Rvačka psů - náhrada škody

60
23.8.13 09:20

Rvačka psů - náhrada škody

Ahoj,
nevíte jak postupovat v případě kdy se mě servala fena se sousedovic fenou a skončilo to 14 ti denním ošetřováním? Sousedovic fena měla štěstí, té se nic nestalo, až na pár škrábanců. Ta naše to odnesla s otočenou uzlinou na krku, nic pěkného, hrozila sepse a udušení pokud by se to neřešilo včas. Samozřejmě to nestálo pár kaček, ale o to mi nejde, jsem ráda, že je fena v pořádku a budu doufat, že nebude mít následky, které vet nevyvrátil. Hlavně ať je v pořádku. Ale trápí mě reakce souseda - nejdříve velké kecy a pak skutek utek. A já hloupá mu ještě navrhla, že se podělíme o náklady. O to více bych teď chtěla znát cizí názor na věc, zda můžu po něm něco požadovat. Kdyby se aspoň omluvil nebo narovinu řekl, že nemá, ale dělá mrtvého brouka, což mě opravdu vytáčí. Poradíte prosím? Mám zato, že bych mohla mít nárok na náhradu škodu, ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ve-ru
23.8.13 09:22

Ahoj, já myslím, že nárok na náhradu škody máš, protože majitel si za svého psa a škody jím způsobené zodpovídá. :palec:

• Citovat
  • Upravit
mag
12882
23.8.13 09:24

No taky je podstatné, za jakých okolností se to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.8.13 09:26

Počkej, ale ony se servaly navzájem ne? Proč by ti měl soused hradit plnou škodu (o půlce by se dalo uvažovat.) Kdyby „vyhrála“ tvoje fena, taky bys platila sousedovi vše?

Jinak, pokud vím, tak škoda způsobená psem může být součástí pojistky domácnosti. Pokud se mýlím, tak mě někdo opravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.8.13 09:27
@Ve-ru píše:
Ahoj, já myslím, že nárok na náhradu škody máš, protože majitel si za svého psa a škody jím způsobené zodpovídá. :palec:

Děkuji za odpověď. Také si to myslím, ale raději jsem chtěla znát ještě jiné názory, aby se mi pak nevysmál. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
23.8.13 09:33

@Luca84 Ale nevím, jak se tohle posuzuje :nevim: Jestli se bere ohled na to, na pozemku koho se to stalo ( např. tvoje fena neměla na jejich zahradě co dělat ), která fena napadla jako první apod. :think: To už ti neřeknu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
60
23.8.13 09:33
@jessikka píše:
Počkej, ale ony se servaly navzájem ne? Proč by ti měl soused hradit plnou škodu (o půlce by se dalo uvažovat.) Kdyby „vyhrála“ tvoje fena, taky bys platila sousedovi vše?Jinak, pokud vím, tak škoda způsobená psem může být součástí pojistky domácnosti. Pokud se mýlím, tak mě někdo opravte.

Já mu samozřejmě nejdříve navrhla, ať se podělíme. A on slíbil, že se staví do 15.8. a beztak nic. Nezlob se na mě, ale on při té rvačce stál, nereagoval, sama jsem musela odtrhávat feny. Samozřejmě, kdyby způsobila nějakou škodu, tak ano. Hele já nemít peníze na straně, tak jsem mohla dát našeho člena rodiny rovnou utratit. Chceš mi snad říci, že až se mi příště fena serve, tak jí jen vezmu a popřeji druhému majiteli ať se daří a jsou brzy ok? To snad ne…Nevím zda má pojistku, já každopádně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102455
23.8.13 09:34
@Luca84 píše:
Děkuji za odpověď. Také si to myslím, ale raději jsem chtěla znát ještě jiné názory, aby se mi pak nevysmál. :?

Tak ono záleží, čí to byla vina - tedy pokud ty si měla svoji fenu na vodítku a druhá nebyla, pak nárok máš, ale pokud byli obě na volno, tak máš tipuji smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.8.13 09:36
@Ve-ru píše:
@Luca84 Ale nevím, jak se tohle posuzuje :nevim: Jestli se bere ohled na to, na pozemku koho se to stalo ( např. tvoje fena neměla na jejich zahradě co dělat ), která fena napadla jako první apod. :think: To už ti neřeknu :nevim:

Nebylo to na žádném soukromém pozemku, ale normálně venku. To opravdu nevím kdo začal, semlelo se to moc rychle. Chápu jak to myslíš a taky vím, že nikdy žádné peníze nedostanu, nepočítám s nimi ani. Jen mě to prostě štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
23.8.13 09:38

@Luca84 Zkus popsat detailněji, jak se to stalo, jestli to bylo na procházce nebo někomu pes utekl apod.

• Citovat
  • Upravit
60
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono záleží, čí to byla vina - tedy pokud ty si měla svoji fenu na vodítku a druhá nebyla, pak nárok máš, ale pokud byli obě na volno, tak máš tipuji smůlu.

bez vodítka.. Hm, co nadělám. Aspoň vím jak se zachovám až způsobí škodu má fena. Nebudu se tím absolutně vzrušovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
@Luca84 píše:
Nebylo to na žádném soukromém pozemku, ale normálně venku. To opravdu nevím kdo začal, semlelo se to moc rychle. Chápu jak to myslíš a taky vím, že nikdy žádné peníze nedostanu, nepočítám s nimi ani. Jen mě to prostě štve.

A neměli jste náhodou mít oba dva feny na vodítku s košíkem? :roll:

• Citovat
  • Upravit
2526
23.8.13 09:41

Tak máš 2 možnosti. Buď to majitel toho psa, který byl napaden nahlásí a tam určitě nějaká pokuta bude a nebo se společně domluvíte na úhradách. Mě takhle kdysi pitbul(a ještě pes) roztrhal zadek a zadní nohu naší bíglici-měla 32 stehů,4 dreny, do toho já byla těhotná v 7 měsíci a paní mě prosila, abych jí nehlásila. Domluva tedy byla taková, že jsem jí nosila vyúčtování z veteriny a ona mi to proplácela. Na závěr mi dala ještě 1000,– navíc, protože se asi trochu bála, abych si to nerozmyslela. Kdybych nebyla na rizikáči, vůbec nevim, jak bych to dělala-hafině se musely dreny 6×-8× denně proplachovat.Ale dostala se z toho krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
23.8.13 09:43

Já měla svojí na vodítku a ta ženská toho svého pitbula taky, ale neudržela ho-vláčel jí za sebou po zemi-. A já když jsem viděla, jak se na nás řítí, jsem jí stačila jen otočit a on skočil. Kdyby bývala stála, tak jak jsme šli, bylo by bývalo po ní, protože by jí skočil akorát na krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
23.8.13 09:45
@klafina123 píše:
Já měla svojí na vodítku a ta ženská toho svého pitbula taky, ale neudržela ho-vláčel jí za sebou po zemi-. A já když jsem viděla, jak se na nás řítí, jsem jí stačila jen otočit a on skočil. Kdyby bývala stála, tak jak jsme šli, bylo by bývalo po ní, protože by jí skočil akorát na krk.

Tak to ta paní toho psa trošku nezvládla 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný