Jak naučit štěně chodit do boudy

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1143
22.8.13 09:44

Jak naučit štěně chodit do boudy

Ahoj už si nevím rady jak naučit- nalákat 6měsíční štěně aby šlo do boudy :zed: Koupily jsme mu ji nedávno aby na podzim byl v teple, ale mam pocit že tam snad nikdy nevleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2287
22.8.13 09:51

@lujziana Zkoušeli jste mu tam dávat pamlsky? Musí vědět, že tam chodí rádo a že tam na něj něco pěkného čeká, ne aby to bralo jako za trest.. :) a vždycky když tam vleze tak moc pochválit..nebo mu tam dejte nějakou oblíbenou hračku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
22.8.13 09:55

@veverka89 zkoušeli,strčí tam jen hlavu a jde pryč, napadlo mě mu tu boudu dat tam kde byl odmalička zvyklý spat ona je totiž na jiném místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143

@veverka89 zkoušeli,strčí tam jen hlavu a jde pryč, napadlo mě mu tu boudu dat tam kde byl odmalička zvyklý spat ona je totiž na jiném místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JulkaD

@lujziana ;)) my mame 9mesicni labradorku a koupili jeme ji klec do domu-takze vpodstate boudu,). Mame ji v dome, ale kdyz nekam jdeme na dyl, davame ji tam. Precejen jsme se bali, aby nahodou nekousala kabely ard a neublizila si. Trvalo tyden, nez na povel MISTO jde sama do klicky a lehne si tam:)). Je uuuzasna.
Naucili jsme ji to tak, ze jsme ji ze zacatku nechali otevrenou a dali ji tam deku a hracky novy. Takze to mela spojeny s klidem (taky si potrebuji od nas odpocinout a mit svy soukrom) a s hrackama. Pak jsme ji tam v prubehu dne vzdy na 5min nechali a kdyz jsme ji pousteli tak desne chvalili, pamlsek atd. Po par dnech jsme ji to spojili s povelem MISTO q ted uz neni problem.

• Citovat
  • Upravit
10351
22.8.13 09:58

Dala bych mu tam pelech, co má teď, nějaký žužlátko, ostatní pelechy zrušila (pokud jich máte víc) a pustila to z hlavy, protože zima nakonec udělá svoje. Máme čubinu s inteligencí žížaly po lobotomii, někdy se radši klepe venku zasněžená, ale jakmile opravdu přituhne, i ona ví, kde je bouda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
22.8.13 10:01

U nás do ní lezl manžel a volal si jí k sobě a pak se tam mazlili, ale záleží jak máte velkou boudu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
22.8.13 10:01

@zuzouš takže zima by ho měla přinutit zalíst :mrgreen: uvidíme budem ještě zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
22.8.13 10:03

@getdzitka :palec: tak ten by se tam nevešel ale 10tiletej ano, zkusime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
22.8.13 10:04

@lujziana Taky možnost, že má spánek spojený s jiným místem na které je zvyklý..dala bych mu tam něco oblíbeného případně (nevím jak je ta bouda velká) ale ukázat mu dobrotu a strčit mu ten pamlsek někam do kouta, aby tam prostě musel vlézt celý, nejen hlava.. :) a pak moc pochválit..no nevím je to těžký..někdy mají pejsci svoji hlavu..známí takhe třeba nechali pejskům udělat speciální boudu u truhláře, která vypadala jako perníková chaloupka, jenže milým pejskům se prostě nelíbila a radši spali venku než vevnitř, a to známí zkoušeli všechno možný, ale když tam ty psi prostě nechtěj tak tam nepůjdou..pak je do toho přestali nutit a oni se tam sami začali schovávat..tak nevím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
22.8.13 10:14

Psovi bych davala povel na MISTO a do boudy odvedla.Pes se to nauci. I kdyz to psa nebudete ucit, nemyslim si, ze ho dest, chladno a snih do boudy nezazene.Ten pes uz to davno vi, ze se tam muze schovat, ale zrejme mu porad vyhovuje spani jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
22.8.13 10:15

Ahoj, dej tomu čas, dej tam psovi deku nebo něco co na čem spí a je to od něj „navoněné“. Jestli je bouda nová, tak má pro psa možná nepříjemný pach (nové dřevo, nějaký nátěr…), takže je potřeba to nechat vyvanout. A samozřejmě ho tam postupně učit na povel „místo“.

Náš pes (leonberger) tam napřed taky nechtěl, vyžadovali jsme aby šel do boudy když se vyjíždělo autem z garáže, aby jsme ho nepřejeli a pochopil to. Ale dál spal venku, protože na to má kožich. Na to, že může spát v boudě, přišel taky až když hodně lilo nebo byl velkej mráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
7.12.14 18:44

Ahojte holky, oživuji diskuzi. Nějak už nevím, co s naším psím blbounem. Od srpna, co jsem se přestěhovali do domku se zahradou je venku. Má boudu, v které až do nedávna normálně ležel. Poslední 4 dny do ní nechce, leží u dveří a kňučí. Boudu má zateplenou s dvířkama. Na podestlání má deky, které několikrát denně měním, aby byl v suchu. Minulý týden jsem mu koupila na podestlání dřevitou vlnu, normálně v ní celý den i celou noc ležel. Takže změnou podestýlky to nebude. Už nevím, co mám udělat, aby do ní zalezl. Mám strach, aby to jeho ležení na zemi nějak neodnesli klouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.12.14 18:48

@blanula19 Mě je vždycky líto pejsků, co jsou venku :( Nic proti tobě, jsou psi, co jsou radši venku než doma, ale jakmile bych viděla, že pesánek chce domů, tak bych se snažila vymyslet způsob, jak ho domů pustit, nemohl by mít třeba pelíšek na chodbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
7.12.14 19:06

@majki.r
Není kde, bo máme balkon do zahrady a pak hned obývák. A zavřít ho do chodby, tak bude tuplem řvát, protože není zvyklí být zavřený. A pouštět ho ze zimy do tepla a naopak mi nepřijde jako to pravé ořechové. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný