chutnat.
Dnes jsem kapusticky vytáhla a částečně zhnedly?
Děkuji za rady.